Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand augustus 2017

30-07-2017

HARLINGEN - Brigitte Duin kiest een werk van Joanne Zegers als Kunstwerk van de Maand augustus 2017.

Het is een schilderij van 55 x 55 cm zonder titel, van olieverf op paneel.

 

Brigitte geeft de volgende toelichting:

‘Als Kunstwerk van de Maand heb ik een werk van Joanne Zegers gekozen. Het is ‘zonder titel’, dat laat de kijker alle ruimte. Voor mij is het werk een landschap, een magisch landschap. Er is licht en water en een opwaartse (of toch een neerwaartse?) beweging. Er valt veel te zien en te ‘voelen’ aan dit schilderij. Ook de nuance in kleur vind ik erg mooi en subtiel.

Een kijkje op de website van de kunstenaar geeft prijs dat haar werk vaak over ‘de overkant’ gaat. Heel precies duiden kan ik de overkant niet. Ja, het is de overkant van het water, dat voelt iedereen wel op zijn klompen aan. Maar aan ‘deze kant’ voel je de verwondering over het water dat merkwaardig wit afsteekt tegen die overkant. Het aparte is dat het witte water zelfs nog wel dreigender overkomt dan de donkerte van de overkant.

Net als het water boeit die overkant me wel. Vooral omdat je van het zwarte gedeelte verwacht dat het fikse donderbuien zijn, maar de donkere wolken lijken wel vanaf de grond op te stijgen en hun regenbuien de lucht in te spuiten. Onheilspellend zijn ook de blauwgroene kleuren van de lucht, waarvan de dreiging voelbaar is.

Is dit nu een somber schilderij, met zijn veelzeggend weinige kleuren, wat zwart en wit en vleugjes groen en blauw? Nee, daarvoor zit er te veel beweging in dit stille landschap dat blijft intrigeren, ook na lang kijken’.
 

Joanne Zegers is beeldend kunstenaar die haar opleiding kreeg op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en op de Breitner Academie in Amsterdam.

Ze groeide op langs het water van de Zaan. Als kind raakte ze gefascineerd door de verblindende glinstering in het water door de zon of de nachtelijke lichten van de industrie. De overkant leek onbereikbaar en had iets mysterieus.

Dit is beeld is terug te zien in haar werk. Joanne: ‘Wat ik tegenwoordig het liefste schilder is het licht in het landschap. Soms het licht aan de horizon, maar het kan ook gaan over een enkel licht met daar omheen de duisternis. Licht is voor mij een metafoor voor emotie, terwijl het landschap onverschillig is’.

Joanne heeft met haar werk diverse exposities op haar naam staan. Naast het maken van schilderijen geeft ze schilderles en is actief in kunsteducatieprojecten.

Geïnteresseerd in het werk van Joanne Zegers? Haar werk en dat van de ruim dertig andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdagen van 10 tot 15 uur persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via onze website www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

60-jarig huwelijk Zwaartman-Vermeulen

30-07-2017

HARLINGEN - Woensdag 26 juli 2017 waren de heer A. Zwaartman en mevrouw H.J. Zwaartman-Vermeulen 60 jaar getrouwd.

Harlinger Timmerbedrijf kampioen Bedrijven Sponsor Midfond tour

30-07-2017

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons- Genoeg en een bedrijven sponsor vluchten competitie.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater