Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Onnodige nederlaag fc Harlingen

11-10-2016

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen kon het mooie resultaat van vorige week afgelopen zondag geen vervolg geven.

Onnodige nederlaag fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Op het eigen sportpark Vierkantsdijk werd een even onnodige als gevoelige nederlaag geleden. Rond twee uur floot scheidsrechter Stel voor het begin van het duel. Dat Jubbega niet moest worden onderschat bleek al na tien minuten toen ze gevaarlijk doorbraken, maar werden teruggefloten vanwege buitenspel.

 

Harlingen kon even later wat terug doen toen er een vrije trap op een mooie plek werd gegeven, maar deze werd weggekopt door een Jubbegaaster. Een hoekschop voor Harlingen werd door Daniël Matakupan goed voor het doel geslingerd, maar Stefan Adema kopte de bal net over. Ook Nils Podt waagde na een goede loopactie een schot op doel, maar die miste de kracht om gevaar te stichten.

 

Dat was het probleem bij de thuisploeg eigenlijk: de aanval werd wel opgezet, maar in de afronding was men niet scherp genoeg. De gasten speelden ook geen oogstrelend voetbal, maar kwamen wel op voorsprong. Na defensief geklungel bij Harlingen kwam de bal voor de voeten van Jacko de Jong en die zette de gasten op een 0-1 voorsprong.

 

Harlingen leek even van slag, maar kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Tenminste zo leek het, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Een opmerkelijke beslissing, omdat de keeper van Jubbega zelf de overtreding maakte en dan ga je met een achterstand de rust in. Het was een wedstrijd die Harlingen niet hoefde te verliezen en dus een minuut of acht na rust een prima aanval van Harlingen, maar wederom stond de doelman in de weg. Tetze Helvrich redde na een uur knap een hard schot van dichtbij.

 

Een vrije trap van Stefan Adema was een prooi voor de doelman, waardoor het de thuisploeg maar niet lukte een niet onverdiende gelijkmaker te forceren. Zuur was het dan ook dat Jubbega in de 67e minuut van dichtbij de bal tegen de touwen kopte en een 0-2 voorsprong nam. Twee minuten later weer een kans voor Harlingen, maar de bal raakte de lat en belandde voor de voeten van Sander Zeilmaker die de aansluitingstreffer aantekende: 1-2. Tetze Helvrich behoedde de thuisploeg in de slotfase van een grotere achterstand. Diep in blessuretijd kreeg Harlingen nog een vrije trap, maar wederom was het geluk niet aan haar zijde. Zo bleef het 1-2 en leidde Harlingen een onnodige en dure nederlaag. Onnodig, omdat Jubbega niet de betere was en duur, omdat Harlingen nog altijd hekkensluiter is.

 

Volgende week een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan reist het elftal van trainer Duco Mulder andermaal af naar Drachten. Dan voor een duel tegen de vv Drachten. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

 

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagde informatieavond nieuwe N31 Harlingen

11-10-2016

HARLINGEN - De informatiemarkt trok maandagavond 200 bezoekers!

Jeugd over begroting en Harlinger bos

11-10-2016

HARLINGEN - Donderdag 13 oktober komt de Jeugdgemeenteraad bijeen voor de tweede vergadering van dit seizoen.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"