CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand mei 2017

30-04-2017

HARLINGEN - Sita Geerling kiest het kunstwerk “Langs de Weg II” van Marjoke Staal als Kunstwerk van de Maand mei 2017.

Het is een tweedimensionaal werk van lijm en pigment.

 

De toelichting van Sita op haar keuze:

‘Ik zie een verstild landschappelijk werk in zachte tonale grijstinten. Ik kijk wat langer, zie een weg, een route. Is het houtskool, een tekening, of is het een schilderij, een vergrijsde/tonale aquarel? Raadselachtig: de lichtval in een smalle strook achter de boompartij en de zacht gekante lichtval midden voor de bomen en daaronder het oplichten op en van de weg. Heeft het net geregend? De aquarelachtige vlakken op de voorgrond suggereren zo, en ik ruik het net nog natte wegdek. De wolkennevel hangt nog in de verte en het is voor een moment rustig op de weg. Zelden is het zo rustig op en rond de weg. Tot mijn verrassing staat bij materiaalgebruik te lezen dat er slechts pigment en lijm gebruikt is: met deze basale en minimale middelen weet de maker een aansprekende sfeer en verstilde beweging te treffen en dat bevalt me.

 

Marjoke Staal laat via Google zien dat ze vaak met aquarel werkt. Ik verwacht dan meer landschappelijk werk te vinden maar zie ander, kleiner of groter werk (installaties) en veelal (nog) abstracter werk van haar. Werk met een vorm van verstilling en ingetogen beweging, een verzadigd ingetogen of expressief kleurgebruik en een zachte (of uitgesproken) lichtval zoals in en rond de nevel van het gekozen werk. Ik zou zeggen: Kom kijken en geniet mee van deze veelzijdig werkende aquarellist!

 

Marjoke Staal is een veelzijdig kunstenaar en docent en actief op maatschappelijk gebied in kunstorganisaties en projecten. Ze kreeg haar opleiding op de Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam. Als kunstenaar maakt Marjoke behalve tweedimensionaal werk zoals aquarellen ook driedimensionale objecten, installaties en videokunst. Voorts houdt ze zich bezig met textiele technieken.

 

Haar werk wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland. Als docent is ze betrokken bij kunstopleidingen en onder meer actief in het begeleiden van individuele kunstenaars en groepen.

 

Geïnteresseerd in het werk van Marjoke Staal? Haar werk en dat van de ruim dertig andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Tassenliefhebbers opgelet!

30-04-2017

HARLINGEN - WIN: 4x een Faber Tassen Koffers & Accessoires cadeaubon t.w.v. € 25,-!

Jan Hoogland wint met zijn duivin 158 op Heusden-Zolder

30-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 29 april zijn de duiven voor de derde Vitesse vlucht gelost in Heusden-Zolder.

Goede vangst bij tweede bekerviswedstrijd

30-04-2017

PARREGA - Op zaterdagmorgen 29 april is de tweede bekerwedstrijd van de zomercompetitie gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen