Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ruim verlies Harlingen in lauwe derby

16-05-2017

HARLINGEN - De bekende derby tussen Franeker en Harlingen moest weer gespeeld worden.

Ruim verlies Harlingen in lauwe derby Foto: Dorus Breidenbach.

De fc Harlingen kwamen zelfs met een bus naar Franeker met spelers en supporters. Er waren dan ook aardig wat Harlingers maar ook een groot deel dook meteen in de kantine waar je een pracht zicht had op het oude hoofdveld en de televisie stond aan. Gelukkig was de wedstrijd dus op gewoon gras en er was meteen vuurwerk achter het doel. Nou ja vuurwerk dur knalden wat voetzoekers en ur stonden twee man met een cornervlag te zwaaien. Het programmablad was ook fout want daar speelde Franeker niet tegen Harlingen maar tegen Drachten, klein foutje of binne ze ons nou al vergeten dochten we even.

 

Het werd een wedstrijd om de kat zien viool, Harlingen was veilig en Franeker had een periodetitel, en dat was te zien ook. Zeker bij Harlingen, niet dat ze slecht speelden maar het verdedigen was niet al te best. Al na 3 minuten kwam er een voorzet van rechts en kon Marco de Groot geheel vrij inkoppen 1-0. Harlingen wilde wel aanvallen maar deed dat zonder overtuiging, een schot van Sjouke Bootsma raakte hij verkeerd, weg kansje. Een schot van Niels Outhuyse raakte een arm van een tegenstandeer scheids zag het niet of vond het niet zwaar genoeg.

 

En toen Franeker weer een voorzet van rechts gaven stonden de Harlingens weer te tukken en kon Sander Hoekstra 2-0 maken. Inmiddels had Kuyt gescoord voor Feijenoord en was de stemming in de kantine top. Voor de rust maakte Edwin Hiemstra er nog even 3-0 van. Feijenoord kwam op 2-0 en Franeker en Feijenoord supporter Dennie Reitsma kon vrolijk met de Harlingers door de kantine dansen en springen, gezellie.

 

Ook in de 2e helft was Franeker beter en was er in 52e minuut een intikkertje voor Sander Hoekstra 4-0. Het was wel iets geflatteerd maar Harlingen liet dan ook heel weinig zien. Het begon te regenen en veel mensen gingen naar binnen alleen Klaas v d Hoek en Berend Visser bleven staan, echte bikkels. Een van richting veranderd schot van Marco de Groot vloog er ook nog een keer in en dat was 5-0. Het leek er nog op dat we de eer gingen redden maar de gegeven penalty werd door Arjan Outhuyse op de paal geknald.

 

Het bleef 5-0 een iets te ruime overwinning, toch alle complimenten voor fc Harlingen de laatste weken hebben ze er voor gezorgd dat ze in de derde klasse blijven en dat is knap gezien de start. Het feest kon beginnen in de kantine met de band Op Sien Plaats, uit Harlingen natuurlijk en er was reden voor een feestje nogmaals Harlingen blijft 3e klasser, Franeker speelt nacompetitie en Feijenoord kampioen.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Leerlingen RSG Simon Vestdijk presenteren diabetes game in het ziekenhuis van Heerenveen

16-05-2017

HARLINGEN - Voor O&O werden wij, leerlingen van havo en atheneum uitgenodigd om naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen te gaan.

Blended by Daan: 100% natuurlijk!

16-05-2017

HARLINGEN - Danielle Bruinenberg opende begin april de deuren van Blended by Daan, midden in het centrum op het prachtige hoekje: Voorstraat 62!

71ste editie HT Race

16-05-2017

HARLINGEN - De HT Race, de oudste zeilrace van Nederland, wordt dit jaar alweer voor de 71ste keer gezeild!

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen