Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Perk “Kleine Ossenmarkt” wordt in ere hersteld en extra groep dames 35+

14-04-2017

HARLINGEN - Het voorjaar is begonnen en de kaatskriebels beginnen al weer te komen.

Over twee maanden dan is het al weer zover, de start van de 68e editie van het Lanenkaatsen van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni. Het comité is al weer druk met de voorbereidingen aan de gang. In het begin van het jaar ligt de nadruk op het contact leggen met onze trouwe sponsors, groot en klein. We zijn ook erg verheugd met onze nieuwe sponsors die het Lanenkaatsen dit jaar rijker is geworden. Door alle sponsoring in de vorm van een financiële of materiele bijdragen kunnen we dit prachtige evenement ieder jaar weer organiseren.

 

Mocht je hier ook aan bij willen dragen stuur dan een mail naar sponsoring@lanenkaatsen.nl of neem telefonisch contact met ons op, dan kunnen we je van de nodige informatie voorzien.

 

Lanenkaatsen groeit

Ondanks de geweldige editie van vorig jaar met ruim 300 deelnemers zijn er in de evaluatie van vorig jaar weer voldoende verbeterpunten aan de orde gekomen, waar het comité mee aan de slag is gegaan. We onderzoeken concreet de mogelijkheden van groei. We hebben de laatste edities een toename gezien van het aantal deelnemers tot boven de 300 en we dienen er rekening mee te houden dat dit aantal ook nog wel eens hoger kan uitpakken in de nabije toekomst. Op het moment dat we tegenslag kennen met het weer of wanneer we veel langdurige partijen hebben door de week, dan kan de wedstrijdleiding in de knel komen met het afwerken van het programma. Vorig jaar ontkwamen we niet aan het feit dat er halve finales gespeeld moesten worden op de vrijdag avond, wat overigens een prima optie was. We willen onze deelnemers waar voor hun geld geven, zodat men in iedere geval 6 eersten heeft om een partij te winnen. Andere minder wenselijke opties zijn starten op zondag of eindigen op zaterdag of dagelijks al om 18:00 uur te beginnen.

 

6e perk “Kleine Ossenmarkt” in ere hersteld

Een optie waar we ook mee aan de slag zijn gegaan is het 6e perk. In klein comité hebben we onderzoek gedaan naar een geschikte plaats nabij de Lanen. Na de nodige metingen hebben we een aanvraag ingediend bij de Gemeente Harlingen om het perk op de Kleine Ossenmarkt weer in ere te herstellen. In de jaren ’60 en ’70 werd hier ook al gekaatst getuige de foto. Afgelopen weekend hebben we voor deze historische optie groen licht gekregen. Het gebruik van perk 6 is zeer noodzakelijk geworden omdat we als organisatie definitief hebben besloten om de damesgroep op te splitsen.

 

Damesgroep gesplitst

Tot op heden hadden we het verzoek van een groot aantal dames om in een aparte 35+ groep te kaatsen nog niet kunnen inwilligen omdat het comité hier nog geen ruimte voor zag binnen de organisatie en het programma. Het opstarten van een nieuwe groep, moet goed getoetst worden en vergt de nodige extra inspanningen. De 35+ dames hebben ons overtuigd dat er voldoende enthousiaste dames zijn om een representatieve groep op poten te zetten, niet alleen voor komende editie, maar als stabiele groep voor de komende jaren. Voor de 35+ dames groep zal de zelfde opzet gaan gelden als de 60+ groep bij de heren. Bij minimaal 8 partuur gaat de groep door, de dames kunnen bij de aanmelding aangeven of ze eventueel bij de jongere dames mee willen doen bij te weinig deelname in de dames 35+ groep.

 

Lanenkaatsen ook voor de jongste jeugd vanaf 11 jaar

Ook het schoolkaatsproject op de donderdagmiddag, in samenwerking met de scholen, Sportpromotie Harlingen, kaatsvereniging Eendracht en Stichting Ouwe Seunen Partij, zal weer worden georganiseerd. Vorig jaar kwam de beslissing om een soort schoolkampioenschap op de Lanen te organiseren op een wat laat moment en moesten we nog behoorlijk improviseren, maar dit jaar zullen we extra aandacht schenken aan dit leuke initiatief. Het zou mooi zijn dat de jongste kaatsers vanaf 11 jaar, zich opgeven voor het Lanenkaatsen om in de voetsporen te treden van vaders en moeders of opa’s en oma’s. Het wordt vast een onvergetelijke gebeurtenis.

 

Aanmelding volgende week van start

De aanmelding voor de 68e editie van het Lanenkaatsen start in de loop van volgende week. Zoals bekend is Siebo Homminga met pensioen gegaan. Hompy is niet meer beschikbaar als aanmeldpunt, maar blijft op de achtergrond actief als adviseur. Naast de website kun je voortaan ook je aanmelding verrichten bij Kamsma Schoenen in de zaak, als alternatief voor Hompy. De aanmeldperiode loopt tot zaterdag 10 juni 17:00, aansluitend vindt de loting plaats in de studio van Radio Stad Harlingen. De lijsten zullen worden gepubliceerd op de website www.lanenkaatsen.nl en in de etalage van Kamsma Schoenen. De groepen 1 (11-16), 2 (17-35), 3 (36-49) en de nieuwe groep 7 (Dames 36 jaar en ouder) zullen de eerste omloop kaatsen op de maandag. De groepen 4 (50-59), 5 (Dames 11-35) en 6 (60+) kaatsen de eerste omloop op dinsdag.

De website is weer geheel up-to-date en ook de nieuwe tijdlijn met alle winnaarsfoto’s is een aanrader!

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ook buurtpreventie in de Koningsbuurt

14-04-2017

HARLINGEN - In de Koningsbuurt in Harlingen is sinds een jaar een WhatsApp-groep actief.

Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden

14-04-2017

HARLINGEN - WestCord Hotels op de Wadden is altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

14-04-2017

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien