CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sc Franeker overklast fc Harlingen

15-02-2018

HARLINGEN - Met een uitblinkende Sander Hoekstra bleek sc Franeker in de derby tegen fc Harlingen een maatje te groot voor de jeugdige thuisclub.

Sc Franeker overklast fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Vooral verdedigend schoten de Harlingers te kort.

 

De overwinning van de buren was zeer terecht en van een echte derby was nooit sprake. Op een prima bespeelbaar veld was sc Franeker heer en meester. Al na drie minuten keek de fc Harlingen tegen een achterstand aan. In de verdediging werd niet goed opgelet en Sander Hoekstra kon ongehinderd de 0-1 binnen schieten. Toch zou het weer drie minuten later gelijk worden. Op rechts kreeg fc Harlingen een corner te nemen en zoals bijna altijd is aanvoerder Ane Schaap de nemer ervan. Hij draaide de corner scherp binnen met links, over alles en iedereen heen verdween de bal rechtstreeks in de boven hoek en zo stond het in de 6e minuut 1-1.

 

Sc Franeker bleef echter de betere ploeg en de Harlinger doelman Vincent van der Werf moest in deze wedstrijd diverse malen ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Na een pass van Niels Vlottes kwam er een kleine kans voor linkerspits Remko Zandberg, maar zijn schot ging over. In de verdediging van fc Harlingen kregen beide backs, op rechts Nick van der Kooi en links Marco Zeilmaker het zwaar te verduren. Hun snelle en balvaardige tegenstanders waren hen menig maal de baas. Daardoor werd het centrum gevormd door Ane Schaap en Patrick van der Waard, uit elkaar gespeeld. Op het middenveld hadden Jeroen van Dellen, die later geblesseerd uit moest vallen, Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker en Martin van Andel het erg moeilijk.

 

In de twintigste minuut leek Franeker de leiding te zullen nemen, maar een goede kans bleef onbenut. Remko kreeg ook nog een gele kaart na een lichte overtreding. Een schot van Sander Zeilmaker verdween naast. In de 38e minuut was het wel raak. Door een foutje van doelman Vincent van der Werf, na een ingeschoten bal van Hoekstra, verdween de bal onder hem door tergend langzaam in het doel, 1-2 en dat werd ook de ruststand.

 

Meteen na de rust was het weer Sander Hoekstra die scoorde na een onoplettendheid in het centrum van de Harlinger verdediging, 1-3. Een slechte start van de tweede helft voor de thuisclub. Na een foutje van Ane moest Vincent de bal met de voet uit het doel houden. Franeker kreeg ook een aantal vrije trappen te nemen op zeer gunstige plaatsen om te scoren, ze lieten dat echter na. Wat fc Harlingen ook probeerde, Franeker bleef duidelijk de betere ploeg. Het duurde tot de 66e minuut voor Franeker opnieuw zou scoren. Uit een prima aanval was het ditmaal Gerlof Dijkstra die de 1-4 scoorde.

 

Bij de fc Harlingen werd Marco gewisseld en Ronnie Zijlstra kwam er voor hem in. In de 77e minuut krijgt Franeker een vrije trap. Deze wordt door de verdediging van fc Harlingen niet goed verwerkt en het is wederom Sander Hoekstra die scoort en de 1-5 maakt. Vlak voor tijd wordt het ook nog 1-6 door Mart Kuperus. Op de ruime overwinning van sc Franeker valt niets af te dingen. Fc Harlingen zal tegen de wat mindere tegenstanders de punten moet pakken om uit de gevarenzone te blijven. Over de inzet van dit jonge team valt niets te klagen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Nick van der Kooi, Patrick van der Waard, Ane Schaap, Marco Zeilmaker (Sylvester Feenstra), Jeroen van Dellen (Ronnie Zijlstra), Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker, Martin van Andel, Niels Vlottes, Remko Zandberg.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

PvdA Harlingen maakt het verkiezingsprogramma bekend

15-02-2018

HARLINGEN - De PvdA Harlingen heeft het verkiezingsprogramma 2018-2022 bekendgemaakt, met daarin onze plannen voor Harlingen, Midlum en Wijnaldum.

Stichting wil Harlinger zoutwinning als landelijk voorbeeldproject

15-02-2018

HARLINGEN - Maak van de zoutwinning bij Harlingen een landelijke pilot.

De strijd om titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2018

15-02-2018

HARLINGEN - Op maandag 19 februari organiseert Bibliotheek Noord Fryslân de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Koornbeurs te Franeker.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn