Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Duo Smit/Houter winnaar op Chateauroux en duo Zwart winnaar op Gennep

24-07-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 22 juli werd de Nationale Fondvlucht gevlogen vanuit Chateauroux (Frankrijk) op 750 km.

Voor deze vlucht werden afgelopen donderdag de duiven ingekorfd. Deze duiven werden zaterdag om 7.25 uur gelost voor een zware terugvlucht naar de hokken in Harlingen en op de eilanden.

 

Voor de eerste Jonge-Duiven vlucht, zaterdag de 22 juli, werden afgelopen vrijdag de duiven ingekorft voor de vlucht vanuit Gennep op 173 km. Voor deze vlucht was het toch wel een beetje stressen bij de liefhebbers, omdat hun duifjes zich voor de eerste keer waar moesten maken. Zaterdag leek het in eerste instantie goed vliegweer en de Jonge-Duiven moesten dus al vroeg in de vleugels. Er werd om 8.30 uur gelost met een ZO-wind voor de terugreis naar Harlingen. Helaas, het werd toch zwaar en ze hadden veel tijd nodig om weer op hokken terug te keren. Bij Sjoerd en Rutger Zwart werd de eerste, de 997, om 10.27 uur geklokt. Deze vloog over 173 km een snelheid van 1463 meter per minuut, wat ook goed was voor een eerste plaats in het ACG Samenspel A van 1605 duiven. Rap gevolgd door de nummer twee en drie van Jan Hoogland, de 257 met 1452 en de 143 met 1414 m.p.m. en daarmee goed voor een 5e en 15e plaats in het ACG.

 

De luxe prijs werd gewonnen door Jan Hoogland en de door Cor Nijkamp aangeboden bloemen gingen terecht met duo Sjoerd en Rutger Zwart mee naar huis. De vleesprijzen waren voor: Jan Hoogland, Sjoerd en Rutger Zwart, Gorrie Lambregts en Pieter Dijkstra en het was sneu voor het goed draaiende hok van Age Zijlstra die wegens opname in het MCL deze week de vluchten aan zich voorbij moest laten gaan.

 

De uitslag

S. Zwart en Zn (31) 1.5.6.9.32.39.40.41.55.

J. Hoogland (32) 2.3.4.10.11.14.15.21.22.23.31.37.42.43.52. 56..

F. Fiege (18) 7.8.19.33.49.50.51.

Erik Alkema (18) 12.13.18.20.24.35.

Pieter Dijkstra (10) 16.44.48.

G. de Koe (27) 17.29.54.

G. Lambregts (24) 25.26.27.28.30.34.36.38.45.46.

W. Brusselman (10) 47.57.

 

Stand Jonge – Duiven volgt.

                                                                                                                                     

De Fond

De laatste Fondvlucht werd ook zwaar maar het werd een prachtige overwinning voor duo Smit/Houter op Vlieland hun duif de 099 werd om 17.37 uur geklokt en had de 755 km met een snelheid van 1539 meter per minuut afgelegd. Met ook een eervolle 44e plaats in het ACG-samenspel A van 426 duiven dus hier ook terecht de bloemen voor de winnaar. De tweede en ook een eervolle plaats was voor Fred Fiege op Terschelling, zijn 711 deed het met 1516 m.p.m. Derde paats was voor de combinatie Zwart deze duif de 375 had het gedaan met 1460 m.p.m. en verdiende op deze vlucht ook de luxe prijs deze week. De vleesprijzen werden gewonnen door duo Smit/Houter (Vlieland), Gerrit de Koe, Fred Fiege op (Terschelling) en Erik Alkema

 

De uitslag 

Smit- Houter Vlieland (26) 1.4.5.8.9.19.11.16.17.20.

F. Fiege Terschelling (12) 2.7.12.15.18.

S. Zwart en Zn (3) 3.6.

Erik Alkema (10) 13.21.

Gerrit de Koe (5) 14.19.

G. Lambregts Terschelling (10) 22.    

 

Eindstand Kampioen Fond volgt net als de winnaar van de Bedrijven Sponsor Fond Competitie.

  

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Slotdag het Noorderlicht groot succes

24-07-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag was voor de leerlingen van het Noorderlicht de laatste schooldag van het afgelopen schooljaar.

Nieuwe organisatie duikt in zoutwinning

24-07-2017

HARLINGEN - Er wordt een nieuwe Harlinger organisatie opgericht die zich gaat bezighouden met de beoogde zoutwinning voor de Harlinger havenmond.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events
Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant