Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Onnodige nederlaag fc Harlingen

11-10-2016

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen kon het mooie resultaat van vorige week afgelopen zondag geen vervolg geven.

Onnodige nederlaag fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Op het eigen sportpark Vierkantsdijk werd een even onnodige als gevoelige nederlaag geleden. Rond twee uur floot scheidsrechter Stel voor het begin van het duel. Dat Jubbega niet moest worden onderschat bleek al na tien minuten toen ze gevaarlijk doorbraken, maar werden teruggefloten vanwege buitenspel.

 

Harlingen kon even later wat terug doen toen er een vrije trap op een mooie plek werd gegeven, maar deze werd weggekopt door een Jubbegaaster. Een hoekschop voor Harlingen werd door Daniël Matakupan goed voor het doel geslingerd, maar Stefan Adema kopte de bal net over. Ook Nils Podt waagde na een goede loopactie een schot op doel, maar die miste de kracht om gevaar te stichten.

 

Dat was het probleem bij de thuisploeg eigenlijk: de aanval werd wel opgezet, maar in de afronding was men niet scherp genoeg. De gasten speelden ook geen oogstrelend voetbal, maar kwamen wel op voorsprong. Na defensief geklungel bij Harlingen kwam de bal voor de voeten van Jacko de Jong en die zette de gasten op een 0-1 voorsprong.

 

Harlingen leek even van slag, maar kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Tenminste zo leek het, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Een opmerkelijke beslissing, omdat de keeper van Jubbega zelf de overtreding maakte en dan ga je met een achterstand de rust in. Het was een wedstrijd die Harlingen niet hoefde te verliezen en dus een minuut of acht na rust een prima aanval van Harlingen, maar wederom stond de doelman in de weg. Tetze Helvrich redde na een uur knap een hard schot van dichtbij.

 

Een vrije trap van Stefan Adema was een prooi voor de doelman, waardoor het de thuisploeg maar niet lukte een niet onverdiende gelijkmaker te forceren. Zuur was het dan ook dat Jubbega in de 67e minuut van dichtbij de bal tegen de touwen kopte en een 0-2 voorsprong nam. Twee minuten later weer een kans voor Harlingen, maar de bal raakte de lat en belandde voor de voeten van Sander Zeilmaker die de aansluitingstreffer aantekende: 1-2. Tetze Helvrich behoedde de thuisploeg in de slotfase van een grotere achterstand. Diep in blessuretijd kreeg Harlingen nog een vrije trap, maar wederom was het geluk niet aan haar zijde. Zo bleef het 1-2 en leidde Harlingen een onnodige en dure nederlaag. Onnodig, omdat Jubbega niet de betere was en duur, omdat Harlingen nog altijd hekkensluiter is.

 

Volgende week een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan reist het elftal van trainer Duco Mulder andermaal af naar Drachten. Dan voor een duel tegen de vv Drachten. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

 

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagde informatieavond nieuwe N31 Harlingen

11-10-2016

HARLINGEN - De informatiemarkt trok maandagavond 200 bezoekers!

Jeugd over begroting en Harlinger bos

11-10-2016

HARLINGEN - Donderdag 13 oktober komt de Jeugdgemeenteraad bijeen voor de tweede vergadering van dit seizoen.

Reacties

Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda