Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand mei 2017

30-04-2017

HARLINGEN - Sita Geerling kiest het kunstwerk “Langs de Weg II” van Marjoke Staal als Kunstwerk van de Maand mei 2017.

Het is een tweedimensionaal werk van lijm en pigment.

 

De toelichting van Sita op haar keuze:

‘Ik zie een verstild landschappelijk werk in zachte tonale grijstinten. Ik kijk wat langer, zie een weg, een route. Is het houtskool, een tekening, of is het een schilderij, een vergrijsde/tonale aquarel? Raadselachtig: de lichtval in een smalle strook achter de boompartij en de zacht gekante lichtval midden voor de bomen en daaronder het oplichten op en van de weg. Heeft het net geregend? De aquarelachtige vlakken op de voorgrond suggereren zo, en ik ruik het net nog natte wegdek. De wolkennevel hangt nog in de verte en het is voor een moment rustig op de weg. Zelden is het zo rustig op en rond de weg. Tot mijn verrassing staat bij materiaalgebruik te lezen dat er slechts pigment en lijm gebruikt is: met deze basale en minimale middelen weet de maker een aansprekende sfeer en verstilde beweging te treffen en dat bevalt me.

 

Marjoke Staal laat via Google zien dat ze vaak met aquarel werkt. Ik verwacht dan meer landschappelijk werk te vinden maar zie ander, kleiner of groter werk (installaties) en veelal (nog) abstracter werk van haar. Werk met een vorm van verstilling en ingetogen beweging, een verzadigd ingetogen of expressief kleurgebruik en een zachte (of uitgesproken) lichtval zoals in en rond de nevel van het gekozen werk. Ik zou zeggen: Kom kijken en geniet mee van deze veelzijdig werkende aquarellist!

 

Marjoke Staal is een veelzijdig kunstenaar en docent en actief op maatschappelijk gebied in kunstorganisaties en projecten. Ze kreeg haar opleiding op de Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam. Als kunstenaar maakt Marjoke behalve tweedimensionaal werk zoals aquarellen ook driedimensionale objecten, installaties en videokunst. Voorts houdt ze zich bezig met textiele technieken.

 

Haar werk wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland. Als docent is ze betrokken bij kunstopleidingen en onder meer actief in het begeleiden van individuele kunstenaars en groepen.

 

Geïnteresseerd in het werk van Marjoke Staal? Haar werk en dat van de ruim dertig andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Tassenliefhebbers opgelet!

30-04-2017

HARLINGEN - WIN: 4x een Faber Tassen Koffers & Accessoires cadeaubon t.w.v. € 25,-!

Jan Hoogland wint met zijn duivin 158 op Heusden-Zolder

30-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 29 april zijn de duiven voor de derde Vitesse vlucht gelost in Heusden-Zolder.

Goede vangst bij tweede bekerviswedstrijd

30-04-2017

PARREGA - Op zaterdagmorgen 29 april is de tweede bekerwedstrijd van de zomercompetitie gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam