CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ruim verlies Harlingen in lauwe derby

16-05-2017

HARLINGEN - De bekende derby tussen Franeker en Harlingen moest weer gespeeld worden.

Ruim verlies Harlingen in lauwe derby Foto: Dorus Breidenbach.

De fc Harlingen kwamen zelfs met een bus naar Franeker met spelers en supporters. Er waren dan ook aardig wat Harlingers maar ook een groot deel dook meteen in de kantine waar je een pracht zicht had op het oude hoofdveld en de televisie stond aan. Gelukkig was de wedstrijd dus op gewoon gras en er was meteen vuurwerk achter het doel. Nou ja vuurwerk dur knalden wat voetzoekers en ur stonden twee man met een cornervlag te zwaaien. Het programmablad was ook fout want daar speelde Franeker niet tegen Harlingen maar tegen Drachten, klein foutje of binne ze ons nou al vergeten dochten we even.

 

Het werd een wedstrijd om de kat zien viool, Harlingen was veilig en Franeker had een periodetitel, en dat was te zien ook. Zeker bij Harlingen, niet dat ze slecht speelden maar het verdedigen was niet al te best. Al na 3 minuten kwam er een voorzet van rechts en kon Marco de Groot geheel vrij inkoppen 1-0. Harlingen wilde wel aanvallen maar deed dat zonder overtuiging, een schot van Sjouke Bootsma raakte hij verkeerd, weg kansje. Een schot van Niels Outhuyse raakte een arm van een tegenstandeer scheids zag het niet of vond het niet zwaar genoeg.

 

En toen Franeker weer een voorzet van rechts gaven stonden de Harlingens weer te tukken en kon Sander Hoekstra 2-0 maken. Inmiddels had Kuyt gescoord voor Feijenoord en was de stemming in de kantine top. Voor de rust maakte Edwin Hiemstra er nog even 3-0 van. Feijenoord kwam op 2-0 en Franeker en Feijenoord supporter Dennie Reitsma kon vrolijk met de Harlingers door de kantine dansen en springen, gezellie.

 

Ook in de 2e helft was Franeker beter en was er in 52e minuut een intikkertje voor Sander Hoekstra 4-0. Het was wel iets geflatteerd maar Harlingen liet dan ook heel weinig zien. Het begon te regenen en veel mensen gingen naar binnen alleen Klaas v d Hoek en Berend Visser bleven staan, echte bikkels. Een van richting veranderd schot van Marco de Groot vloog er ook nog een keer in en dat was 5-0. Het leek er nog op dat we de eer gingen redden maar de gegeven penalty werd door Arjan Outhuyse op de paal geknald.

 

Het bleef 5-0 een iets te ruime overwinning, toch alle complimenten voor fc Harlingen de laatste weken hebben ze er voor gezorgd dat ze in de derde klasse blijven en dat is knap gezien de start. Het feest kon beginnen in de kantine met de band Op Sien Plaats, uit Harlingen natuurlijk en er was reden voor een feestje nogmaals Harlingen blijft 3e klasser, Franeker speelt nacompetitie en Feijenoord kampioen.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Leerlingen RSG Simon Vestdijk presenteren diabetes game in het ziekenhuis van Heerenveen

16-05-2017

HARLINGEN - Voor O&O werden wij, leerlingen van havo en atheneum uitgenodigd om naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen te gaan.

Blended by Daan: 100% natuurlijk!

16-05-2017

HARLINGEN - Danielle Bruinenberg opende begin april de deuren van Blended by Daan, midden in het centrum op het prachtige hoekje: Voorstraat 62!

71ste editie HT Race

16-05-2017

HARLINGEN - De HT Race, de oudste zeilrace van Nederland, wordt dit jaar alweer voor de 71ste keer gezeild!

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen
Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus