Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ruim verlies fc Harlingen in derby

23-01-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen moest zondag op vele fronten haar meerdere erkennen in sc Franeker.

Ruim verlies fc Harlingen in derby Foto: Dorus Breidenbach.

Als excuus voor fc Harlingen mag het ontbreken van diverse basisspelers gelden. Fc Harlingen werd afgetroefd op vele punten. In de eerste helft was Franeker oppermachtig en kwam de thuisploeg tot bijna geen enkele goede of gevaarlijke aanval. De grote man was de sterke, levensgevaarlijke, jonge spits (19) Marco de Groot. Hij scoorde viermaal en was ook nog betrokken bij het eigen doelpunt van fc Harlingen. Scheidsrechter deze middag was de alom bekende Jaap Kingma, die veel floot, meestal niet in het voordeel van de thuisploeg. Hoewel het een derby was, bleek dit niet uit de wedstrijd, mede door het betere Franeker.


fc Harlingen moest deze inhaalwedstrijd weer starten zonder een vijftal basisspelers en dat is meteen merkbaar. Voorin is er dan weinig stootkracht en de middenvelders worden simpel overspeeld. Het jeugdige Franeker liet meteen al zien waarvoor ze kwamen. De wedstrijd begon als zo vaak met wat aftasten. Vanaf het begin combineerde Franeker beter en liep fc Harlingen achter de feiten aan. Al in de tiende minuut was het raak. Een steekpass dwars door de Harlinger defensie leek een prooi te worden voor doelman Tetze Helvrich, maar spits Marco de Groot kwam als een duivel uit het bekende doosje nog bij de bal en tikte de 0-1 binnen. Sc Franeker bleef veel in balbezit. Na een kwartier werd de eerste fatsoenlijke aanval door de fc Harlingen opgezet over links. Een prima voorzet van Janbauke Tolsma belandde niet bij een medespeler. Edwin Hiemstra van Franeker kreeg hierna een honderd procent kans, maar schoot naast. Fc Harlingen kon geen vuist maken ook al omdat er slordig werd gepasst en veel duels werden verloren. Franeker schoot ook nog op de paal. Na een half uur vond de eerste wissel bij de thuisclub plaats. Janbauke werd vervangen door Kenneth Dijkstra. Linksachter Robert van der Zee probeert met een solo de tegenstander te verschalken, maar hij strandt op de zestienmeter. De Harlinger defensie stond de eerste helft veel onder druk. Arjan Outhuyse, deze middag wat minder op dreef dan anders en Sjouke Bootsma hadden hun handen vol aan de Franeker voorwaartsen. Als rechterverdediger speelde Matheusz Ype een redelijke wedstrijd. Op het middenveld probeerde aanvoerder Niels Outhuyse van alles om het tij te keren maar dat lukte vooralsnog niet. Vlak voor de rust wordt het dan nog 0-2. Sjouke raakt een bal verkeerd, de bal vliegt omhoog en onder druk van spits de Groot probeert doelman Helvrich de bal over te stompen, maar deze belandt in eigen doel.

Na de rust wordt er in de 51e minuut opnieuw gescoord door Franeker. Het is wederom Marco de Groot die met een lage schuiver in de verste hoek de 0-3 aantekent. Wedstrijd gespeeld. Toch kende fc Harlingen hierna een opleving. Er werd zowaar meer druk gezet en duels werden gewonnen en wel onverwachts, maar wel mooi kopte Sander Zeilmaker na een prima voorzet van Daniël Matakupan in de 54e minuut de 1-3 binnen. Zou het dan nog kunnen? sc Franeker leek even van slag en fc Harlingen werd gevaarlijker. Niels Vlottes werd gewisseld en de pas 16-jarige Remko Zandberg nam zijn plaats in. Sander ging in de spits en achterin ging met één op één spelen. De Franeker achterhoede bleek soms kwetsbaar. Er werden ook wat meer overtredingen gemaakt. Een goede vrije trap van Franeker werd door Tetze goed gepakt. Aan de andere kant kopte Sander recht in de handen van doelman Hogendorp. In de 70e minuut komt Sander weer vrij na een goede voorzet van Jorge Pirez vanaf links, al of niet buitenspel kopte hij fraai binnen. Op aangeven van de Franeker assistent-scheidsrechter keurde de

scheidsrechter de aansluitingstreffer af. Fc Harlingen bleef aandringen en sc Franeker had geluk toen de scheidsrechter niet floot voor een penalty nadat Niels Outhuyse vast werd gehouden binnen de zestienmeter. Robert van der Zee werd nog vervangen door Yassin Faggouss. Sc Franeker pakte de draad weer op en kreeg ook nog een cadeautje van scheidsrechter Kingma in de vorm van een penalty. Het was weer de Groot die scoorde, 1-4. In de 90e minuut werd het ook nog 1-5 door wie, het zal niemand verbazen, Marco de Groot. Zo won sc Franeker volkomen verdiend, maar als het doelpunt van Sander niet was afgekeurd weet je maar nooit hoe het dan afgelopen zou zijn.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Technisch team fontein bezoekt Harlingen

23-01-2017

HARLINGEN - Grazia Cattaneo en Philippe Picoli van de Grappa Studios uit Parijs zijn maandag 23 en dinsdag 24 januari op bezoek in Harlingen.

Laatste week: opruiming bij Expert

23-01-2017

HARLINGEN - De beste aanbiedingen vindt u tijdens de opruiming bij Expert Harlingen.

Sjouke en Miranda winnaars Wall Ball Toernooi Kimswerd

23-01-2017

KIMSWERD - Zondag 22 januari 2017 is er weer een muurkaatstoernooi in het MFC in Kimswerd georganiseerd.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.