Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sportief spektakel aan de Westerzeedijk

19-05-2017

HARLINGEN - Zaterdag 13 mei 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als een belangrijke dag in de Harlinger sportgeschiedenis.

Onder perfecte omstandigheden vond deze dag namelijk het inmiddels traditionele duel plaats tussen hockeyers van HMHC en voetballers van fc Harlingen. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat er een helft gehockeyd wordt en in de andere helft wordt er gevoetbald. De vorige editie werd gewonnen door de hockeyers dus de voetballers waren erop gebrand om dit recht te zetten en de felbegeerde schaal in bezit te krijgen. Er werd begonnen met een helft hockey, wat voor de voetballers duidelijk even wennen was. Toen ze eindelijk een beetje begonnen te snappen met welke kant van de stick je moet slaan was de eerste helft voorbij en de stand 3-0. Volgens de voetballers zaten hier wel een paar buitenspelgoals bij.

 

De hockeyers namen al een voorschot op de overwinning en begonnen vol vertrouwen aan de tweede helft. Bij vriendschappelijke hockeywedstrijden is het gebruikelijk de eerste bal aan de tegenstander te geven. Ze stonden dan ook raar te kijken toen de voetballers gelijk vanuit de aftrap scoorden. Deze helft hadden de hockeyers het lastig. Voordat ze konden wennen aan die grote bal was de wedstrijd al gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 8 - 4 voor de voetballers. Waar de eerste en de tweede helft voor een van beide teams een beetje onwennig waren, bleek dat beide teams uitstekend tot hun recht kwamen bij de derde helft. Met een hapje en een paar drankjes werd er nog even gezellig nagepraat in het clubhuis. Mooie sportieve synergie die volgend jaar ongetwijfeld herhaald zal worden.

 

Dames 1 zet perfecte wedstrijd neer

 

Na vier hockeyvrije zondagen mocht Dames 1 afgelopen zondag weer op pad naar Lemmer. De Harlinger dames hebben dit seizoen twee keer eerder tegenover dit team gestaan en wisten vrij zeker dat ook deze wedstrijd in winst zou resulteren. Hoe de wedstrijd zou verlopen was de enige vraag. De Harlinger coach gaf de opdracht Lemmer gelijk volledig onder druk te zetten, zodat de tegenstander gelijk achter de feiten aan moet lopen.

 

 

Vanaf het beginsignaal zette Dames 1 inderdaad hoge druk en wisten dit continu vol te houden. Gelijk werden kansen gecreëerd. Toch merkten de Harlinger dat het warm was en dat het veld van Lemmer zwaar en traag was. Dit weerhield Dames 1 niet om voorwaarts te hockeyen. Het eerste doelpunt viel echter pas na enige tijd. De Harlingers kregen een strafcorner in hun voordeel, die ze benutten door middel van een net ingestudeerde variant. Na het doelpunt kreeg Harlingen meer vertrouwen, wat eenmaal in hun nadeel werkte toen Lemmer met een counteraanval kwam. De Harlinger midden- en voorhoede vertrouwde volledig op de achterhoede, waardoor ze niet terugschakelden. Gelukkig was dat vertrouwen volledig terecht. Keepster Akke van der Laan kwam met een mooie redding. De rest van de wedstrijd wist de achterhoede, die wegens schoolexamens nu onder leiding stond van Monica Schaafsma en Marije Doeksen, de tegenstanders voortdurend terug te dringen. Voor de rust wist Harlingen nogmaals te scoren uit een strafcorner, wat resulteerde in een ruststand van 0-2.

 

Na de rust verliep de wedstrijd veel soepeler. Dames 1 begon meer te variëren in hun aanval, waardoor meer kansen werden gecreëerd. Uiteindelijk wisten de Harlinger dames nog zes keer te scoren. De dames hebben ondanks het warme weer en het veld een perfecte wedstrijd neergezet met een eindstand van 0-8. Aanstaande zondag 21 mei is het SUPER SUNDAY, wat betekent dat zowel de Harlinger dames thuis spelen gevolgd door Heren 1 van Harlingen. Het beloofd een spannende en zeer gezellig dag te worden met muziek, hapjes en drankjes als afsluiting. Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Hoogeveen, waarna Heren 1 om 14.30 uur speelt tegen Sneek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 20-2017

19-05-2017

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen van deze week.

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetie 12-05-2017

19-05-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen