Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Short stay appartementen oud bankgebouw Harlingen bekroond met Waddengoud

05-02-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe ‘short stay’ appartementen in het voormalig bankgebouw van de Friesland Bank in Harlingen geopend.

Kort na opening kregen eigenaren Johan van Stee en Reinoud van der Bos van Harns Invest het Waddengoud streekkeurmerk uitgereikt uit handen van Henk Pilat van Stichting Waddengroep. Het bankgebouw is omgetoverd tot acht luxe verblijfsaccommodaties voor zakenlieden en toeristen. De elementen van het monumentale bankgebouw zijn bewaard gebleven. Samen met de prachtige locatie, de Waddenfotografie aan de wanden, het aanbieden van gecertificeerde streekproducten en gebruik van duurzame toepassingen zoals zonnepanelen, hebben de appartementen het keurmerk meer dan verdiend.

 

In 2012 sloot de Friesland Bank haar deuren in Harlingen. Harns Invest kocht het oude historische pand aan de Noorderhaven en startte de bouw van de appartementen in 2016. De eerste en tweede verdieping zijn omgebouwd tot luxe moderne accommodaties. Gasten kunnen er minimaal één tot maximaal 365 nachten verblijven. De begane grond heeft nog steeds een kantoorfunctie en verhuurt Harns Invest als bedrijfsruimte.

 

Van Stee en Van der Bos van Harns Invest hebben de elementen van het monumentale bankgebouw goed weten te behouden. “Zo is de bankkluis bewaard gebleven en vormt een spectaculaire binnenkomst in de kantoren. In elke appartement hebben we de authentieke elementen van het pand laten staan. Daarnaast hebben we de appartementen vernoemd naar diverse valuta als Amerikaanse Dollar, Japanse Yen en Russische Roebel met elk zijn eigen identiteit dat past bij de landen”, aldus Reinoud van der Bos.

 

Het pand staat op een prachtige locatie aan de Noorderhaven waar vele boten aanmeren. En gevestigd in een stad aan de Waddenzee, heeft Harns Invest de sfeer van het Waddengebied in het gebouw ook terug laten komen. Fotografie van prachtige gebieden in Werelderfgoed Waddenzee hangen aan de wanden. Deze fotografie is gemaakt door de Texelse Waddengoudfotograaf Pieter de Vries. Daarnaast zijn er ook verschillende Waddengoud producten te koop in de lounge van het complex.

 

Toeristen vinden er ook allerlei info over de omgeving, de stad, de Waddenzee en streekproducten en ze kunnen een stadswandel- en visrestaurantarrangement doen. “Dit getuigt van goed gastheerschap, zodat de Waddentoerist op zijn wenken wordt bediend. Naast streekgebondenheid, duurzaamheid en kwaliteit is goed gastheerschap ook één van de belangrijke criteria waaraan accommodatie-eigenaren moeten voldoen om in aanmerking te komen voor ons keurmerk”, noemt Henk Pilat van Stichting Waddengroep.

 

De appartementen zijn te bekijken op www.shortstaydebank.nl

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag

05-02-2017

HARLINGEN - Wereldwinkel Harlingen heeft weer leuke presentjes voor iedereen die zijn vriend, vriendin of geheime liefde wil verrassen.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats
De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot