Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Open Tobbedans Punt NL groep toernooi daverend succes

11-07-2017

HARLINGEN - Super Sunday, al jarenlang een begrip in de Amerikaanse sportwereld, en sinds afgelopen zondag, negen juli 2017, ook in Harlingen.

Open Tobbedans Punt NL groep toernooi daverend succes Foto van alle prijswinnaars is van Jan Edwin Geertsma van Saywad.nl

Alles viel samen op deze zonovergoten zondag op het Cleem Heeger Park In Harlingen, waar de finales van de 34ste editie van het Open Tobbedans Punt NL groep toernooi werden gespeeld. Spannende wedstrijden, schitterend weer, heel erg veel publiek en een bijzondere prijs voor een bijzondere tennisleraar.

 

Iets meer dan een week geleden begon dit toernooi onder ietwat druilerige omstandigheden, maar daarna bleef het de hele week volop zomer. Met uitzondering dan van zaterdag, toen een hoosbui spelen tijdelijk onmogelijk maakte op de gravelbanen van T.V. Ready. Met man en macht werd gewerkt om de banen speelklaar te maken, maar toen dat niet meteen lukte, werd er razendsnel contact gezocht met de buurman, de Franeker Tennis Club die meteen enkele kunstgrasbanen ter beschikking stelde. Hartelijk dank voor deze geweldige en snelle samenwerking.

 

Een toernooi van deze omvang, meer dan 300 deelnemers en maar liefst 322 wedstrijden op acht banen kan niet bestaan zonder sponsoren. We noemen alleen de hoofdsponsor, Punt NL groep, de volledige lijst van sponsoren kunt u binnenkort vinden op de website van T.V. Ready, maar allemaal, groot of iets minder groot, hartelijk dank voor jullie bijdrage.

 

Ook zonder vrijwilligers kan zo’n toernooi niet bestaan. En of je nou in de kantine hebt geholpen, de banen prepareerde, afval op hebt gehaald, aardbeien of andere lekkere hapjes hebt rondgebracht, of wat dan ook, allemaal heel hartelijk bedankt.

 

Een perfect georganiseerde week door de Tobbedanscommissie, met bijvoorbeeld elke dag iets lekkers te eten voor zowel deelnemers als toeschouwers. Van kibbeling tot patat en van zoute haring tot aardbeien met slagroom, op culinair niveau was er geen nee te koop. Met als hoogtepunt het afsluitend Thais diner op zondagavond voor alle vrijwilligers die hun bijdrage aan het welslagen van het toernooi hadden geleverd aangeboden door het Tobbedansteam.

 

Daarnaast stond er een enorme hottub op het park, waar de vermoeide tennissers dankbaar gebruik van maakten. De kinderen vermaakten zich intussen op het springkussen.

 

Vrijdagavond, de traditionele feestavond een geweldige optreden van een fantastische gelegenheidsband, met de mooie naam TennisBa(a)nd, die golden oldies en recente nummers ten gehore bracht. De stemming kwam er goed in bij de vele bezoekers door dit stel puike muzikanten.

 

Afgelopen zondag dus de apotheose van een geweldige tennisweek, een aantal spannende finales met veel publiek. Aan het eind van de dag nam Joke Schipper van de Tobbedanscommissie het woord. Na een dankwoord aan iedereen die had bijgedragen aan het Tobbedanstoernooi, ging Joke alvorens zij de prijzen uit ging reiken aan de tennissers, over tot het uitreiken van een heel speciale prijs. Ieder jaar wordt aan het eind van het toernooi de Harry Zijlstra bokaal uitgereikt aan iemand die iets bijzonders heeft verricht. Deze prijs staat in de Friese tenniswereld ongeveer gelijk aan de uitreiking van een lintje door onze koning. De eer viel dit keer te beurt aan de tennistrainer van T.V. Ready, Fenno Leeuwerke. Joke roemde zijn tomeloze inzet en dat al 34 jaar lang, zijn grenzeloze enthousiasme bij zowel de jeugd als de senioren en het feit dat Fenno, weer of geen weer, bij werkelijk alle activiteiten te vinden is. Verschillende dames, waaronder echtgenote Marian, moesten bij deze mooie woorden even een traantje wegpinken.

 

Daarna volgde de “normale” prijsuitreiking. Tot slot nam T.V. Ready voorzitter Marion Verruijt de microfoon over van Joke. Zij sprak haar waardering uit voor de inzet van de Tobbedanscommissie en beloonde Gea van der Schaaf, Joke Schipper, Marion Faber, Jan Edwin Geertsma en Ronald Vonk met kaartjes voor de Davis Cup wedstrijd van het Nederlandse team in september in Den Haag.

 

Wilt u weten wie in de prijzen vielen, dan kunt u dat nog eens rustig nalezen op toernooi.nl.  De prachtige foto’s van Jan Edwin Geertsma van saywad.nl vindt u op tvready.nl of op de Facebookpagina.

 

Volgend jaar is het Open Tobbedans Punt NL groep toernooi ook weer in week 27. Wij hopen u allen dan weer terug te zien, tennissend op de baan, of enthousiast ernaast.

 

Tot ziens, tot Tobbedans!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlinger Jilke Oswald Noord Nederlands kampioen meerkamp atletiek

11-07-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend waren de Noord Nederlandse kampioenschappen meerkamp atletiek voor C en D junioren in Stadskanaal.

Sjoerd en Rutger Zwart winnen op Gien

11-07-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 8 juli was er een Fondvlucht en een opleervlucht voor de Jonge–Duiven.

Faillissementsverkoop Watersportwinkel Het Anker

11-07-2017

HARLINGEN - Vier dagen lang complete leegverkoop, alles tegen spotprijzen!

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg