Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Sponsor- en Oudervaardag van het Zeekadetkorps Harlingen 2016

17-10-2016

HARLINGEN - Op 24 september vond de jaarlijkse sponsor- en oudervaardag van het Zeekadetkorps Harlingen plaats.

Sponsor- en Oudervaardag van het Zeekadetkorps Harlingen 2016 Hr. Ms. Sittard. Foto: Joachim de Ruijter

Dit is traditioneel één van de laatste vaardagen van het seizoen, waarbij we onze sponsoren uitnodigen om ze te bedanken en de ouders en familie uitnodigen om te laten zien hoe het hun kinderen het afgelopen seizoen is vergaan en wat ze geleerd hebben. In de ochtend hebben wij gevaren met onze sponsoren, in de middag met de ouders.

 

De ochtend begon vrij vroeg, het schip moet immers voorbereid worden voor alle gasten en opgetuigd voor de tocht. Dit houdt in het aan boord brengen van de nodige voedingsmiddelen, dranken en aanverwante zaken. De rest van het schip wordt vaarklaar gemaakt, zowel aan dek als in de machinekamers. Rond 09:00uur komen de kadetten aan boord, die vervolgens helpen bij de voorbereidingen. Daarna werden rond 10:00uur de sponsoren en relaties ontvangen door de Eerste Officier en de secretaris van het bestuur.

 

Na het controleren van alle aanwezigen is er ontmeerd en begint de vaartocht. Er wordt een stuk naar buiten gevaren waar alle aanwezigen kunnen genieten van een vrij rustige zee en genoeg om te bekijken op het Wad. Ook vindt er natuurlijk een woord van welkom en dank plaats, o.a. door de voorzitter van ons korps. Daarna nog een veiligheidsinstructie. Ook is tijdens de vaartocht ons nieuwe sponsorbord gepresenteerd, waarop wij alle bedrijven die ons steunen afbeelden.

 

Vervolgens is het vooral praten en genieten. Gedurende de reis heeft de Logistieke Dienst diverse hapjes gemaakt en de aangeleverde catering (Homminga’s Fijne Winkeltje; bedankt!) gereed gemaakt. Na een uur te hebben gevaren is er omgekeerd en weer afgemeerd in de Willemshaven alwaar een gezamenlijke lunch ons wachtte. De sponsoren waren zeer te spreken over de vaartocht en dat stemt ons zeer gelukkig. Ook hebben we van nieuwe sponsor rederij Navigia een zeer mooi  bedrag mogen ontvangen, waarvoor dank!

 

Nadat de sponsoren en relaties van boord zijn gegaan was het de beurt aan de ouders. Zij kwamen rond 13:00uur aan boord en zijn net zoals de sponsoren, door de EO en secretaris welkom geheten. De kadetten zoeken hun ouders op en vertellen vrolijk over wat er in de ochtend allemaal al gebeurd is. Ook daarbij gelukkig zeer positieve berichten. Na het ontmeren herhaalde het ritueel zich grotendeels, ware het niet dat met ouders en familie de sfeer aan boord natuurlijk wel anders is. De familie is in de gelegenheid om met het aanwezige kader van gedachten te wisselen en te ervaren hoe het hun kind/familielid het afgelopen seizoen is vergaan. Daarbij prijzen wij ons erg gelukkig dat de aanmeldingen overweldigend waren en wij een ‘vol schip’ hadden. Als dit een indicatie is voor de algehele staat van ons korps, dan gaat het dus goed!

 

De families krijgen aan het einde van de middag nog een bonusje te verwerken; door de aangewakkerde wind is het erg lastig geworden om de Sittard te keren in de haven en op haar plek te leggen. Daarom werd de hulp ingeroepen van rederij Tuinman, die met twee havensleepboten ons opwachtte bij de havenmonding. Lijntjes werden overgegooid, waaraan sleeptrossen vervolgens hun weg naar de Sittard vinden. Zo voer de Sittard vervolgens als eend met twee kuikens naar binnen. Voor de gasten natuurlijk een mooi gezicht; voor de aanwezige bemanningsleden een goede oefening. Na binnenvaren van de haven staat de meerrol aangetreden en wordt er keurig gedraaid en afgemeerd. De sleepboten werden daarbij op traditionele ZKK-wijze bedankt voor hun verleende hulp.

 

Na afmeren is er nog rustig nagepraat en vervolgens opgeruimd. De kadetten zijn veelal met hun ouders naar huis gegaan en het kader bespreekt de dag nog even na.

 

Conclusie: geweldig weer, geweldige interesse, geweldig genoten!

 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen weer met lege handen

17-10-2016

DRACHTEN - Het is het vlaggenschip van fc Harlingen zondag niet gelukt om ook tijdens hun tweede bezoek in Drachten de punten mee naar huis te nemen.

Dames 1 heeft geen geluk

17-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Emmen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen