CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Rode Kruis vrijwilligers hijsen vlag op Ate Zijlstraplein voor Stadhuis

19-07-2017

HARLINGEN - Exact 150 jaar geleden is het Rode Kruis Nederland opgericht.

Rode Kruis vrijwilligers hijsen vlag op Ate Zijlstraplein voor Stadhuis Foto: Joachim de Ruijter

Vandaag hebben de oudste en de jongste vrijwilliger van het Rode Kruis Afdeling Harlingen e.o.​ de vlag van het Rode Kruis gehesen op het Ate Zijlstraplein bij het Stadhuis van de Gemeente Harlingen​. Burgemeester Sluiter en wethouder Kuiken waren hierbij aanwezig.

 

Onschatbare waarde

Burgemeester Sluiter ontving vrijwilligers van het Rode Kruis Harlingen in de raadszaal waar Sluiter aangaf dat Harlingen niet zonder het Rode Kruis kan. “Tijdens evenementen kunnen we altijd een beroep op de vrijwilligers doen en dat is van onschatbare waarde. Maar ook in tijden van crisis weten we dat het Rode Kruis Harlingen voor ons klaar zal staan, bedankt daarvoor”.  Birgitte Janssen sprak vervolgens over het belang van het Rode Kruis in Harlingen en ver daarbuiten.

 

Tot slot was het aan de jongste en oudste vrijwilliger om de vlag te hijsen. Melanie Nap van 19 jaar is al drie jaar bij het Rode Kruis. Mevrouw Minna Sijtsma is de oudste vrijwilliger. Zij zet zich in bij de Rode Kruis Telefooncirkel Harlingen en bij de Inloop Hubertus.

 

Oprichting van het Rode Kruis Nederland

Koning Willem III tekende op 19 juli 1867 het Koninklijk Besluit tot oprichting van 'Eene Nederlandsche Vereeniging tot het verleenen van hulp aan zieke en gewonde krijgslieden in tijd van oorlog, hetzij Nederland er al dan niet in betrokken is': het huidige Rode Kruis. Inmiddels is het Rode Kruis een wereldwijde organisatie met meer dan zeventien miljoen vrijwillige hulpverleners, onder wie bijna dertigduizend in Nederland.

 

In Harlingen is er al sinds 1939 een Rode Kruis afdeling. Zij zetten zich lokaal in door ehbo’ers te leveren bij bijvoorbeeld evenementen, maar ook door zelfredzaamheid te versterken bij ouderen. Ook geeft het Rode Kruis Harlingen ehbo cursussen en zijn de leden inzetbaar om hulp te verlenen bij noodsituaties in Harlingen of daarbuiten.

 

 

Fotoimpressie - Joachim de Ruijter

 

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Succesvolle uitgifte JR Shipping Opportunity Obligaties

19-07-2017

HARLINGEN - Succesvolle uitgifte JR Shipping Opportunity Obligaties opent weg naar de aankoop van een containerfeeder- of multipurpose schip.

Oproep ondertekening petitie lokale omroep

19-07-2017

HARLINGEN - Zoals iedereen weet, zijn wij al een flinke tijd aan het werk om bij de landelijke politiek het belang van de lokale journalistiek en in het bijzonder de rol van de lokale publieke omroepen onder de aandacht te brengen.

Fryslân zoekt een Dichter van Fryslân

19-07-2017

FRYSLÂN - De dichter wordt gevraagd om in dichtvorm te reageren op wat er vandaag de dag in Fryslân speelt.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg