Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ruim verlies fc Harlingen in derby

23-01-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen moest zondag op vele fronten haar meerdere erkennen in sc Franeker.

Ruim verlies fc Harlingen in derby Foto: Dorus Breidenbach.

Als excuus voor fc Harlingen mag het ontbreken van diverse basisspelers gelden. Fc Harlingen werd afgetroefd op vele punten. In de eerste helft was Franeker oppermachtig en kwam de thuisploeg tot bijna geen enkele goede of gevaarlijke aanval. De grote man was de sterke, levensgevaarlijke, jonge spits (19) Marco de Groot. Hij scoorde viermaal en was ook nog betrokken bij het eigen doelpunt van fc Harlingen. Scheidsrechter deze middag was de alom bekende Jaap Kingma, die veel floot, meestal niet in het voordeel van de thuisploeg. Hoewel het een derby was, bleek dit niet uit de wedstrijd, mede door het betere Franeker.


fc Harlingen moest deze inhaalwedstrijd weer starten zonder een vijftal basisspelers en dat is meteen merkbaar. Voorin is er dan weinig stootkracht en de middenvelders worden simpel overspeeld. Het jeugdige Franeker liet meteen al zien waarvoor ze kwamen. De wedstrijd begon als zo vaak met wat aftasten. Vanaf het begin combineerde Franeker beter en liep fc Harlingen achter de feiten aan. Al in de tiende minuut was het raak. Een steekpass dwars door de Harlinger defensie leek een prooi te worden voor doelman Tetze Helvrich, maar spits Marco de Groot kwam als een duivel uit het bekende doosje nog bij de bal en tikte de 0-1 binnen. Sc Franeker bleef veel in balbezit. Na een kwartier werd de eerste fatsoenlijke aanval door de fc Harlingen opgezet over links. Een prima voorzet van Janbauke Tolsma belandde niet bij een medespeler. Edwin Hiemstra van Franeker kreeg hierna een honderd procent kans, maar schoot naast. Fc Harlingen kon geen vuist maken ook al omdat er slordig werd gepasst en veel duels werden verloren. Franeker schoot ook nog op de paal. Na een half uur vond de eerste wissel bij de thuisclub plaats. Janbauke werd vervangen door Kenneth Dijkstra. Linksachter Robert van der Zee probeert met een solo de tegenstander te verschalken, maar hij strandt op de zestienmeter. De Harlinger defensie stond de eerste helft veel onder druk. Arjan Outhuyse, deze middag wat minder op dreef dan anders en Sjouke Bootsma hadden hun handen vol aan de Franeker voorwaartsen. Als rechterverdediger speelde Matheusz Ype een redelijke wedstrijd. Op het middenveld probeerde aanvoerder Niels Outhuyse van alles om het tij te keren maar dat lukte vooralsnog niet. Vlak voor de rust wordt het dan nog 0-2. Sjouke raakt een bal verkeerd, de bal vliegt omhoog en onder druk van spits de Groot probeert doelman Helvrich de bal over te stompen, maar deze belandt in eigen doel.

Na de rust wordt er in de 51e minuut opnieuw gescoord door Franeker. Het is wederom Marco de Groot die met een lage schuiver in de verste hoek de 0-3 aantekent. Wedstrijd gespeeld. Toch kende fc Harlingen hierna een opleving. Er werd zowaar meer druk gezet en duels werden gewonnen en wel onverwachts, maar wel mooi kopte Sander Zeilmaker na een prima voorzet van Daniël Matakupan in de 54e minuut de 1-3 binnen. Zou het dan nog kunnen? sc Franeker leek even van slag en fc Harlingen werd gevaarlijker. Niels Vlottes werd gewisseld en de pas 16-jarige Remko Zandberg nam zijn plaats in. Sander ging in de spits en achterin ging met één op één spelen. De Franeker achterhoede bleek soms kwetsbaar. Er werden ook wat meer overtredingen gemaakt. Een goede vrije trap van Franeker werd door Tetze goed gepakt. Aan de andere kant kopte Sander recht in de handen van doelman Hogendorp. In de 70e minuut komt Sander weer vrij na een goede voorzet van Jorge Pirez vanaf links, al of niet buitenspel kopte hij fraai binnen. Op aangeven van de Franeker assistent-scheidsrechter keurde de

scheidsrechter de aansluitingstreffer af. Fc Harlingen bleef aandringen en sc Franeker had geluk toen de scheidsrechter niet floot voor een penalty nadat Niels Outhuyse vast werd gehouden binnen de zestienmeter. Robert van der Zee werd nog vervangen door Yassin Faggouss. Sc Franeker pakte de draad weer op en kreeg ook nog een cadeautje van scheidsrechter Kingma in de vorm van een penalty. Het was weer de Groot die scoorde, 1-4. In de 90e minuut werd het ook nog 1-5 door wie, het zal niemand verbazen, Marco de Groot. Zo won sc Franeker volkomen verdiend, maar als het doelpunt van Sander niet was afgekeurd weet je maar nooit hoe het dan afgelopen zou zijn.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Technisch team fontein bezoekt Harlingen

23-01-2017

HARLINGEN - Grazia Cattaneo en Philippe Picoli van de Grappa Studios uit Parijs zijn maandag 23 en dinsdag 24 januari op bezoek in Harlingen.

Laatste week: opruiming bij Expert

23-01-2017

HARLINGEN - De beste aanbiedingen vindt u tijdens de opruiming bij Expert Harlingen.

Sjouke en Miranda winnaars Wall Ball Toernooi Kimswerd

23-01-2017

KIMSWERD - Zondag 22 januari 2017 is er weer een muurkaatstoernooi in het MFC in Kimswerd georganiseerd.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis