Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Prachtige Ouder-Kind Partij bij KV Eendracht

11-09-2017

HARLINGEN - Bij de voorbereiding van deze kaatsdag leken de weergoden niet mee te willen werken, maar op zondag bleef het de hele tijd droog en kon er prima gekaatst worden.

Prachtige Ouder-Kind Partij bij KV Eendracht Foto: Simon de Groot.

Deze kaatsdag vormde de afsluiting van het kaatsseizoen voor de jeugd. De jeugdleden van KV Eendracht moesten een familielid of kennis vragen om samen te kaatsen en dat lukte niet bij iedereen. Toch stonden er 13 parturen op de lijst en die maakten er een prachtige wedstrijd van. Het is toch prachtig om te zien hoe de ouderen (oom – tante – vader - opa) samen kaatsen met de jongeren en veel plezier hebben op het veld. 

 

Er stond ook een prachtig springkussen (In4more) op het veld en daar speelden veel kinderen tussen de partijen door en ook nadat ze klaar waren met hun wedstrijden. Alle deelnemers kregen een aantal bonnen om in de kantine te besteden bij Jouke Reitsma en Henk Bleeker, want van kaatsen krijg je wel trek en dorst natuurlijk.

 

Na de eerste omloop speelden de winnaars verder in de winnaarsronde om de prijzen en de verliezers kregen een herkansing in de verliezersronde. Er werd o.l.v. Age Tichelaar gespeeld zoals bij het Pearke keatsen en de volwassen kaatsers mochten de bal niet zonder stuit boven slaan. Dit leverde veel tussenspel op en dat is toch altijd nog het meest spectaculair met veel onverwachte situaties.

 

In de halve finale speelden Mike Vlieger en Evelyn Knier een spannende strijd tegen Merthe Scheffer en Ynze Kuperus en de kleine Mike sloeg voortreffelijk op en uit. Toch kon hij het niet winnen en verloor met 4-5 en 0-6.

 

In de andere halve finale speelden Emma Jeeninga en Renee Kuiken tegen Damien Duursma en opa Eddy Sjollema. Damian werd goed gecoached door zijn opa en kaatste prima. Helaas voor hem was de tegenstander te sterk en zij verloren met 3-5 en 2-6.

 

De finale was een anticlimax. Er werd een spannende partij verwacht van twee beste parturen, maar helaas, bij Merthe Scheffer en Ynze Kuperus lukte het niet meer om op de belangrijke standen een eerst binnen te halen en zij verloren met 0-5 en 4-6.

 

In de verliezersronde was het steeds behoorlijk spannend. In de halve finale haalden Lieke en Senna Jeeninga een flinke achterstand nog helemaal in, maar ze verloren toch nog op 5-5 en 4-6 van Jutta Wolbers en Hessel Westra. Helaas geen finale en dus geen prijs. Alle verliezers kregen trouwens wel een medaille als herinnering uitgereikt!

 

In de andere halve finale wisten Thom Posthumus en Grietje Steigenga te winnen van Vincent en Franciscus Breidenbach met 5-3 en 6-0.

 

De finale werd hierna zelfs dramatisch spannend. Thom en Grietje haalden hun achterstand prachtig in tot 5-5 en toen landde Grietje, bij een poging om de bal nog te keren, verkeerd op haar voet. Het was meteen duidelijk dat dit ernstig was en zij moest helaas het strijdperk verlaten. De enkel moet eerst even rusten, voordat er een diagnose gesteld kan worden. Thom kreeg Eddy Sjollema als invaller bij zich en Thom begon meteen na de hervatting met twee zitballen. Het werd 5-5 en 6-6 en toen wist Jutta een zitbal bij Thom te geven. Een bijzonder einde van de wedstrijd.

 

Voorzitter Jan Nieuwenburg was afwezig omdat hij deze week een paar dagen in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een longontsteking. De prijsuitreiking werd daarom gedaan door Simon de Groot, met assistentie van Douwe Broersma. Zij reikten eerst de prijzen uit van het competitiekaatsen van deze zomer. Elke dinsdagavond kaatste de jeugd o.l.v. Wim de Haan en hij werd hiervoor bedankt en kreeg een mooie bos bloemen met een waardebon. Volgend jaar is Wim weer van de partij.

 

Uitslag competitiekaatsen:

  Meisjes: Jongens:
1e prijs Emma Jeeninga Jordy de Haan
2e prijs: Nina Helvrich Jaimy Koel 
3e prijs: Jutta Wolbers Davy de Haan

Jaimy Koel staat niet op de foto, want die kaatste deze dag niet mee.

 

Uitslag Ouder-Kind Partij:

1e prijs: Emma Jeeninga en Renee Kuiken

2e prijs: Merthe Scheffer en Ynze Kuperus

3e prijs: Mike Vlieger en Evelyn knier

3e prijs: Damian Duursma en Eddy Sjollema

 

Verliezersronde:

1e prijs: Jutta Wolbers en Hessel Westra

2e prijs: Thom Posthumus en Grietje Steigenga

 

Foto’s en tekst: Simon de Groot

Kijk voor meer foto’s op: www.kveendrachtharlingen.nl

Ga dan naar foto’s.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Goede vangst bij najaar-regiowedstrijd

11-09-2017

PARREGA - Op 9 september is de najaar-regiowedstrijd gevist, georganiseerd door de gezamenlijke besturen van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie.

Atelierroute Harlingen

11-09-2017

HARLINGEN - Voor iedereen, die de atelierroute van 7 en 8 oktober al in zijn agenda heeft staan, de atelierroute is verschoven naar 4 en 5 november.

Meisjes E61 HMHC starten hockeyseizoen met klinkende zege

11-09-2017

HARLINGEN – Het hockeyseizoen is weer begonnen.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda