Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand november 2016

31-10-2016

HARLINGEN - Herman van der Made kiest ‘Symmetry III’ van Rogier Oversteegen als Kunstwerk van de Maand november 2016.

Symmetry III is gemaakt in gemengde techniek, maar is voornamelijk met inkt getekend.

 

Herman geeft de volgende toelichting:

“Ik heb dit werk gekozen omdat het een voor mij intrigerend werk is. Het is een zwart/wit werk zonder titel in het formaat 50x65. Het is opgebouwd uit meerdere lagen.

Wat vertelt hij mij in het werk zelf?

De onderste laag komt op mij over als het skelet van een fabriekshal, maar het zou ook een koeienstal kunnen zijn als ik naar het onderste deel kijk. Boven en onder zijn de vormen duidelijk weergegeven. In het midden is onrust/chaos. Deze laag is losjes geschilderd of getekend. Daarop is als tweede laag in het midden een wolkachtige (inkt met water?) laag te zien. Deze vormt de overgang naar een (zoals ik die zie) concentrische cirkel, die heel duidelijk in het midden van de compositie is gepositioneerd. Als zodanig vind ik deze compositie heel geslaagd. Ik kan geen antwoord geven op de vraag wat de kunstenaar hiermee bedoeld zou kunnen hebben. Ieder antwoord is een vooronderstelling, die op mijn eigen interpretatie is gestoeld.

Wat zie ik in het kunstwerk?

De onderste laag voelt voor mij alsof er vanuit een vaste structuur naar de kern toe een soort chaos ontstaat, dit wordt nog versterkt door het wolkachtige gedeelte. Een concentrische cirkel wijst naar het midden als belangrijkste punt. De symboliek van de concentrische cirkel werd al in de oudheid veel gebruikt, o.a. in China rond het begin van onze jaartelling. Denk aan de zon met haar straling.

 

Mijn oog wordt steeds weer naar deze concentrische cirkel getrokken, die vraagt om aandacht. Voor mij betekent deze compositie het scheppen van een soort natuurlijke rust in een chaotische situatie. Rogier Oversteegen heeft het laatste woord!”

 

Rogier Oversteegen kreeg zijn opleiding op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij schildert in gemengde techniek, maar voornamelijk in olieverf. Hij heeft tal van exposities op zijn naam staan. De kunstenaar, met zijn atelier in Middenbeemster, is tevens docent Wiskunde, een achtergrond die ook van invloed is op zijn werk.

Rogier: “een centraal kenmerk in mijn werk is de gelaagdheid. Ik zoek naar een vorm van wat je zou kunnen noemen ‘poëzie’. Door beelden die niet vanzelfsprekend bij elkaar horen te combineren wil ik een bepaalde harmonie in mijn compositie tot stand brengen.”


Het werk van Rogier Oversteegen is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdag persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl. Hier vindt u het werk van de ruim dertig deelnemende kunstenaars van Kunstuitleen HA-15 Harlingen.

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Uniek motorjacht in gebruik genomen

31-10-2016

HARLINGEN - Het motorschip Giant is oorspronkelijk gebouwd in 1974 met als doel werkpaard op zee met taken als slepen en ijs breken was een beetje aan het eind van haar Latijn...

Koopavond in Harlingen vanaf november weer op donderdag!

31-10-2016

HARLINGEN - In Harlingen kan voortaan weer op donderdagavond gewinkeld worden.

Kaartanimatie van 115 jaar groei van Harlingen

31-10-2016

HARLINGEN - Student Stef Verdonk heeft een serie kaartanimaties van Harlingen gemaakt van de uitbreiding sinds 1900.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.