Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Sloeproeivereniging Okke Hel zoekt roeiers!

23-02-2017

HARLINGEN - Aan de naam van deze sloeproeivereniging uit Harlingen is een verhaal verbonden...

Sloeproeivereniging Okke Hel zoekt roeiers! Foto: Dorus Breidenbach

"Okke was een schipper uit Harlingen die regelmatig uitvoer naar Terschelling. Op een dag zit hij op vracht naar Terschelling te wachten en om de tijd door te brengen gaat hij een praatje maken in een café, waar hij wel eens kwam. In het café zit een zonderlinge man en deze begint een gesprek met Okke. Al gauw komt het gesprek op roeien, want dat is Okke zijn grote passie. De vreemdeling beweert dat hij onverslaanbaar is en verwacht dat Okke hem uitdaagt voor een wedstrijd. Okke hoeft niet lang na te denken en de wedstrijd is een feit. Bij het verlaten van het café laat Okke de vreemdeling voorgaan en ziet zodoende dat deze een bokkenpoot heeft. Het is de duivel. Okke schrikt en denkt hoe hij dit moet oplossen. Ondertussen pocht de duivel verder hoe geweldig hij wel niet is en dat Okke toch geen kans heeft. Hier grijpt Okke in, hij stelt voor dat hij een half uur voorsprong krijgt en dat ze van Harlingen naar Terschelling roeien. De duivel bedacht zich maar even en stem toe. Okke vertrekt en gaat in een recht lijn naar Terschelling. Wat de duivel echter vergat en Okke niet, was dat het tij afgaand was. Okke kon nog net over de zandbanken komen, maar de duivel kwam vast te zitten. Zo versloeg Okke de duivel en kreeg zijn bijnaam Okke Hel!"

 

Sloeproeivereniging Okke Hel is opgericht in 1990. De vloot bestaat inmiddels uit 7 sloepen: 4 herensloepen, 1 damessloep en 2 jeugdboten stuk voor stuk gevuld met allemaal roeifanaten.

 

Elk jaar doen de sloepen mee aan vele wedstrijden door heel Nederland zoals in Lemmer, Makkum, Zaandam, Amsterdam en natuurlijk de thuiswedstrijd Harlingen die mede door Okke Hel wordt georganiseerd. Sinds 1975 is de koningin onder de wedstrijden de Harlingen-Terschelling roeirace. Een 34km zware tocht over het Wad waarbij 134 authentieke sloepen aan de start mogen verschijnen. Een waar spektakel voor zowel de roeiers als de toeschouwers op de vele volgboten!

 

Het bestuur van Okke Hel is nu al een aantal jaren bezig om de jeugd (verantwoord) aan het roeien te krijgen. Want net als bij veel sporten: de jeugd heeft de toekomst! Na vele gesprekken en overleggen met de overkoepelende roeibond en vele onderzoeken is het eindelijk zover: dit jaar start een eigen competitie voor jeugdteams in Nederland! En daar is Okke Hel natuurlijk maar wat trots op!

 

Om vereniging gezond te houden is Okke Hel altijd op zoek naar nieuwe aanwas. Vooral de heren boot de Kromme Dick en het dames team de Roeimeisjes roeiende in de Vic kunnen wel versterking gebruiken. Ook bij de jeugdsectie kunnen het jongens en meidenteam van Okke Hel wel wat versterking gebruiken. De minimale leeftijd om aan de jeugdteams deel te nemen is 15 jaar. Voor de heren en dames sloepen is er geen leeftijdsgrens.

 

Dus mocht je in interesse hebben om eens voor proef mee te trainen, kijk voor meer informatie en voor de contactgegevens op www.okkehel.nl.

 

Haal op gelijk!

 

Okke

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeekadetkorps Harlingen doet mee met "NL doet"

23-02-2017

HARLINGEN - zaterdag 11 maart staat “NL doet” weer op het programma!

De Bouwvereniging voorziet huurwoningen van zonnepanelen

23-02-2017

HARLINGEN - Zonnepanelen op alle huurwoningen die hiervoor in aanmerking komen, daar werkt De Bouwvereniging het komende jaar aan.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 8-2017

23-02-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine
ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats