CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Overwinning Zeerobben op karakter

05-03-2017

HARLINGEN - De Wâlde – Zeerobben 1 – 2

Overwinning  Zeerobben  op karakter Heel lang leek het erop dat het duel tegen de Walde zou eindigen in een gelijkspel maar in de slotseconden scoorde Zeerobben alsnog de winnende treffer waardoor het verder inloopt op de concurrentie. Foto: Bert Drent.

Zeerobben breekt in de slotfase de muur van de Wâlde. De voorsprong verkregen in de vijfde minuut van de tweede helft kon de voor lijfsbehoud knokkende formatie van trainer Anema niet over de eindstreep trekken. Met nog tien minuten te gaan vond  Marc Reussing op aangeven van Abdul Boundati het gaatje. Waar iedereen zich dacht zich tevreden  te moeten stellen met één punt, daar werd  Kristian Feenstra in de laatste minuut van de blessure tijd alsnog match-winner met een schoonheid van een doelpunt. Opnieuw, evenals in de twee voorgaande jaren, moest De Wâlde in de slotminuten het hoofd buigen voor de havenstedelingen. De druiven zijn echter nu zuurder, omdat de gastheren de punten zo hard nodig hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor de Harlingers. Winst was noodzakelijk om in het spoor van de koplopers te blijven.

 

Eerste helft zonder hoogtepunten

Over de eerste helft valt eigenlijk niet zoveel te schrijven. De beste mogelijkheden waren voor de Wâlde. Meteen al in de eerste minuten sloeg de schrik de vele supporters uit Harlingen om het hart. Zou het een reprise worden van vorige week, toen Veenwouden binnen het uur op 4 – 0 achterstand werd gezet. Maar een gewaarschuwd man telt voor twee en gelukkig bleven de mogelijkheden bij deze twee en kwam Zeerobben wat beter in zijn spel. Tot grote kansen kwamen zij echter niet, mede omdat de thuisclub de gelederen gesloten hield en de eindpass bij de bezoekers ontbrak. Combineren in de kleine ruimte, wat bij de gasten  in hun spel zit opgesloten, stuitte  binnen de zestien door dubbele dekking telkens op een tweede tegenstander. Of een oneffenheid zorgde voor balverlies.

 

Op achterstand

Energiek begonnen de bezoekers aan de tweede helft. Meteen werd het doel van Lootsma gezocht, maar net als de voorgaande 45 minuten bleek het bastion van de tegenstander onneembaar. Bij één van de spaarzame tegenstoten sloeg De Wâlde meedogenloos toe. Hun beste man  en tegenstander van Dylan Drent, de jeugdige Tiemen Landman, brak over links door en zelfs Drent kon de rush van de linksback niet stuiten. Vanaf de achterlijn leverde hij een perfecte pass af op de volledig vrijstaande Jouke Jan de Vries. Beheerst rondde hij de kans af en Zeerobben keek tegen een  onterechte 1 – 0 achterstand aan. Maar dat telt niet, het gaat om de punten die aan het eind verdeeld dienen te worden. En voorlopig waren die voor de opponent uit de drie dorpen in de gemeente de Friese Meren.  

 

Ingreep trainer Postma betaalt zich uit

Hierna legde Zeerobben alle schroom van zich af en wierp zich op de aanval. Kansen kwamen er ook wel. Higor da Silva niet zo kwikzilverachtig als in voorgaande wedstrijden kreeg een vrije kans, maar doelman Lootsma met  al zijn ervaring voorkwam de gelijkmaker. Afstandsschoten van Boundati en Drent brachten ook niet het gewenste resultaat. Marijn Helfferich kon ook niet het laatste tikje geven. Trainer Postma had noodgedwongen Pieter Westra in de rust moeten wisselen voor Pim Bleichrodt. Om wat meer stootkracht op het middenveld te krijgen kwam Kristian Feenstra in de plaats van de moegestreden Albert Beuker. Een gouden wissel naar later zou blijken. De druk op het bolwerk van De Wâlde nam naar mate de tijd verstreek toe. Uit een scherpe counter kreeg de thuisclub zelfs een grote mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig voor Zeerobben stond het vizier van Jouke Jan de Vries nu niet op scherp. Boundati dreigend en met inzet spelend kreeg een kans, geblokt door een woud van benen. De inmiddels naar de spits verhuisde voorstopper Marc Reussing kwam na een pass van Boundati oog in oog met Lootsma, ten koste van een hoekschop kon  hij zijn ploeg nog redden. Een fraaie diepte pass van Abdul Boundati werd door Marc Reussing op waarde geschat en hij maakte koppende  de 1 – 1. Met nog tien minuten te spelen leek er nog van alles mogelijk. De kansen regen zich aaneen, maar de voorsprong liet lang op zich wachten, ook de gastheren kwamen nog gevaarlijk in de buurt van Jacob de Vries maar de verdediging bleef alert en voorkwam een nieuwe deceptie.

 

Beauty

Vriend en vijand hadden zich al verzoend met een puntendeling. Scheidsrechter Veldhuizen, die in de geest van de wedstrijd floot, kende in de allerlaatste minuut nog een gemakkelijk gegeven vrije trap toe op de rand van de zestien. Kristian Feenstra maakte van dit  buitenkansje op magistrale wijze gebruik. Met een mooie boog verdween de bal in de linker bovenhoek, de niet meer voor mogelijk gehouden 1 – 2 was alsnog een feit. Kort hierna maakte de referee een einde aan dit, met name na  de openingstreffer, spannende duel.

 

Goede gevoel terug

Kijken op de site van Voetbalnoord  is het eerste wat je doet als supporter van dit winnende team. Wat doen de concurrenten. Dan gloort er weer een sprankje hoop op een spannende slotfase van deze interessante competitie, waarin Zeerobben ook weer een rol kan spelen. Immers Veenwouden en Hardegarijp komen niet verder dan een puntendeling. Het verschil tussen voorgenoemde clubs bedraagt 5 respectievelijk 2 punten. Er resten ons nog 9 finales, maar dat geldt zeker ook voor de andere verenigingen in de top vier van de tweede klasse I. Soms zit het tegen en soms zit het mee. In Elahuizen rolde het kwartje de kant van de Harlingers op. Verdiende winst voor de subtopper, maar zuur voor de rode lantaarndrager, die de directe  concurrenten punten zag sprokkelen.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Marc Reussing, Jordy Torenbeek, Pieter Westra (45 m. Pim Bleichrodt), René Cnossen, Albert Beuker (65 m. Kristian Feenstra), Dylan Drent, Allard Sym Sprenger, Abdul Boundati, Higor da Silva, Marijn Helfferich.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

05-03-2017

HARLINGEN - Zes wedstrijden werden er gespeeld afgelopen zaterdag. MO13-1, MO15-1 en MO19-1 pakten de drie punten, MO11-1 verdiende één punt en helaas was er voor MO17-1 en MO13-2 verlies.

50PLUS in Harlingen

05-03-2017

HARLINGEN - Donderdag middag vanaf half vier is Martin van Rooijen, kopstuk van 50plus, financieel expert en ex staatssecretaris, te gast bij Helga en Geert in de Droogstraat 26 in Harlingen.

PvdA kandidaat kamerlid bezocht Harlingen

05-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was de PvdA afdeling Harlingen te vinden op de markt, op onze vertrouwde plek bij de Raadhuistoren.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda
Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn