Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Smashbaltoernooi Harlinger basisscholen zeer groot succes

01-03-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 28 februari was het eindelijk zover.

In de Harlinger Waddenhal werd er net als vorig jaar een smashbaltoernooi georganiseerd voor de groepen 4 van alle basisscholen uit Harlingen. Volleybal Vereniging Harlingen had ook dit jaar op alle basisscholen twee gastlessen gegeven. Als afsluiting van deze gastlessen werd er een smashbal toernooi gespeeld met als inzet de winst en natuurlijk de eeuwige roem.

 

Meindert Paul Kwast van Volleybal Vereniging Harlingen lichtte toe waarom ook deze keer is gekozen voor smashvolleybal. “Ik kan er echt ontzettend van genieten als ik alle kinderen zo fanatiek en enthousiast met het spelletje bezig zie. We hebben ook deze editie gekozen voor smashbal met een duidelijke reden. Ik ben zelf speler van het eerste herenteam van VVH. We zijn op dit moment samen met VC Sneek het hoogst spelende heren volleybalteam van Friesland. Echter zien wij dat er steeds minder jongens geïnteresseerd zijn in volleybal. We hebben in onze jeugdopleiding erg weinig jongens die door kunnen stromen naar het eerste herenteam. We merken dat jongens vaak voor andere sporten kiezen.

 

We willen met dit toernooi twee doelen gaan bereiken. We willen als eerst het volleybal weer op de kaart gaan zetten en als tweede willen we bij VVH een jongens smashbalteam op gaan richten. Meisjes zijn er op dit moment voldoende bij VVH en zullen ook wel binnen blijven stromen.

 

We willen de jongens enthousiast maken voor het spelletje smashbal. Smashbal is een veel actievere versie van het volleybal. Hierin komt eigenlijk het leukste onderdeel van het volleybal terug, namelijk het smashen. Mocht er een team worden opgericht, dan zal ik dit team op de dinsdagen training gaan geven. We zullen gaan starten bij een opgave van 4 jongens. De jongens kunnen zich opgeven via jc@vvh-harlingen.nl of via meindertpaul_kwast@hotmail.com. Ze mogen twee keer gratis komen trainen om te kijken of ze het echt leuk vinden om te doen. Ik hoop echt dat we dit van de grond kunnen krijgen en ik heb er ontzettend veel zin om het smashvolleybal bij VVH te gaan introduceren”.

 

Het was ontzettend mooi om te zien hoe fanatiek en enthousiast de kinderen werden van het smashbal en volop streden voor de winst. De uitslag was zeer spannend want de teams waren erg aan elkaar gewaagd en de wedstrijden werden steeds maar met nipt verschil gewonnen. De uitslag zag er als volgt uit:

 

Jongensklasse:

1. OBS het Noorderlicht 1

2. OBS ’t Wad 3

3. OBS het Noorderlicht 2

 

Meisjes/Mixklasse:

1. OBS ’t Wad 1

2. OBS ’t Wad 3

3. OBS ’t Wad 4

 

Het smashbaltoernooi werd georganiseerd door Volleybal Vereniging Harlingen in samenwerking met Jongerenwerk Harlingen. Door het goede contact met de sportcoaches Yannick de Boer en Tom van der Meer van de gemeente Harlingen, konden er maar liefst 25 smashballende kinderen in de Waddenhal worden verwelkomd. De prijzen werden ook deze editie beschikbaar gesteld door Stichting Sportpromotie.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Persverklaring REC

01-03-2017

HARLINGEN - Op maandag 27 februari verscheen op de website van de Stichting Afvaloven Nee een bericht over de kwikemissies van de REC in Harlingen.

t/m 5 maart: Pake en Beppe gaan nog even door

01-03-2017

HARLINGEN - De voorjaarsvakantie in Noord is al weer voorbij, maar die van Midden-Nederland is volop aan de gang.

Ingezonden: Verbaasd over kwikuitstoot REC

01-03-2017

HARLINGEN - Met verbazing heb ik, Etsko Nap, kennisgenomen over de kwikuitstoot van de afvaloven (REC) in Harlingen.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg