Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

PvdA Harlingen: Gebiedsteam

25-05-2017

HARLINGEN - De Rijksoverheid heeft een paar jaar geleden drie decentralisaties in het sociale domein doorgevoerd met als argument dat de gemeenten dichter bij de burgers staan en hen goed kennen.

De PvdA vindt dat het college deze nieuwe taken prima heeft opgepakt. Nu gaat het erom of en hoe wij als gemeente het Gebiedsteam een plek geven in onze gemeentelijke organisatie. De volgende vraag komt dan bij ons op: Zijn wij een betrokken overheid, die zelf een Gebiedsteam heeft of zijn wij een afstandelijke overheid, die het Gebiedsteam uitbesteed? Veel Harlingers hebben te maken met het Gebiedsteam en daarom wil de PvdA dit graag in gemeentelijke handen houden.

 

Het college stelt voor om het Gebiedsteam onder te brengen in onze eigen organisatie. Het Gebiedsteam functioneert goed onder de hoede van het college en dit voorstel heeft dan ook de steun van de PvdA. Het Gebiedsteam elders onderbrengen betekent namelijk minder invloed voor de gemeenteraad. De PvdA is van mening dat gezien het grote belang voor onze inwoners, maar ook omdat een groot deel van onze begroting hieraan besteed wordt, de gemeenteraad zonder omwegen hierop invloed moet hebben. Alleen maar wensen en bedenkingen mogen uiten is te mager bij dit belangrijke onderwerp. Elders onder brengen, bijvoorbeeld bij de Sociale Dienst, is voor ons geen optie. In Noordwest zouden we ook de enige gemeente zijn die dat zou doen. Zitten de Sociale Dienst en de andere deelnemende gemeenten hierop wel te wachten? Nee, ook zij kiezen er bewust voor om deze belangrijke taak zelf uit te voeren.

 

De Harlinger PvdA kiest bewust voor het Gebiedsteam in onze eigen organisatie, dit is een keuze voor korte lijnen en meer invloed van de gemeenteraad.

Ook duidelijkheid voor de medewerkers van het Gebiedsteam over hun positie is een belangrijk voordeel van dit voorstel. Nu worden veel medewerkers nog uitgeleend aan het Gebiedsteam door hun eigen organisatie. Zij komen nu in dienst van de gemeente Harlingen. De PvdA is blij dat de gemeenteraad hiermee heeft ingestemd.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

25-05-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op RSH.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 21-2017

25-05-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen