Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand juni 2017

01-06-2017

HARLINGEN - Ingrid de Mari kiest het handgevormd steengoed object (zonder titel) van Jet Twijnstra als Kunstwerk van de Maand juni 2017.

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand juni 2017 Jet Twijnstra - Kunstwerk van de Maand juni 2017

De toelichting van Ingrid op haar keuze:

 

‘Het werk betreft handgevormd steengoed gebakken uit grove witbakkende chamotte klei. Het werk heeft geen titel, maar het object had wat mij betreft de titel “Ring” kunnen krijgen. Met ringen heb ik als goudsmid een zekere affiniteit. De mooie vorm van dit werk viel mij direct op. Misschien wel omdat ik er direct een ring in zag die ik zou kunnen maken en dragen. Zij het van ander materiaal dan waarmee ik gewend ben te werken. Het is intrigerend te zien dat deze vorm vanuit de slappe klei tot stand gekomen is. Het werk is strak vormgegeven. De vorm biedt de kijker steeds een ander beeld wanneer het uit een andere hoek wordt bekeken. Dat maakt het zo spannend. Ook de structuur van het werk is intrigerend,  alsof er vogeltjes over het werk gelopen hebben. Het werk van Jet heeft vaak ook geen kleur, dit heeft het ook niet nodig, de vormen zeggen genoeg. Kortom: dit werk spreekt mij aan en is voor mij het kunstwerk van de maand.”

 

Jet Twijnstra is beeldend kunstenaar, wonend in Harlingen. Zij is momenteel voorzitter van de Kunstenaarssociëteit Zilt in Harlingen. Jet is in Kampen afgestudeerd in de studierichting Monumentale Keramiek. Haar werk bestaat uit objecten, handgevormd uit grove witbakkende chamotte klei. Soms zijn de objecten architecturaal, soms zijn ze meer organisch. De voorwerpen zijn licht van kleur, om de schaduwen beter uit te laten komen. Soms ook kleurt ze de objecten met slib en glazuur, die direct op de ongebrande scherf worden aangebracht. Het werk wordt gestookt in een elektrische oven in één keer op 1220 °C. Soms verwerkt ze andere materialen in haar werk, zoals wilgentenen of touw. In haar werk gaat het om de vorm, de vloeiende lijnen, de schaduwen en het lijnenspel.

 

Geïnteresseerd in het werk van Jet Twijnstra? Haar werk en dat van de ruim dertig andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdagen van 10 tot 15 uur persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via onze website www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen