CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Open Tobbedans Punt NL groep toernooi daverend succes

11-07-2017

HARLINGEN - Super Sunday, al jarenlang een begrip in de Amerikaanse sportwereld, en sinds afgelopen zondag, negen juli 2017, ook in Harlingen.

Open Tobbedans Punt NL groep toernooi daverend succes Foto van alle prijswinnaars is van Jan Edwin Geertsma van Saywad.nl

Alles viel samen op deze zonovergoten zondag op het Cleem Heeger Park In Harlingen, waar de finales van de 34ste editie van het Open Tobbedans Punt NL groep toernooi werden gespeeld. Spannende wedstrijden, schitterend weer, heel erg veel publiek en een bijzondere prijs voor een bijzondere tennisleraar.

 

Iets meer dan een week geleden begon dit toernooi onder ietwat druilerige omstandigheden, maar daarna bleef het de hele week volop zomer. Met uitzondering dan van zaterdag, toen een hoosbui spelen tijdelijk onmogelijk maakte op de gravelbanen van T.V. Ready. Met man en macht werd gewerkt om de banen speelklaar te maken, maar toen dat niet meteen lukte, werd er razendsnel contact gezocht met de buurman, de Franeker Tennis Club die meteen enkele kunstgrasbanen ter beschikking stelde. Hartelijk dank voor deze geweldige en snelle samenwerking.

 

Een toernooi van deze omvang, meer dan 300 deelnemers en maar liefst 322 wedstrijden op acht banen kan niet bestaan zonder sponsoren. We noemen alleen de hoofdsponsor, Punt NL groep, de volledige lijst van sponsoren kunt u binnenkort vinden op de website van T.V. Ready, maar allemaal, groot of iets minder groot, hartelijk dank voor jullie bijdrage.

 

Ook zonder vrijwilligers kan zo’n toernooi niet bestaan. En of je nou in de kantine hebt geholpen, de banen prepareerde, afval op hebt gehaald, aardbeien of andere lekkere hapjes hebt rondgebracht, of wat dan ook, allemaal heel hartelijk bedankt.

 

Een perfect georganiseerde week door de Tobbedanscommissie, met bijvoorbeeld elke dag iets lekkers te eten voor zowel deelnemers als toeschouwers. Van kibbeling tot patat en van zoute haring tot aardbeien met slagroom, op culinair niveau was er geen nee te koop. Met als hoogtepunt het afsluitend Thais diner op zondagavond voor alle vrijwilligers die hun bijdrage aan het welslagen van het toernooi hadden geleverd aangeboden door het Tobbedansteam.

 

Daarnaast stond er een enorme hottub op het park, waar de vermoeide tennissers dankbaar gebruik van maakten. De kinderen vermaakten zich intussen op het springkussen.

 

Vrijdagavond, de traditionele feestavond een geweldige optreden van een fantastische gelegenheidsband, met de mooie naam TennisBa(a)nd, die golden oldies en recente nummers ten gehore bracht. De stemming kwam er goed in bij de vele bezoekers door dit stel puike muzikanten.

 

Afgelopen zondag dus de apotheose van een geweldige tennisweek, een aantal spannende finales met veel publiek. Aan het eind van de dag nam Joke Schipper van de Tobbedanscommissie het woord. Na een dankwoord aan iedereen die had bijgedragen aan het Tobbedanstoernooi, ging Joke alvorens zij de prijzen uit ging reiken aan de tennissers, over tot het uitreiken van een heel speciale prijs. Ieder jaar wordt aan het eind van het toernooi de Harry Zijlstra bokaal uitgereikt aan iemand die iets bijzonders heeft verricht. Deze prijs staat in de Friese tenniswereld ongeveer gelijk aan de uitreiking van een lintje door onze koning. De eer viel dit keer te beurt aan de tennistrainer van T.V. Ready, Fenno Leeuwerke. Joke roemde zijn tomeloze inzet en dat al 34 jaar lang, zijn grenzeloze enthousiasme bij zowel de jeugd als de senioren en het feit dat Fenno, weer of geen weer, bij werkelijk alle activiteiten te vinden is. Verschillende dames, waaronder echtgenote Marian, moesten bij deze mooie woorden even een traantje wegpinken.

 

Daarna volgde de “normale” prijsuitreiking. Tot slot nam T.V. Ready voorzitter Marion Verruijt de microfoon over van Joke. Zij sprak haar waardering uit voor de inzet van de Tobbedanscommissie en beloonde Gea van der Schaaf, Joke Schipper, Marion Faber, Jan Edwin Geertsma en Ronald Vonk met kaartjes voor de Davis Cup wedstrijd van het Nederlandse team in september in Den Haag.

 

Wilt u weten wie in de prijzen vielen, dan kunt u dat nog eens rustig nalezen op toernooi.nl.  De prachtige foto’s van Jan Edwin Geertsma van saywad.nl vindt u op tvready.nl of op de Facebookpagina.

 

Volgend jaar is het Open Tobbedans Punt NL groep toernooi ook weer in week 27. Wij hopen u allen dan weer terug te zien, tennissend op de baan, of enthousiast ernaast.

 

Tot ziens, tot Tobbedans!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlinger Jilke Oswald Noord Nederlands kampioen meerkamp atletiek

11-07-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend waren de Noord Nederlandse kampioenschappen meerkamp atletiek voor C en D junioren in Stadskanaal.

Sjoerd en Rutger Zwart winnen op Gien

11-07-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 8 juli was er een Fondvlucht en een opleervlucht voor de Jonge–Duiven.

Faillissementsverkoop Watersportwinkel Het Anker

11-07-2017

HARLINGEN - Vier dagen lang complete leegverkoop, alles tegen spotprijzen!

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn