Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Sportief spektakel aan de Westerzeedijk

19-05-2017

HARLINGEN - Zaterdag 13 mei 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als een belangrijke dag in de Harlinger sportgeschiedenis.

Onder perfecte omstandigheden vond deze dag namelijk het inmiddels traditionele duel plaats tussen hockeyers van HMHC en voetballers van fc Harlingen. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat er een helft gehockeyd wordt en in de andere helft wordt er gevoetbald. De vorige editie werd gewonnen door de hockeyers dus de voetballers waren erop gebrand om dit recht te zetten en de felbegeerde schaal in bezit te krijgen. Er werd begonnen met een helft hockey, wat voor de voetballers duidelijk even wennen was. Toen ze eindelijk een beetje begonnen te snappen met welke kant van de stick je moet slaan was de eerste helft voorbij en de stand 3-0. Volgens de voetballers zaten hier wel een paar buitenspelgoals bij.

 

De hockeyers namen al een voorschot op de overwinning en begonnen vol vertrouwen aan de tweede helft. Bij vriendschappelijke hockeywedstrijden is het gebruikelijk de eerste bal aan de tegenstander te geven. Ze stonden dan ook raar te kijken toen de voetballers gelijk vanuit de aftrap scoorden. Deze helft hadden de hockeyers het lastig. Voordat ze konden wennen aan die grote bal was de wedstrijd al gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 8 - 4 voor de voetballers. Waar de eerste en de tweede helft voor een van beide teams een beetje onwennig waren, bleek dat beide teams uitstekend tot hun recht kwamen bij de derde helft. Met een hapje en een paar drankjes werd er nog even gezellig nagepraat in het clubhuis. Mooie sportieve synergie die volgend jaar ongetwijfeld herhaald zal worden.

 

Dames 1 zet perfecte wedstrijd neer

 

Na vier hockeyvrije zondagen mocht Dames 1 afgelopen zondag weer op pad naar Lemmer. De Harlinger dames hebben dit seizoen twee keer eerder tegenover dit team gestaan en wisten vrij zeker dat ook deze wedstrijd in winst zou resulteren. Hoe de wedstrijd zou verlopen was de enige vraag. De Harlinger coach gaf de opdracht Lemmer gelijk volledig onder druk te zetten, zodat de tegenstander gelijk achter de feiten aan moet lopen.

 

 

Vanaf het beginsignaal zette Dames 1 inderdaad hoge druk en wisten dit continu vol te houden. Gelijk werden kansen gecreëerd. Toch merkten de Harlinger dat het warm was en dat het veld van Lemmer zwaar en traag was. Dit weerhield Dames 1 niet om voorwaarts te hockeyen. Het eerste doelpunt viel echter pas na enige tijd. De Harlingers kregen een strafcorner in hun voordeel, die ze benutten door middel van een net ingestudeerde variant. Na het doelpunt kreeg Harlingen meer vertrouwen, wat eenmaal in hun nadeel werkte toen Lemmer met een counteraanval kwam. De Harlinger midden- en voorhoede vertrouwde volledig op de achterhoede, waardoor ze niet terugschakelden. Gelukkig was dat vertrouwen volledig terecht. Keepster Akke van der Laan kwam met een mooie redding. De rest van de wedstrijd wist de achterhoede, die wegens schoolexamens nu onder leiding stond van Monica Schaafsma en Marije Doeksen, de tegenstanders voortdurend terug te dringen. Voor de rust wist Harlingen nogmaals te scoren uit een strafcorner, wat resulteerde in een ruststand van 0-2.

 

Na de rust verliep de wedstrijd veel soepeler. Dames 1 begon meer te variëren in hun aanval, waardoor meer kansen werden gecreëerd. Uiteindelijk wisten de Harlinger dames nog zes keer te scoren. De dames hebben ondanks het warme weer en het veld een perfecte wedstrijd neergezet met een eindstand van 0-8. Aanstaande zondag 21 mei is het SUPER SUNDAY, wat betekent dat zowel de Harlinger dames thuis spelen gevolgd door Heren 1 van Harlingen. Het beloofd een spannende en zeer gezellig dag te worden met muziek, hapjes en drankjes als afsluiting. Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Hoogeveen, waarna Heren 1 om 14.30 uur speelt tegen Sneek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 20-2017

19-05-2017

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen van deze week.

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetie 12-05-2017

19-05-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen