Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Spijkerstad 2017 “Duckstad”

07-03-2017

HARLINGEN - Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 11de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Het thema voor dit jaar is “Duckstad”, de locatie is net als vorig jaar naast het Harlinger Bos.

 

Spijkerstad 2017 zal dit keer worden gehouden in de eerste week van de zomervakantie, dat is van 24 tot en met 27 juli. De opbouw-dag is zaterdag 22 juli en de opruim-dag vrijdag 28 juli.

We starten ’s ochtends om 9.00 uur en stoppen ’s middags om 15.00 uur. (Let op: ook de kleuters blijven dit jaar de gehele dag.) De kosten bedragen voor vier dagen € 25 euro (incl. eten en drinken).

 

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

 

Loting: Anders dan Anders!

Ook dit jaar willen we graag iedereen een kans geven om mee te doen. Normaliter kunnen er maximaal 250 kinderen meedoen. Dit jaar willen we weer meer kinderen toelaten, liefst allemaal, mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we maximaal 250 kinderen toe.

Dan wordt er geloot wie er mee mag doen, we geven daarbij voorrang aan de kinderen die vorig jaar niet mee hebben gedaan, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. We geven ook voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan, dus maak dit kenbaar aan ons.

De inschrijfperiode is van maandag 13 maart t/m zondag 26 maart.  Let op; eerder of later inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. De uitslag van de loting is Woensdag 19 april wordt u gebeld of gemaild.

 

Om Spijkerstad 2017 mogelijk te maken, hebben we heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Ook voor de nachtploeg zijn we op zoek naar mensen die eventueel een nacht of meer willen slapen op het terrein om alles in de gaten te houden! Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeldt, is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. (Inclusief het op en afbouwen)

Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger maakt u kind meer kans (geen garantie) Het enige dat we van u vragen is u minstens één dag beschikbaar te stellen voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook!

Bovendien kunnen we meer kinderen toelaten als we meer hulp hebben.

 

 

Op woensdag 10 mei is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in ’t Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat aan ons meldt. Doet u dat niet, dan geven we de plek aan iemand anders!

 

Als je mee wilt doen dan kun je je inschrijven via www.jongerenwerkharlingen.nl (link inschrijven spijkerstad). Deze manier van inschrijven heeft onze voorkeur. Maar het kan ook via de inschrijfformulieren die via de basisscholen de aankomende week wordt verspreid.

 

Voor meer informatie kunt u bellen met jongerenwerk Ellen, 0612743822 of mailen via e.uivel@harlingen.nl

Algemeen Evenement Onderwijs

Meer nieuws

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark

07-03-2017

HARLINGEN – Nadat de Verhalenark in Harlingen is aangemeerd, klommen de leerlingen van basisschool De Diamant maandagochtend als eerste aan boord.

Even voorstellen: Wijtze Hempenius en Sietske Trinks

07-03-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Wethouders de straat op

07-03-2017

HARLINGEN - Van de 24 partijen die in Friesland mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen, kwamen er twee afgelopen zaterdag 4 maart in actie op de Harlinger Voorstraat.

Reacties

Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Copini OpticiënsCopini Opticiëns Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Vogelaar AudioVogelaar Audio Hubo-FaberHubo-Faber Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG EvenementenBENG Evenementen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie DorusFotografie Dorus Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Zensa ModaZensa Moda Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Atelier de GrootAtelier de Groot Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Karsten WonenKarsten Wonen ForHim MenswearForHim Menswear Visie EventsVisie Events Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Plus LunenborgPlus Lunenborg Ons Food&WineOns Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio JurienDio Jurien Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Hema HarlingenHema Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12IJssalon Min12 De LichtboeiDe Lichtboei AlmamaterAlmamater
VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Copini OpticiënsCopini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De LichtboeiDe Lichtboei Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Karsten WonenKarsten Wonen Vogelaar AudioVogelaar Audio Ons Food&WineOns Food&Wine Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad