Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Richtlijnen horeca binnenstad tijdens de Tall Ships Races

19-03-2018

HARLINGEN - Van 3 tot en met 6 augustus 2018 doen de Tall Ships Races (hierna: TSR) onze mooie gemeente weer aan.

In 2014 was Harlingen de vertrekhaven van dit evenement en dit jaar zijn we de finishhaven voor zo’n 100 grote zeilschepen.

 

Tijdens dit evenement zijn er, naast de mogelijkheid om de prachtige schepen te bekijken, verschillende publieksactiviteiten georganiseerd op de kade. In de Willemshaven, Zuiderhaven en op het Havenplein vindt er vier dagen lang vertier plaats.

 

Nautisch familie-evenement

De TSR is een nautisch familie-evenement, dat zich richt op bezoekers van alle leeftijden en heeft een goed gevuld dag- en avondprogramma. Het evenement is echter geen tweede Visserijdagen, wat betekent dat er in de binnenstad op de openbare weg veel minder activiteiten plaats mogen vinden dan tijdens dat evenement. Dit is in 2017 ook al richting de horeca gecommuniceerd. Het meest zwaarwegende argument hiervoor is de zeer krappe bezetting van de verschillende hulpdiensten (politie, brandweer, GHOR – EHBO) door de vele activiteiten in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 deze zomer. Tegelijkertijd met de TSR vinden het Skûtsjesilen, de Sneekweek en het Veenhoopfestival plaats. De hulpdiensten kunnen simpelweg niet met voldoende personen aanwezig zijn om bij te dragen aan een rustig en veilig verloop van het evenement. Daarnaast past een nachtprogramma niet bij het karakter van de TSR.
 

Richtlijnen voor de binnenstad

Als gemeente hebben we daarom een aantal richtlijnen voor de binnenstad opgesteld, die inmiddels met Horeca Harlingen en een aantal evenementenorganisatoren besproken zijn. We vinden het belangrijk dat elke horecaondernemer en organisator hier kennis van kan namen, vandaar deze publicatie op onze website.
 

Podia

Het is niet toegestaan om buiten het evenementengebied podia te plaatsen. Uiteraard mag de binnenstad tijdens het evenement bruisen. Als ondernemers ideeën hebben over leuke activiteiten, melden zij deze bij de gemeente. De uiterlijke eindtijd van deze activiteiten is 20.00u.
 

Tappunten openbare weg

Bierwagens en tapjes op de openbare weg zijn buiten het evenementengebied niet toegestaan, ook niet overdag.
 

Terras

De gemeente geeft géén toestemming om terrassen tijdens de TSR uit te breiden. Het terras mag uitgezet worden volgens de grootte die op de terrasvergunning vermeld staat. Wanneer er extra rijen bijgeplaatst worden, moeten alle individuele terrasvergunningen aangepast worden voor de vier dagen van de TSR. Dit kan helaas géén doorgang vinden.

 

Livemuziek terras

Livemuziek op het terras is toegestaan, tot 20.00 uur. Elke ondernemer die dit wil, moet hier individueel bij de gemeente een vergunning voor aanvragen. Als gemeente promoten we wel dat ondernemers samen optrekken met de ondernemer naast hen, om een kakofonie aan verschillende artiesten te voorkomen. Het heeft de voorkeur van de gemeente dat de muziek akoestisch ten gehore wordt gebracht. We snappen echter ook wel dat geheel onversterkt misschien niet mogelijk is. Het is daarom van belang dat ondernemers in hun aanvraag aangeven welke artiest(en) er komt / komen, wat voor soort muziek er gespeeld wordt, of en hoe deze versterkt wordt (maximaal één kleine box) en om hoeveel personen het gaat. Het is namelijk niet toegestaan om een hele band op het terras te plaatsen.
 

Eetpan/ braadpan terras

Op terrassen mogen géén eetpannen / braadpannen geplaatst worden voor het bereiden van voedsel voor personen die niet op het terras zitten en dus bijvoorbeeld een bakje shoarma komen halen om vervolgens mee te nemen. Een pan op het terras voor het maken van voedsel voor zitplaatsen op dat terras mag wel; dat is gewoon volgens de geldende terrasregels.
 

Thematisch

Het bestuur van Horeca Harlingen heeft aangegeven dat het leuk zou zijn als ondernemers tijdens het evenement hun zaak in een TSR-thema gieten en hun menu, uiterlijk of activiteiten daarop aanpassen. Ook de gemeente vindt dit een prima initiatief.

 

Wij wensen alle horecaondernemers een gezellig en succesvol evenement toe!

 

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Muziek

Meer nieuws

Martin Bakker/Mark Norder winnen Stienenman Boulodrome-toernooi

19-03-2018

HARLINGEN - Zaterdag 17 maart was bij jeu de boulesvereniging Boulegoed weer een mooi toernooi.

Jeugdzeilen Harlinger Watersportvereniging

19-03-2018

HARLINGEN - Wil jij ook kennismaken met zeilen?

Vandaag stelt de VVD Harlingen kandidaten 4 t/m 1 voor

19-03-2018

HARLINGEN - We zijn een paar dagen voor de verkiezingen... de afgelopen week heeft de VVD Harlingen haar kandidaten voorgesteld.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam