Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Onstuimige start van het zeilseizoen voor skûtsje De Eenvoud

28-04-2017

LANGWEER - Skûtsjesilen Langwar begint zaterdagmorgen 22 april met het schipperspalaver.

Normaal worden daar de laatste wedstrijddetails besproken. Nu was er media aanwezig, met grote camera’s en microfoons. Langweer biedt een bidbook aan, voor een plek op de wedstrijdkalender van het IFKS-kampioenschap. Na de plichtplegingen ging de wedstrijd van start.

De vloot is op de eerste wedstrijddag verdeeld in twee poules. We starten in de tweede poule. Gelukkig hebben we dus nog even tijd voor wat laatste voorbereidingen. De bovenste helft van beide poules zal op zondag in de grote finale varen, de onderste helft in de kleine finale.

 

Eerste wedstrijd

Het is de start van het seizoen, met een aantal nieuwe gezichten aan boord en de posities zijn opnieuw verdeeld. Dat betekent de taken doorspreken en op elkaar ingespeeld te raken. Er staat een stevige wind en het is fris. Zeg maar gerust, koud. Vooral in de buien trekt de wind even stevig aan. Het is hard werken om de vlagen eraf te werken. In de vlagen de schoot wat knikken en direct weer aan. De eerste wedstrijd varen we langs de lijn. We proberen wat af te remmen, maar houden behoorlijk gang. Direct vindt de eerste afstemming binnen het team plaats. We weten toch een mooie start te maken. We varen een korte Olympische baan. Het veld ligt dicht bij elkaar en er is weinig ruimte op het water. We winnen en verliezen enkele plekken. Met name aan de wind over bakboord wil de boot niet lopen. En laat dat nu de lange slag zijn. We eindigen als twaalfde. Na de nodige afstemming binnen het team staan we te poppelen voor de volgende wedstrijd.

 

Tweede wedstrijd

We maken een relatief rustige start op het midden van de lijn. We komen aardig weg, met een schip dicht achter ons. Aan het eind van het veld, vragen we ruimte voor de wal. Daar komen we op een niet gebaggerd stuk, op de ondiepte liggen we vast. Makkum zit achter ons en kan niet sturen vanwege ondiepte, zij geeft ons een zetje waardoor we weer vrij komen. We hebben een sportieve strijd en het gaat leuk. We verliezen een paar plekken, doordat we twee keer een boei raken en een strafrondje moeten draaien. De wind haalt aan en voor ons slaat een skûtsje om. Deze begint direct te zinken. Het is wel mooi geweest en we verlangen naar de finish.

Bij het aanvaren van de finishlijn, halen we de boei niet, waardoor we overstag moeten en over stuurboord komen te liggen. Om vrij te blijven van een schip over bakboord, vallen we af, maar dit lukt onvoldoende, waardoor we in aanvaring komen. Helaas ontstaat een flinke schade aan het andere schip. Schade aan De Eenvoud blijft beperkt tot een deuk op het berghout. Schipper Remy werd door de klap met het helmhout overboord geduwd en hangt met zijn voeten in het water achter het schip. De Umpire weet Remy met zijn rib weer aan boord te zetten. Gelukkig is het met alle mensen op beide schepen goed gegaan. Maar leuk is anders en we zijn niet gefinisht.

 

Kleine finale

De wind waait nog steeds flink en met de schrik van de dag er voor in de benen, besluiten wij het rustig aan te doen. Bij de start liggen we er goed bij. Onder ons draait een schip en zet ons in de vuile wind. We maken een extra slag om vrije wind te vinden. We komen in de middenmoot. Het is moeilijk ruimte te vinden, doordat de onderlinge snelheidsverschillen groot zijn. De langzaamste passeren we drie keer. Ook nu raken we een keer een boei, strafrondje en verlies met de aansluiting vooraan. Uiteindelijk eindigen we als 10e.

 

Belangrijkste voor ons was het nieuwe team te testen, te kijken waar de pijnpunten zitten en wat we al goed kunnen. Dit is gelukt. We kijken met veel plezier terug op een fantastische wedstrijd, ook al is onze “todo” lijst groter geworden.

 

We hebben nog enkele vacatures in het team. Wil jij ons team willen versterken? Neem dan contact met ons op via https://www.facebook.com/skutsje.de.eenvoud/.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben ontvangt FC Meppel

28-04-2017

HARLINGEN - Nadat Zeerobben op 25 maart met de overwinning op VVI de koppositie had overgenomen is een soort van aftellen begonnen.

Heren 50+ partij bij kv Eendracht

28-04-2017

HARLINGEN - Ook dit jaar beloofden de weermannen weer slecht weer op Koningsdag, maar deze keer kon de Heren 50+ knkb wedstrijd gewoon doorgaan.

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

28-04-2017

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear