Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sky Winterguard op dreef in Wijchen

12-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond in het Gelderse Wijchen de derde wedstrijd plaats voor de color guardgroepen van Sky.

Sky Winterguard op dreef in Wijchen Foto: Judith Hoekstra

Na een beetje een teleurstellend optreden bij de vorige wedstrijd was het oudste team zaterdag behoorlijk op dreef en keerden ze terug van de onderste regionen naar de middenmoot. De andere twee teams van Sky continueerden hun positie ten opzichte van de vorige wedstrijden.

 

Het optreden van de Cadets blijft in deze tijd van het jaar een warm gevoel geven. Even van de kou, harde wind en neerslag naar het zomerse strandfeest van dit team. Een leuke show, waarbij het plezier die de jeugdige leden uitstralen een positief effect heeft op het publiek. Als team komen ze nog maar net kijken en dan is een zesde plaats van de zeven deelnemers een mooi begin. Luisteren naar de jury en de show op het gegeven commentaar tussentijds aanpassen is absoluut een gedurfde uitdaging, maar dat wordt goed opgepakt door de instructie en het team. 

 

De Juniors maken iedere wedstrijd weer stappen en dat zie je. Vooral de opening van de show op sabel blijft een bijzonder sterk onderdeel. De uitvoering van de show wordt netjes gepresenteerd; de danspassen en technische bewegingen worden niet afgerafeld, maar juist verzorgd afgemaakt. Gezien hun geweldige inzet en enthousiasme hadden we ze graag een hogere positie gegund dan een zevende en laatste plaats, maar de concurrentie in deze class is ontzettend groot. Bovendien is dit hun eerste seizoen in deze class en missen ze ten opzichte van de andere teams de nodige ervaring, maar dat gaat zeker goedkomen.

 

Een opsteker van jewelste en goed voor het zelfvertrouwen. Een vijfde plaats voor het oudste team van Sky tussen de negen deelnemende teams. Daarmee revancheren ze zich van de vorige keer, want de show verliep zaterdag een stuk beter. Een hoog tempo en een sterk wapendeel. Gezien de scores van de andere teams, de punten liggen vrij dicht bij elkaar, zijn er mogelijkheden om naar een hogere positie te klimmen. Dat geldt dan natuurlijk ook voor de anderen. We kijken daarom met spanning uit naar de volgende wedstrijd, maar dinsdag aanslaande eerst naar het carnaval in Duitsland.        
 

  • De foto's zijn gemaakt door Judith Hoekstra.

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Spaar Jeugd Sponsor munten voor uw club bij Poiesz!

12-02-2018

HARLINGEN - De 13e Jeugd Sponsor Actie start op maandag 12 februari en eindigt op zondag 8 april 2018.

Een muzikale jazzreis met de Roaring Twenties Small Band

12-02-2018

HARLINGEN - Het tweede Lounge Jazzconcert dat door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) onder de paraplu van Friejam (Friese bond van jazzmuzikanten) op zondag 11 februari was georganiseerd is wederom een groot succes geworden.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

12-02-2018

HARLINGEN - Grote Sluis Noorderhaven, geen bediening.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats