CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ruim €3,7 miljoen voor Sexbierum en Tzummarum

15-03-2017

HARLINGEN - De dorpskernen van Sexbierum en Tzummarum krijgen een opknapbeurt.

De provincie Fryslân, Frisia Zout BV en de gemeente Franekeradeel stellen samen ruim €3,7 miljoen beschikbaar voor de dorpen. De gemeente Franekeradeel voert de maatregelen in de dorpen in 2017 en begin 2018 uit. Het gaat om vernieuwing van de bestrating en het groen en een algehele verbetering van de leefbaarheid.

 

Leefbare dorpskernen

In Sexbierum worden een deel van Tsjerk Hiddesstrjitte, de Nije Buorren, de Kade en een deel van Frjentsjerterein opgeknapt. Ook de Skoallestrjitte en het terrein voor it Waed worden vernieuwd. Er komen meer parkeerplaatsen en tegelijkertijd wordt er ook meer groen in de straten aangebracht. De verwachting is dat het werk in maart/april start.

 

In Tzummarum worden een gedeelte van de Kleasterwei-Kade en de gehele Buorren-Swaerderwei tot aan de rotonde opnieuw ingericht. Onder andere nieuwe bestrating, een bankje en nieuwe verlichting moeten hier leiden tot een mooiere dorpskern. Er staat nog meer te gebeuren in deze dorpen. Meer informatie is te vinden op www.gofraha.frl en www.franekeradeel.nl. In 2015 en 2016 zijn de dorpskernen van Wijnaldum en Oosterbierum al opgeknapt.

De gemeenten en Dorpsbelangen werkten samen met inwoners van de dorpen bij het opstellen van de inrichtingsplannen. Er werden bijvoorbeeld inloopmiddagen georganiseerd waarbij dorpsbewoners konden meedenken aan of reageren op plannen.

 

Maatschappelijke plus in Franekeradeel-Harlingen

Het gebied heeft te maken met de gevolgen van gas- en zoutwinning en klimaatverandering. De betrokken partijen vinden dat naast het herstel van de schade door bodemdaling en maatregelen voor klimaatverandering ook verbeteringen voor het gebied gerealiseerd moet worden. Deze verbeteringen komen ten goede aan de bevolking en de leefbaarheid in het gebied. In totaal investeren de provincie Fryslân, Frisia Zout BV en de gemeenten Franekeradeel en Harlingen €6 miljoen in de maatschappelijke plus van het gebied.

 

Gebiedsontwikkeling Franekeradeel-Harlingen

Door gas- en zoutwinning daalt de bodem op veel plaatsen in Franekeradeel en Harlingen. Samen met de klimaatverandering veroorzaakt de bodemdaling problemen bij de aan- en afvoer van water in het gebied en bij de landbouw. Daarom treft de Bestuurscommissie Franekeradeel-Harlingen maatregelen. De commissie kreeg in 2013 de opdracht van de provincie Fryslân om een inrichtingsplan uit te voeren. Hierbij zijn betrokken Wetterskip Fryslân, gemeenten Franekeradeel en Harlingen, Frisia Zout BV, Federatie Dorpsbelangen Franekeradeel en de Friese Milieu Federatie. Er wordt geïnvesteerd in maatregelen voor landbouw, water, natuur, recreatie en de leefbaarheid. Dit draagt bij aan een betere toekomst van het gebied. Het totale project duurt tot ongeveer 2022.

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.gofraha.frl

Regio

Meer nieuws

250 eersteklassers aan het sporten in Harlingen

15-03-2017

HARLINGEN - Voor alle 250 eersteklassers van het voortgezet onderwijs in Harlingen is vandaag een sportdag georganiseerd.

Dames 1 gaat stroef de tweede helft van het seizoen in

15-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Dames 1 haar eerste veldwedstrijd na de winterstop.

De inschrijving voor de HT Race 2017 is geopend

15-03-2017

HARLINGEN - Een unieke wedstrijd op getijdenwater, schrijf in en maak het zelf mee!

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei
Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt