CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

PvdA Harlingen: Gebiedsteam

25-05-2017

HARLINGEN - De Rijksoverheid heeft een paar jaar geleden drie decentralisaties in het sociale domein doorgevoerd met als argument dat de gemeenten dichter bij de burgers staan en hen goed kennen.

De PvdA vindt dat het college deze nieuwe taken prima heeft opgepakt. Nu gaat het erom of en hoe wij als gemeente het Gebiedsteam een plek geven in onze gemeentelijke organisatie. De volgende vraag komt dan bij ons op: Zijn wij een betrokken overheid, die zelf een Gebiedsteam heeft of zijn wij een afstandelijke overheid, die het Gebiedsteam uitbesteed? Veel Harlingers hebben te maken met het Gebiedsteam en daarom wil de PvdA dit graag in gemeentelijke handen houden.

 

Het college stelt voor om het Gebiedsteam onder te brengen in onze eigen organisatie. Het Gebiedsteam functioneert goed onder de hoede van het college en dit voorstel heeft dan ook de steun van de PvdA. Het Gebiedsteam elders onderbrengen betekent namelijk minder invloed voor de gemeenteraad. De PvdA is van mening dat gezien het grote belang voor onze inwoners, maar ook omdat een groot deel van onze begroting hieraan besteed wordt, de gemeenteraad zonder omwegen hierop invloed moet hebben. Alleen maar wensen en bedenkingen mogen uiten is te mager bij dit belangrijke onderwerp. Elders onder brengen, bijvoorbeeld bij de Sociale Dienst, is voor ons geen optie. In Noordwest zouden we ook de enige gemeente zijn die dat zou doen. Zitten de Sociale Dienst en de andere deelnemende gemeenten hierop wel te wachten? Nee, ook zij kiezen er bewust voor om deze belangrijke taak zelf uit te voeren.

 

De Harlinger PvdA kiest bewust voor het Gebiedsteam in onze eigen organisatie, dit is een keuze voor korte lijnen en meer invloed van de gemeenteraad.

Ook duidelijkheid voor de medewerkers van het Gebiedsteam over hun positie is een belangrijk voordeel van dit voorstel. Nu worden veel medewerkers nog uitgeleend aan het Gebiedsteam door hun eigen organisatie. Zij komen nu in dienst van de gemeente Harlingen. De PvdA is blij dat de gemeenteraad hiermee heeft ingestemd.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

25-05-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op RSH.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 21-2017

25-05-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen