Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand december 2016

30-11-2016

HARLINGEN - Rogier Oversteegen kiest ‘Fietstrap’ van Marja Driessens-Diessel als Kunstwerk van de Maand december 2016.

‘Fietstrap’ is een foto op dibond van een werkelijke situatie op de NHL in Leeuwarden.

 

Rogier geeft de volgende toelichting:

‘Ik zie een vrouw die bellend een trap afloopt. Het is een kleurenfoto; ik weet niet of er gePhotoshopt is….. Ik denk dat de fotografe getroffen was door het beeld, de weerspiegeling, de gelaagdheid, de beweging. Ik vind het een ontzettend sterk beeld; juist het gelaagde van dit beeld maakt het spannend. Je weet niet goed waar je naar kijkt: wat zit op het raam, wat in de laag erachter? Juist dit geeft een enorm ruimtelijk effect. Ook de compositie vind ik heel spannend: de schuine lijnen, mooi over het vlak verdeeld.

Deze fotografe schildert met fotografisch beeld, ze weet in de meeste van haar foto’s de verschillende beeldlagen zo samen te stellen dat er enorme ruimtelijkheid en beweging ontstaat en ze weet een alledaagse werkelijkheid om te toveren tot poëtische droombeelden. Daarom is dit werk voor mij het Kunstwerk van de Maand’.

 

Marja Driessens-Diessel is autodidact en heeft haar eigen stijl ontwikkeld door het volgen van workshops en het kijken naar andere fotografen zoals Valda Bailey en Diana Bokje. Begonnen met de grafische werking van moderne architectuur werden de beelden steeds abstracter en gelaagder. Schimmen, schaduw- en spiegelbeelden spelen een belangrijke rol in haar werk. Sinds een paar jaar waagt zij zich ook aan het maken van ‘eigen werelden' door middel van Intentional Camera Movement, double exposure en Photoshop. De grote kennis en kunde van Saskia Nelissen (Kasias) en de creativiteit van de leden van de Photo Art Club zijn onmisbaar voor haar ontwikkeling. 

 

Haar werk is te zien op www.ddfoto.nl en kan geleend worden via Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdag persoonlijk kunnen adviseren. Ook via www.kunstuitleenharlingen.nl vindt u het werk van de ruim dertig deelnemende kunstenaars van Kunstuitleen HA-15 Harlingen.

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Sponsorloop Stichting Semmy levert 15000 euro op

30-11-2016

HARLINGEN - Op 25 oktober was er een fantastische sponsorloop georganiseerd door fc Harlingen met medewerking van ZMVV Zeerobben.

Sssst, it’s a Secrid!

30-11-2016

HARLINGEN - What? De Secrid Wallet!

Training leren omgaan met somberheid

30-11-2016

HARLINGEN - Heeft u last van somberheid? Lijkt uw leven kleurloos? Heeft u nergens plezier in?

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad