Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de maand oktober 2016

12-10-2016

HARLINGEN - Margarita Nicolaas kiest “Arcadisch Landschap” van Herman van der Made als kunstwerk van de Maand oktober 2016.

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de maand oktober 2016 Herman van de Made.

Margarita geeft de volgende toelichting:

“Zoals ik het zie en voel: De eerste indruk is een steen die een wereld van rust uitstraalt, een vorm waarin op minieme wijze een berglandschap te zien is. Ontstaan uit de zachte eivormige vorm van de steen en bij mij beelden oproepend die ik herken. Het geeft mij het gevoel de steen in mijn handen te willen nemen, heel teder de steen langzamerhand warm voelen worden.

De granieten steen is prachtig geslepen en de aarde kleuren zijn zo mooi: In verschillende vloeiende gradaties vanuit de oorspronkelijk kleur van het materiaal van de steen overgaand naar het land en omhoog naar de bergen en zelfs de ruimte in, waardoor de steen met het landschap en de kosmos mee resoneert.

Ik zie dat Herman van der Made deze granieten zwerfkei door zijn handen laat gaan vanuit de geschiedenis van de steen en met zijn kunde en liefde voor deze speciale steen een gedachte, een gevoel, filosofie, fantasie, herinnering groeit.

Zijn andere beelden verbeelden al hun eigen zo tedere vormen, geïnspireerd door de vormen en de kleuren van de ontstane zwerfstenen.

Door de eenvoud, tot de essentie teruggebracht, is er een grote kracht aanwezig die door ernaar te kijken je op ieder moment een verbondenheid laat voelen met de natuur en de ruimte. Vooral ook de eenvoud van het Arcadiëbeeld, in deze granieten steen geslepen, laat mij dromen.”

 

Margarita zegt dat het volgende citaat van de website van Herman van der Made haar zeer aanspreekt:

“Zwerf- en rolstenen zijn voor mij het basismateriaal voor mijn beeldend werk. Keien gevormd op de grens van bodem en water, de huid geteisterd door de elementen. Ik zoek ze op plekken waar ze na een reis van duizenden jaren zijn aangeland. Door als het ware te luisteren naar de steen kom ik tot een zodanige ingreep dat de elementaire vorm van die steen behouden blijft. Het is een zoektocht naar de grenzen van mijn verbeelding en de schoonheid die ik wil scheppen. Ik houd van een heldere en sobere vormentaal.”

 

Herman van de Made woont en werkt in Harlingen.
Zijn werk is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de eerste verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdag persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl. Hier vindt u het werk van de ruim dertig deelnemende kunstenaars van Kunstuitleen HA-15 Harlingen.

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Voetbalclinic door A-selectie Zeerobben

12-10-2016

HARLINGEN - Woensdag 19 oktober zal de eerste selectie van Zeerobben een trainingsstage organiseren voor de aankomende generatie voetbaltalenten.

Waddengebied genomineerd voor Mooiste Natuurgebied

12-10-2016

HARLINGEN - Het Nederlandse Waddengebied is genomineerd voor de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland, die maandag 10 oktober van start is gegaan.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 41

12-10-2016

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" AlmamaterAlmamater Zensa ModaZensa Moda Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de GrootAtelier de Groot IJssalon Min12IJssalon Min12 Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-FaberHubo-Faber Fotografie DorusFotografie Dorus Hema HarlingenHema Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen ForHim MenswearForHim Menswear Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Copini OpticiënsCopini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Visie EventsVisie Events Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn De LichtboeiDe Lichtboei Vogelaar AudioVogelaar Audio Dio JurienDio Jurien Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Plus LunenborgPlus Lunenborg De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen Karsten WonenKarsten Wonen Ons Food&WineOns Food&Wine
Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Atelier de GrootAtelier de Groot Hubo-FaberHubo-Faber Hema HarlingenHema Harlingen ForHim MenswearForHim Menswear Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Haarmode CatsHaarmode Cats IJssalon Min12IJssalon Min12 Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&WineOns Food&Wine