Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Schetsen van Allaard Hidding: Bladblazers

22-11-2016

HARLINGEN - 'Schetsen' - Kort en bondige verhalen- van Allaard Hidding delen we zo nu en dan met de lezers van Harlingenboeit.nl.

Wij wensen jullie veel leesplezier!

 

  • Alle 'Schetsen' worden verzameld en zijn terug te lezen in het nieuws via de categorie "Kunst en Cultuur".

 

Bladblazers

Eenentwintig november 2016, de storm is gaan liggen, het is droog en de temperatuur aangenaam. In de Voorstraat wordt ik gehinderd door nerveuze motorgeluiden. Het blijken drie mannen met bladblazers te zijn die het gele goud van de platanen met nijdige uithalen van hun tweetaktmotoren de goot langs de rijbaan injagen. Ze hebben gehoorbeschermers op wat de communicatie met de passerende voetgangers niet bevordert.

 

Het gaat ook helemaal niet zo efficiënt als je zou mogen verwachten. De bladeren stuiven omhoog en een deel ervan valt achter blazer op ongeveer dezelfde plaats weer neer. De mannen moeten hun actie meerdere malen herhalen om alles in de goot te deponeren. Straks zal er een veegwagen langskomen die met veel gemanoeuvreer de blaadjes opzuigt. Dat lukt ook niet helemaal, auto’s die op andere plaatsen geparkeerd zijn dan daarvoor, maken dat onmogelijk. Dat moet beter kunnen. Drie vervuilende tweetaktmotoren en een inefficiënte veegwagen zijn niet bepaald milieuvriendelijk bezig.

 

Waarom rusten we niet vier mannen uit met straatbezems en geven ze een kleine, elektrische auto met laadbak mee. Die heeft de gemeente Harlingen al. Ik ben ervan overtuigd dat het efficiënter werkt dan het huidige systeem. Het zou me ook niet verbazen als het de arbeidsvreugde van de onderhoudsmedewerkers zou bevorderen.
 

Nog op zoek naar een aardig cadeau?

 

 

Kampioenen

Kort en bondige verhalen. 

Een bundel van 70 Schetsen, geselecteerd uit de ruim 150 Schetsen die ik tussen 2009 en 2016 met mijn lezers heb gedeeld.

 

Genaaid/gebrocheerd

120 pagina's

115 X 195 mm

 

Het boek is per e-mail te bestellen.

€ 7,50 exclusief verzendkosten € 2,95

Een nota wordt met de bestelling meegezonden. 

Het pakje past in de brievenbus.

 

e-mail: allaardhidding@ziggo.nl

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Jelle Kromkamp voorzitter af, VVH-erelid rijker

22-11-2016

HARLINGEN - Op maandag 21 november 2016 stond de najaarsledenvergadering van de Volleybal Vereniging Harlingen op het programma.

Vacature – Voorzitter Harlinger IJsvereniging

22-11-2016

HARLINGEN - IJsvereniging Harlingen is op zoek naar een voorzitter.

Maar 2 thuiswedstrijden jeugd fc Harlingen

22-11-2016

HARLINGEN – Slechts 2 wedstrijden werden er thuis gespeeld afgelopen zaterdag bij de jeugdafdeling van fc Harlingen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events