Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Prestatie van formaat van Zeerobben

09-10-2016

HARLINGEN - Klinkt misschien wat gek, maar Zeerobben heeft een prima resultaat geboekt tegen een moeilijk te bespelen tegenstander.

Prestatie van formaat van Zeerobben Foto: Frans Bode.

Met slechts 5 tegendoelpunten kwamen de gasten uit Nijland naar Harlingen. Na 2x 45 minuten voetbal werd dit aantal op één na verdubbeld. Geduld blijkt de trainer Arjen Postma zijn spelers in de rust voor te hebben gehouden. En het publiek kreeg naar ruim een uur waar voor z'n geld. Mooie doelpunten gaven de overwinning de glans, waarop je als liefhebber op hoopt.

 

Snel doelpunt

Een flitsende droomstart, met een mooi binnengekopt doelpunt van Marijn Helfferich na een voorzet van Abdul Boundati in de tweede minuut, maakte het voor de thuisclub aanzienlijk gemakkelijker tegen de taaie verdediging van de bezoekers. Het leek een voorspelbaar vervolg te krijgen. Zeerobben maakt het spel en Nijland wacht op dat ene foutje in de verdediging, of hoopt uit standaard situatie te kunnen scoren. Tot de 68e minuut was dit ook het geval. Met dit verschil, dat de defensie van de gastheren weigerden ook maar één kans weg te geven. Terwijl Albert Beuker in de 42e minuut de 2 - 0 op de schoen had nadat hij zich zelf in kansrijke positie had gemanoeuvreerd. Helaas na deze mooie actie resteert een schot over het doel van Peter van Dalfsen. Voor de rest viel er weinig te melden van het westelijke front en dreigde de eentonigheid het beeld van de wedstrijd te worden.

 

Geduld beloond

Maar Postma en assistent Heida zagen in het verloop van de tweede helft de krachten van Nijland afnemen en er werd besloten tot nieuw elan in de persoon van Dylan Drent voor Jeffrey Draaisma en Higor da Silva voor Albert Beuker. De 68e minuut betekende voor Nijland de genadeklap. Drent speelde Marijn Helfferich in het strafschopgebied aan, deze zette zijn tegenstander op het verkeerde been en vond de vrijstaande Kristian Feenstra. Niet zelfzuchtig verlengde hij op Abdul Boundati, die er nog beter voorstond en dat klopte ook, want Abdul passeerde beheerst keeper Van Dalfsen, 2 - 0 en wedstrijd gespeeld. De twee creatieve buitenspelers, Boundati en Higor da Silva, bezorgden in het restant van de tweede helft hun directe tegenstanders hoofdbrekens. Higor da Silva was dan ook de aangever van de beide laatste doelpunten. Nummer drie krijgt de prijs van het mooiste doelpunt. Higor wervelde langs zijn opponent, behield het overzicht en passte van de achterlijn strak op de vrijstaande Kristian Feenstra. Van twintig meter afstand kogelde hij de bal onhoudbaar in de kruising. Hij kreeg terecht een open doekje voor deze beauty. Maar met deze 3 - 0 was de gifbeker voor de gasten nog niet leeg gedronken. Ook nummer vier mag ingelijst worden. Higor, ongrijpbaar voor de defensie, soleerde zich binnen de zestien vrij. Maar waar hij in het verleden nog wel eens vanuit een minder gunstige positie zelf schoot, gaf hij Marcel Visser de gelegenheid en deze knalde de 4 - 0 in het dak van het doel. Laatste plichtpleging van de wedstrijd was voor Theo Nota. De enig weggegeven kans aan Nico Pieter Bonnema werd vakkundig tot hoekschop verwerkt door de goalie. De complimenten gaan dan zeker ook naar de verdediging. Geconcentreerd en bijna foutloos werd de counter er al vroegtijdig uitgehaald. Een teamprestatie van formaat.

 

Verschillen worden kleiner

Langzaam kruipt het elftal van Arjen Postma naar de top van de ranglijst. Alleen Veenwouden deed het nog beter en is koploper na zes wedstrijden. Dat het een spannende competitie zou worden kon vooraf al vastgesteld worden. De huidige nummers 1 tot 7 werden door de kenners al getipt als kanshebbers om mee te doen om de prijzen, maar het gezegde "je moet de dag niet prijzen voor de avond is gevallen” lijkt hier op zijn plaats. Toch zijn er weer verrassende uitslagen te noteren. Koploper CVVO, tegenstander voor Zeerobben van aanstaande zaterdag, beet in Grootegast in het zand. Joure vond in Hardegarijp zijn meerdere.

 

Zeerobben: Theo Nota, Jordy Torenbeek, Pim Bleichrodt, Pieter Westra, Marc Reussing, Albert Beuker (70e min. Higor da Silva), Jeffrey Draaisma (65e min. Dylan Drent), Marcel Visser, Marijn Helfferich (80e min. René Cnossen), Abdul Boundati, Kristian Feenstra.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Unieke prestatie Harlinger NEWLAND

09-10-2016

HARLINGEN - De Harlinger muzikant Newland voert vanaf dit weekend de top 40 aan.

Vijf nieuwe Bibliotheken op school geopend in Noordwest-Fryslân

09-10-2016

HARLINGEN - Alle christelijke scholen in Franekeradeel, Menameradiel en Harlingen zetten in op leesplezier.

Prijzen verloting kv Eendracht

09-10-2016

HARLINGEN - De trekking vond zoals elk jaar weer plaats bij het notariskantoor Jelsma Koelma onder toeziend oog van mr. H.J. Hettema.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien