Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ruim €3,7 miljoen voor Sexbierum en Tzummarum

15-03-2017

HARLINGEN - De dorpskernen van Sexbierum en Tzummarum krijgen een opknapbeurt.

De provincie Fryslân, Frisia Zout BV en de gemeente Franekeradeel stellen samen ruim €3,7 miljoen beschikbaar voor de dorpen. De gemeente Franekeradeel voert de maatregelen in de dorpen in 2017 en begin 2018 uit. Het gaat om vernieuwing van de bestrating en het groen en een algehele verbetering van de leefbaarheid.

 

Leefbare dorpskernen

In Sexbierum worden een deel van Tsjerk Hiddesstrjitte, de Nije Buorren, de Kade en een deel van Frjentsjerterein opgeknapt. Ook de Skoallestrjitte en het terrein voor it Waed worden vernieuwd. Er komen meer parkeerplaatsen en tegelijkertijd wordt er ook meer groen in de straten aangebracht. De verwachting is dat het werk in maart/april start.

 

In Tzummarum worden een gedeelte van de Kleasterwei-Kade en de gehele Buorren-Swaerderwei tot aan de rotonde opnieuw ingericht. Onder andere nieuwe bestrating, een bankje en nieuwe verlichting moeten hier leiden tot een mooiere dorpskern. Er staat nog meer te gebeuren in deze dorpen. Meer informatie is te vinden op www.gofraha.frl en www.franekeradeel.nl. In 2015 en 2016 zijn de dorpskernen van Wijnaldum en Oosterbierum al opgeknapt.

De gemeenten en Dorpsbelangen werkten samen met inwoners van de dorpen bij het opstellen van de inrichtingsplannen. Er werden bijvoorbeeld inloopmiddagen georganiseerd waarbij dorpsbewoners konden meedenken aan of reageren op plannen.

 

Maatschappelijke plus in Franekeradeel-Harlingen

Het gebied heeft te maken met de gevolgen van gas- en zoutwinning en klimaatverandering. De betrokken partijen vinden dat naast het herstel van de schade door bodemdaling en maatregelen voor klimaatverandering ook verbeteringen voor het gebied gerealiseerd moet worden. Deze verbeteringen komen ten goede aan de bevolking en de leefbaarheid in het gebied. In totaal investeren de provincie Fryslân, Frisia Zout BV en de gemeenten Franekeradeel en Harlingen €6 miljoen in de maatschappelijke plus van het gebied.

 

Gebiedsontwikkeling Franekeradeel-Harlingen

Door gas- en zoutwinning daalt de bodem op veel plaatsen in Franekeradeel en Harlingen. Samen met de klimaatverandering veroorzaakt de bodemdaling problemen bij de aan- en afvoer van water in het gebied en bij de landbouw. Daarom treft de Bestuurscommissie Franekeradeel-Harlingen maatregelen. De commissie kreeg in 2013 de opdracht van de provincie Fryslân om een inrichtingsplan uit te voeren. Hierbij zijn betrokken Wetterskip Fryslân, gemeenten Franekeradeel en Harlingen, Frisia Zout BV, Federatie Dorpsbelangen Franekeradeel en de Friese Milieu Federatie. Er wordt geïnvesteerd in maatregelen voor landbouw, water, natuur, recreatie en de leefbaarheid. Dit draagt bij aan een betere toekomst van het gebied. Het totale project duurt tot ongeveer 2022.

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.gofraha.frl

Regio

Meer nieuws

250 eersteklassers aan het sporten in Harlingen

15-03-2017

HARLINGEN - Voor alle 250 eersteklassers van het voortgezet onderwijs in Harlingen is vandaag een sportdag georganiseerd.

Dames 1 gaat stroef de tweede helft van het seizoen in

15-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Dames 1 haar eerste veldwedstrijd na de winterstop.

De inschrijving voor de HT Race 2017 is geopend

15-03-2017

HARLINGEN - Een unieke wedstrijd op getijdenwater, schrijf in en maak het zelf mee!

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen