CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Openingsrun N31 Harlingen met 600 deelnemers!

05-10-2017

HARLINGEN - SV Friesland organiseert zaterdag 7 oktober de 5 km Openingsrun op de vernieuwde N31 door Harlingen met 600 deelnemers.

In begin januari 2017 stond er een oproep van N31 Harlingen Samen 1, voor verenigingen en organisaties om met ideeën te komen voor de opening van het nieuwe viaduct onder het v. Haringsmakanaal door en de weg N31 in het najaar van 2017 Anita vd Wal, een fanatiek hardloopster uit Harlingen had haar bestuur van de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik al eens getipt is het niet leuk om de opening met hardlopers te gaan doen?

 

Dus reageerde hun secretaris en organisator van de SV Friesland Jan Kooistra op dit verzoek en gaf aan dat ze ook de openingsloop van de Haak om Leeuwarden samen met AV Lionitas hadden georganiseerd op 14-12-2014 wat ook een leuk evenement was. Vorig jaar in september leverden ze ook een flinke bijdrage bij de organisatie van de Centrale As Loop van Nijegea naar Dokkum, dat was een ook een prachtig hardloopevenement waar menig hardloper het nog vaak over heeft.

 

Sportvereniging Friesland is een heel actieve hardloopvereniging en betrokken bij vele lopen in Friesland, Groningen en Drenthe, bij meer dan 70 hardloopevenementen zijn ze betrokken, vaak samen met andere organisaties. Ze beschikken over een loods vol organisatiematerialen en organiseerden al veel grote evenementen zoals de 11 Steden Estafettelopen Ultra Elfstedenloop, Marathons, de bekendste is De Berenloop Terschelling Marathon.

 

Hun doelstelling is om een prestatieloop zo goedkoop mogelijk te organiseren zodat die voor iedereen betaalbaar is en het inschrijfgeld geen drempel hoeft te zijn om deel te nemen. Dat is al ruim 37 jaar een succes en wordt gewaardeerd door vele hardlopers. Voor vijf euro kan men in de meeste gevallen deelnemen, ook nu bij deze openingsloop is dat het inschrijfgeld. 

 

Eind april na het invaren van het aquaduct werd de SV Friesland uitgenodigd voor een gesprek. Zij mochten de openingsloop organiseren en daarvoor zal de wielervereniging OuweSeun Harlingen een tijdrit organiseren ook over 5 km. Christiaan Valk van Valk Event Productions ontwierp een folder en regelde de inschrijving, het plan was 500 lopers toe te laten maar er was zoveel belangstelling dat er nog 100 startplaatsen bijkwamen. Meer kon beslist niet, er is één rijbaan beschikbaar van 2½ km dus een heen en terug parkoers waarbij in een fuik wordt gestart om iedereen de gelegenheid te geven om hard te lopen. Valk Event Productions verzorgd ook het geluid en de muziek, speaker Jan Kooistra zal verslag doen en Wethouder Harry Boon zal het startschot lossen, zelf zal hij deelnemen aan de tijdrit vooraf aan de loop.

 

Iedereen start om 11.00 uur, nadat de senioren zijn gestart gaat de jeugd 5 minuten hierna van start dat zijn een twintigtal deelnemers. Er is kleedgelegenheid in de Loods (geen douchegelegenheid) en er staan voldoende toiletten op het terrein. Voor de eerste drie mannen en vrouwen en de eerste drie meisjes en jongens zijn er prijzen te winnen deze worden na de loop uitgereikt. Voor al de deelnemers is er een unieke medaille beschikbaar, deze worden door de rondemissen uitgereikt meteen over de finish, het startnummer mag men houden ook als herinnering ook maken ze kans op een prijs in de verloting op startnummer Ook deze worden na afloop uitgereikt in de loods op het terrein Oostpoort waar ook parkeergelegenheid is en de verzorgingswagen staat van SV Friesland met warme bouillon, thee, vruchtendrank, water en fruit.

 

Ook is er een fietsenstalling, omdat heel veel deelnemers uit Harlingen, Franeker en wijde omgeving komen wordt hun gevraagd op de fiets naar de start te komen. Het wordt behoorlijk druk omdat Oostpoort ook hun deuren open zet voor een open dag. Al de deelnemers zijn al voorzien van een startnummer die is hun toegestuurd, er is geen uitslagen registratie daarom staan er een viertal marathonklokken bij start en finish en kan iedereen zelf zien op welke tijd ze zijn gestart en finishen. Anita vd Wal zal donderdag de exacte afstand opmeten zodat die bekend is voor de start, ze hopen dat dit 5 km zal zijn.

      

Toegang en parkeren Samen 1 weekend

Het hele weekend vinden de festiviteiten plaats in de verdiepte ligging op de nieuwe N31 weg. Maar hoe kom je nou de nieuwe weg op? En waar moet je dan parkeren?

Je kunt op twee locaties de verdiepte ligging in. Bij de Centrale aansluiting of via de noordzijde van het aquaduct met een ster aangegeven op onderstaande kaart. 

 

Kom bij voorkeur op de fiets! 

Voor fietsers is er een speciale fietsparkeerplaats ingericht ter hoogte van de nieuwe Centrale aansluiting (bij de Oude Trekweg). Mocht je met de auto komen dan kun je parkeren op de nieuwe N31 ter hoogte van de Edisonstraat of op het bedrijventerrein Oostpoort. Er zijn verkeersregelaars aanwezig die je naar de ingang wijzen. Ook zijn er een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar ter hoogte van de Centrale aansluiting. 

  • Als je minder valide bent begeleiden verkeersregelaars je graag. Laat het ze weten.

Algemeen Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeenteraad bezoekt Wijnaldum

05-10-2017

HARLINGEN - De raad van de gemeente Harlingen is woensdagavond 4 oktober 2017 op bezoek geweest in Wijnaldum.

Jeugdjournaal Zeerobben

05-10-2017

HARLINGEN - De ene zaterdag is de andere niet.

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe geur

05-10-2017

HARLINGEN - Pure Aphrodisiaque is een romantische geur waarin bloemen, fruit en muskus de toon zetten.

Reacties

Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear
Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen