Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Onnodig verlies fc Harlingen

10-04-2017

HARLINGEN - Door de nederlaag tegen Drachten komt er een einde aan een goede reeks van de fc Harlingen.

Onnodig verlies fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

De nederlaag was echt niet nodig, maar als je een aantal honderd procent kansen niet verzilvert en achterin de fout in gaat, dan verlies je zo'n wedstrijd.

 

In de eerste helft kreeg Drachten één kans en dat was meteen raak, in de blessuretijd van die eerste helft. In de periode stand stond men er ook goed voor, maar dit wordt nu een geheel ander verhaal. Drachten beschikt over een jong elftal met snelle voorwaartsen en was in de duels vaak de meerdere. Al counterend werd fc Harlingen met 2-4 verslagen. Breekpunt bij de 1-2 stand was het missen van een penalty. De door Sander Zeilmaker ingeschoten bal werd door doelman Arthon Pool uit de rechter beneden hoek getikt.

 

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd. Jeroen van Dellen begon met twee mooie voorzetten, maar de Harlinger spitsen gaven niet thuis. Een goed ingeschoten bal werd door de keeper met de voet uit het doel gewerkt. Niels Outhuyse, niet helemaal fit begonnen aan de wedstrijd, schoot over. Een overtreding op Matheusz Ype werd met geel bestraft en dat over kwam Stefan Adema, na een lichte overtreding ook en Patrick van der Waard kreeg ten onrechte een gele kaart, terwijl zijn tegenstander de overtreding maakte. De wedstrijd kabbelde wat voort zonder kansen voor beide ploegen. Na een half uur schiet Sjouke Bootsma net naast en werden Niels Outhuyse en Jorge Pirez een aantal keren onreglementair afgestopt. Ane Schaap kreeg ook nog een kleine mogelijkheid, maar ook dat werd geen doelpunt.

 

Pas op het eind van de eerste helft gebeurde er wat. In de 40e minuut speelt Jorge op links Niels Outhuyse aan, deze zoekt de achterlijn op, zet voor op Sander die van dichtbij de verdiende 1-0 voorsprong binnen schiet. Iedereen dacht dat dit wel de ruststand zou zijn, maar niets was minder waar. Ver in blessuretijd liet de fc Harlinger achterhoede op rechts de Drachtster spits Yorn Sikkenk vrij door gaan en bijna vanaf de achterlijn scoorde hij de gelijkmaker, geheel niet nodig als er ingegrepen zou zijn. De ruststand was dus 1-1.

 

In de tweede helft bleef Niels Outhuyse achter in de kleedkamer en Robert van der Zee was zijn vervanger. Drachten begon met een vrije trap op een mooie plek, maar de bal werd tegen Jeroen aangeschoten. Goed doorgaan van Sander leidde tot een corner die uitstekend werd genomen door Ane. Robert miste echter de bal Diezelfde Robert krijgt na een mooi passje van Jorge een honderd procent kans om fc Harlingen op voorsprong te zetten, maar hij schiet jammerlijk net naast. Door een fout achterin bij fc Harlingen komt de rechterspits alleen voor de uitlopende doelman Vincent van der Werf. Gelukkig belandt de bal op de paal, toch was het een waarschuwing aan het adres van de thuisclub. In de 58e minuut scoort Drachten dan wel, wederom door een fout achterin en het is middenvelder Kasper Dekens die simpel de 1-2 kan scoren. fc Harlingen probeert hierna de bakens te verzetten, het benutten van de kansen was deze middag het probleem. Een schot van Sander wordt met moeite door de doelman gekeerd. In de 70e minuut wordt de doorgebroken Jorge binnen de zestien aangetikt en krijgt fc Harlingen een penalty. Wist Sander in de wedstrijd tegen ONB nog onberispelijk de bal er in te schieten, deze keer lukte dat niet en bracht de doelman redding. Dit zou wel het breekpunt in deze wedstrijd zijn.

 

In de 75e minuut kwam er een dubbele wissel. Mateusz en Niels Vlottes werden gewisseld en Daniël Matakupan en Yasin Faggouss waren hun vervangers. fc Harlingen probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, dat hield wel in dat men achterin risico's nam en dit zou leiden tot de 1-3 in de 84e minuut door Geyik Hamza. Toch gloorde er nog enige hoop, toen Sander in de 88e minuut de 2-3 binnen schoot. In de zelfde minuut werd die hoop de grond in geboord. Een vlijmscherpe counter van Drachten bracht de stand op 2-4, doelpunt gescoord door Yorn Sikkenk. Zo verloor de fc Harlingen geheel onnodig door eigen fouten en door het niet benutten van een aantal reële kansen.

 

Volgend weekend is er geen competitievoetbal. Op zondag 23 maart is er dan een thuiswedstrijd tegen het Amelander Geel Wit.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Op'e strún met stadscineast Jacob Roorda

10-04-2017

HARLINGEN - Roorda wandelt regelmatig door de stad met zijn camera in de aanslag en wat hem opvalt, filmt hij.

Pasen bij Expert!

10-04-2017

HARLINGEN - Maak van Pasen een feest!

Vaarseizoen fietspont Keimpetille start op 22 april

10-04-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 22 april om 10.00 uur kunt u bij Kingmatille weer over het Van Harinxmakanaal met de fietspont Keimpetille.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats