CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Slotdag het Noorderlicht groot succes

24-07-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag was voor de leerlingen van het Noorderlicht de laatste schooldag van het afgelopen schooljaar.

En daar keken de meesten weer reikhalzend naar uit. De “slotdag”-werkgroep had sinds mei zes keer een middag vergaderd, voor het programma er naar ieders tevredenheid goed uitzag.

 

De groepen uit de onder-, midden- en bovenbouw waren per bouw door elkaar gehusseld. Verdeeld over de morgen moesten ze drie onderdelen langs.

De kleuters brachten een bezoekje aan de speeltuin “Loggershoek”. Verder was er kinderyoga, verzorgd door Roos Kingma en Brenda Hoekstra van YOY-yoga. De kinderen hadden allemaal een matje en luisterden goed naar de aanwijzingen van Roos en Brenda. Aniek Buikhuizen van Christelijke Muziek- vereniging Hosanna verzorgde een dansles met echte pompons, waarbij de kleuters aan het eind een liedje en dansje kenden, zó leuk om te zien. Op het plein stond een groot springkussen, konden ze stoepkrijten en paardrijden. Bij Marlies Ooms van “kinderfeestjeverhuur.nl” waren er schattige paardjes, een zebra en een tijger gehuurd. De kleuters vonden ze geweldig. Behalve er mee rijden konden ze ook borstelen en verder verzorgen. Ook de peuters genoten mee op het plein.

 

De leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 kregen van Jantina Pollema een workshop kleien. Dit vonden ze erg leuk. Veel leerlingen maakten mooie dingen, zoals een poes, een hartje en een slang. Vakleerkracht gymnastiek Yannick had met zijn stagiairs een survivalparcours uitgezet in de gymzaal. Hier was het klimmen en klauteren. Buiten stond een voetbalboarding, Korte partijtjes werden er gespeeld. Van zmvv Zeerobben waren twee doeltjes geleend, met behulp van een snelheidsmeter kon je zien hoe snel je op doel kon schieten. Verder stond er nog een metershoog opblaasbaar dartbord. Middels gooien of schoppen moest je met een klittenbandbal zoveel mogelijk punten zien te scoren.

 

De leerlingen van de hoogste groepen hadden ook leuke activiteiten. Zo stonden er een tafeltennistafel en een airhockeytafel, beide voor zes personen. Fanatiek werd er met de schijf gespeeld bij de airhockey. Ook konden ze broodjes en marshmallows bakken. Via de waterscouts waren er drie metalen vuurtonnen geleend, met stokken om de broodjes en de spekjes aan te prikken. Dit vonden ze erg leuk. 

 

Op het infobroodje had voor deze groepen gestaan dat ze droge kleren mee naar school moesten nemen. Na een rondje watergevecht met bekers en waterpistolen en heerlijk buikschuiven was een douchebeurt zeer gewenst. Vervolgens stond op het plein nog een zes meter hoge klimtoren. Deze en andere onderdelen waren gehuurd en deels gesponsord bij Wetterwille Wommels. Eigenaar Niek komt al een paar jaar op de laatste schooldag op het Noorderlicht.

 

In de pauze was er voor alle leerlingen heerlijk vers fruit, gekregen van Smeding Groente en Fruit uit Sint Annaparochie. Voor de leerkrachten, de hulpouders en de leden van de oudervereniging was er een lekkere kop koffie of thee met een koek, van supermarkt Plus Lunenborg.

 

Om 12.00 uur was de actieve morgen ten einde. Gezamenlijk werd er patat gegeten op het plein door de leerlingen van de voorschool en de basisschool, heerlijk smullen. Bauke en Hennie van het Praathuis hadden het gepresteerd om in 20 minuten voor 340 personen patat te bakken. Na afloop was er voor iedereen een ijsje.

 

De vakantie kwam nu wel erg dichtbij. Meester Gauke hield nog een afsluitend praatje. Daarna kreeg elke leerling een rolletje serpentine en vormden ze met elkaar een erehaag. Deze was voor de leerlingen van groep 8, die er even later doorheen renden. Voor hun zat hun basisschooltijd er op. Afgelopen dinsdag hadden zij met de musical “Herrie op het eiland” opgetreden voor hun ouders en andere belangstellenden.

Na het aftellen van tien naar één was het ook voor de andere leerlingen VAKANTIE!!

 

 

Op de foto het metershoge dartballenbord.

Onderwijs

Meer nieuws

Duo Smit/Houter winnaar op Chateauroux en duo Zwart winnaar op Gennep

24-07-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 22 juli werd de Nationale Fondvlucht gevlogen vanuit Chateauroux (Frankrijk) op 750 km.

Nieuwe organisatie duikt in zoutwinning

24-07-2017

HARLINGEN - Er wordt een nieuwe Harlinger organisatie opgericht die zich gaat bezighouden met de beoogde zoutwinning voor de Harlinger havenmond.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot