Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ouder – Kind Partij bij kv Eendracht

05-09-2016

HARLINGEN - Prachtige afsluiting van het kaatsseizoen van de jeugd.

Het jeugdkaatsen zit bij kv Eendracht duidelijk in de lift en het kaatsseizoen kon nu eens op een andere manier worden afgesloten. De jeugd moest thuis proberen om een ouder of een ander familielid zover te krijgen om samen mee te doen aan de Ouder-kind Partij. Er werd met de zachte bal gekaatst en de regels waren ongeveer gelijk aan die van het Pearke Keatsen. Er mocht ook niet in een keer worden boven geslagen. De bal moest eerst de grond raken!

 

Er werd door de jeugd natuurlijk meteen kritisch gekeken naar de kaatstalenten in de familie en niet iedereen die bereid was om mee te doen, werd geschikt bevonden! Gelukkig mocht er ook een goede kennis worden gevraagd  en dat leverde een geweldige aanmelding op van maar liefst 23 parturen, die werden verdeeld over een A klas (acht parturen met de betere kaatstalenten) en een B klas (15 parturen).

 

De weersvoorspellingen waren de hele week slecht voor de zondag en de loop over de Afsluitdijk voor de zondagmorgen werd zelfs afgelast. Ondanks de regen lag het veld er prima bij en alsof het afgesproken was, werd het om 11 uur droog en kon er gewoon worden gekaatst en werd het een dag met prima weer om te kaatsen in Harlingen. Alleen het springkussen werd ’s ochtends om 10.00 uur niet geplaatst vanwege de toen nog aanwezige regenbuien. In4more nam zelf contact op, dat het beter was om dit niet te doen. Super!

 

In de A klas werd er gekaatst in twee poules van vier parturen, zodat iedereen drie keer kon kaatsen. In de A poule was het partuur van Brent Boschma duidelijk het sterkste partuur en won alle drie partijen. Dat was niet echt een verrassing, want Brent kaatste met Dennis Wijnjeterp. Het partuur van Davy de Haan, die kaatste met Lowie Quisenaerts, werd tweede met twee overwinningen.

In de B poule was het spannender, want daar eindigden bijna alle partijen op 5-4 of 5-5. De parturen van Jaimy Koel en Nynke Bijlsma wonnen beide wel twee keer en moesten toen tegen elkaar. Jaimy Koel, kaatsend met Evan van Sertima, wist deze partij te winnen van Nynke Bijlsma, die kaatste met Arnold Adema.

 

De strijd om de derde prijs ging tussen de parturen van Davy de Haan en Nynke Bijlsma. Dit werd ook weer een hele spannende partij en Nynke won op het nippertje met 5-5 en 6-2.  De finale tussen de parturen van Brent Boschma en Jaimy Koel was ook super spannend en eindigde ook pas op 5-5 en 6-2 in het voordeel van Brent.

 

In de B klas werd gekaatst met een verliezersronde, zodat iedereen twee keer kon kaatsen. De partijen verliepen in de eerste omloop nog niet zo spannend, maar dat veranderde daarna, toen de parturen meer gelijkwaardig aan elkaar waren.

In de halve finale won het partuur van Thom Posthumus, kaatsend met Elmar Bijma, van het partuur van Merthe Scheffer, die kaatste met Ynze Kuperus. In de andere halve finale won Emma Jeeninga, kaatsend met Renee Kuiken, van het partuur van Koos Jorna, die kaatste met Anneke Haarsma. In de finale won Thom overtuigend van Emma: 5-2 en 6-0

 

In de verliezersronde kwamen het partuur van Wouter Mulder, kaatsend met Marijke Schut, in de finale door te winnen van Doutzen Bijlsma, die kaatste met Marianne Bijlsma. De andere finalist werd Vincent Breidenbach, kaatsend met Franciscus Breidenbach. Zij wisten Birthe Visser te verslaan. Birthe kaatste met Matthieu Visser.

 

In de finale won Vincent de strijd om de eerste prijs van Wouter met 5-3 en 6-0.

 

De eretekens werden hierna uitgereikt door voorzitter Jan Nieuwenburg, die hierbij ook nog een viertal vrijwilligers in het zonnetje zette en hen bedankte voor hun hulp dit seizoen en overhandigde deze mannen als blijk van dank een waardebon.

 

Zo waren Wim de Haan en Lowie Quisenaerts de mannen die de jeugdcompetitie op de dinsdagavond in goede banen hebben geleid. Age Tichelaar en Douwe Broersma waren steeds behulpzaam bij de trainingen op de donderdagavond. De prijzen voor het competitiekaatsen van de jeugd werden ook meteen uitgereikt.

 

Alle uitslagen op een rijtje.

Competitiekaatsen jeugd

Meisjes: 1e prijs: Emma Jeeninga 2e prijs: Lieke Jeeninga  
Jongens: 1e prijs: Jaimy Koel 2e prijs: Xander de Bruin 3e prijs: Davy de Haan

A klasse Ouder-Kind Partij

1e prijs:  Brent Boschma en Dennis Wijnjeterp

2e prijs:  Jaimy Koel en Evan van Sertima

3e prijs:  Nynke Bijlsma en Arnold Adema

 

B klasse Ouder-Kind Partij

1e prijs: Thom Posthumus en Elmer Bijma

2e prijs: Emma Jeeninga en Renee Kuiken

3e prijs: Merthe Scheffer en Ynze Kuperus

3e prijs: Koos Jorna en Anneke Haarsma

 

Verliezersronde:

1e prijs: Vincent Breidenbach en Franciscus Breidenbach

2e prijs: Marijke Schut en Wouter Mulder

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fryslân pauzeert zoektocht opvanglocaties vluchtelingen

05-09-2016

HARLINGEN - Doordat er minder vluchtelingen het land binnenkomen dan verwacht, hoeven gemeenten voorlopig geen werk meer te maken van nieuwe opvanglocaties.

Hoeveel suiker zit er in frisdrank?

05-09-2016

HARLINGEN - Weet jij hoeveel suiker er in frisdrank zit?

Bijna is het zo ver... Heerlijk Harlingen 2016!

05-09-2016

HARLINGEN - Even onthaasten, bekenden opzoeken, iets te vieren hebben, bijkletsen... of gewoon zomaar even weg en lekker genieten van een heerlijk weekend nazomeren.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda
Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt