Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Slotwedstrijd Copini 60+ kaatscompetitie 2016

25-08-2016

HARLINGEN - Met een tegenvallende opkomst werd maandagavond 22 aug. de 12e en laatste speelronde gekaatst.

Slotwedstrijd Copini 60+ kaatscompetitie 2016 De Prijswinnaars

Hieraan ten grondslag ligt waarschijnlijk het feit dat voor een aantal kaatsers het eindklassement al vast staat en niet iedereen blessurevrij is. Thom Zuiderhof zag op verzoek af van deelname waardoor er 2 volledige parturen tegen elkaar konden kaatsen.

 

De loting, nota bene onder politietoezicht uitgevoerd, leverde de volgende parturen op:

Partuur 1 bestond uit Piet Stellingwerf, Jan Kwast en Albert Dijkstra welke kaatsten tegen partuur 2 met Douwe Broersma, Rick Vlieger en Wiebe van Dijk. Piet Stellingwerf ging voortvarend van start aan de opslag en met name Douwe Broersma raakte de ballen niet of slecht vanuit het achterperk. Met Wiebe van Dijk in het 1e eerst aan de opslag werd het na een 6 - 2 achterstand 6 gelijk. De pripper van Wiebe ging vervolgens voor, maar Albert Dijkstra sloeg er op en miste onderhands waardoor het niet verdiende bordje toch werd veroverd. 0 - 1. Jan Kwast pakte met een gevarieerde opslag directe winst en zorgde mede daardoor voor 1 - 1. Douwe Broersma kwam deze avond aan de opslag en het tussenspel beter uit de verf dan in het perk 1 - 2. Rick Vlieger sloeg vervolgens enkel ballen boven en dikke kaatsen die behouden bleven. 1 - 3. Jan Kwast had wederom succes met zijn afwisselende opslag op het perk Broersma en van Dijk. 2 - 3. Rick Vlieger gaf met zijn beheerste opslag mooie ballen op de voorin staande Albert Dijkstra, welke tweemaal achterelkaar de uitgeslagen bal naar Wiebe van Dijk sloeg, die ze met een soepel polsslagje retourneerde. 2 - 4. Piet Stellingwerf zocht vanuit het achterperk de vrije hoeken en sloeg dikke kaatsen, maar kon niet voorkomen dat het eerst naar de tegenpartij ging. 2 - 5.

 

Partuur Stellingwerf gaf zich nog niet gewonnen, maar het geluk zat hen ook niet echt mee. Op de stand 2 - 5 + 6 - 6, tikte Wiebe van Dijk de bal knap naar de hoek voorbij de kaats, waar Piet Stellingwerf de bal miste, maar Jan Kwast de bal met stuit terug sloeg richting de voorlijn. Daar stond echter Piet Stellingwerf nog, die de bal rechtstreeks op zijn lichaam kreeg. In plaats van dat het 3 - 5 werd, was de partij afgelopen. Gelet op de wijze waarop het 1e en het laatste eerst door partuur Stellingwerf werden verspeeld, kwam partuur Broersma erg fortuinlijk aan de winst en geeft de uitslag een vertekend beeld. (2 - 5 + 6 - 6).

 

Dit had ook gevolgen voor het eindklassement. Albert Dijkstra tot voor deze wedstrijd de leider in het klassement, werd ingehaald door Douwe Broersma.

 

Tijdens de prijsuitreiking blikte Douwe Broersma nog even op enkele punten terug. De start van de competitie is met een week vervroegd om wat speling in te bouwen met het oog op uitvallen van speeldagen door slecht weer. Het streven is om voor de Visserijdagen af te sluiten. Er hebben dit jaar 20 kaatsers aan de competitie meegedaan. Enkelen haakten vroegtijdig af en andere zijn later ingestapt Dat de 60+ kaatsers wat blessuregevoeligheid betreft tot de risicogroep behoort, werd dit seizoen nadrukkelijk bewezen. Meerdere trouwe kaatsers waren voor kortere of langere tijd uitgeschakeld. Dit geeft de competitie eindstand een vertekend beeld.

 

De wekelijkse verslagen in de media zorgen voor de nodige naamsbekendheid onder de bevolking. Naast het organiseren van deze populaire Copini 60+ kaatscompetitie is de medewerking van de vaste keurmerkers / aan merkers van onschatbare waarde voor het welslagen ervan. Age Tichelaar, Claus van Dijk en Klaas van der Hoek werden namens de organisatie bedankt voor hun medewerking met een attentie. Ook Jetze Nagel sprak zijn waardering uit en onderstreepte dit met een echte Fryske Sukerbôle uit Makkum voor Age, Claus en Klaas.

 

Vervolgens werden de prijzen aan de nrs. 1 t/m 5 in het eindklassement uitgereikt.

 

No.

Deelnemers

        Eersten

 

 

 

 

Voor

Tegen

 

    1.

Douwe Broersma

61

34

 

    2.

Albert Dijkstra

60

37

 

    3.

Jetze Nagel

53

43

 

    4.

Jan Kwast

51

42

 

    5.

Henk Bleeker

48

49

 

    6.

Wiebe Dijkstra

46

51

 

    7.

Piet Stellingwerf

44

32

 

    8.

Thom Zuiderhof

43

50

 

    9.

Frans Alberda

40

25

 

  10.

Klaas Kloosterman

38

44

 

  11.

Wiebe van Dijk

36

25

 

  12.

Gerard Voogd

30

36

 

  13.

Ysbrand Brandsma

28

28

 

  14.

Gerrit Bijdeweg

28

29

 

  15.

Hobbe Kooistra

21

19

 

  16.

Johan Zuiderhof

19

22

 

  17.

Rick Vlieger

17

10

 

  18.

Jan Visser

10

9

 

  19.

Frans Hoekstra

7

12

 

20.

Hannes Oudendag

3

12

 
         
         

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vitens sponsort waterpunt drinkwater op Open Dag Visserijhaven

25-08-2016

HARLINGEN - In verband met de verwachte hoge temperaturen op zaterdag komt er dankzij een snelle schakeling tussen Stichting Visserijdagen Harlingen en waterbedrijf Vitens een waterpunt op de Nieuwe Vissershaven om drinkwater te tappen.

Ruim 50 soorten waaronder angstaanjagende zeeduivel en haai

25-08-2016

HARLINGEN - Gevarieerde Vistafel Open Dag Visserijhaven.

Hollen naar Kamsma in Harlingen!

25-08-2016

HARLINGEN - Donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus: Hollen voor de hoogste korting!

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats
Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater