Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Onnodig verlies fc Harlingen

10-04-2017

HARLINGEN - Door de nederlaag tegen Drachten komt er een einde aan een goede reeks van de fc Harlingen.

Onnodig verlies fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

De nederlaag was echt niet nodig, maar als je een aantal honderd procent kansen niet verzilvert en achterin de fout in gaat, dan verlies je zo'n wedstrijd.

 

In de eerste helft kreeg Drachten één kans en dat was meteen raak, in de blessuretijd van die eerste helft. In de periode stand stond men er ook goed voor, maar dit wordt nu een geheel ander verhaal. Drachten beschikt over een jong elftal met snelle voorwaartsen en was in de duels vaak de meerdere. Al counterend werd fc Harlingen met 2-4 verslagen. Breekpunt bij de 1-2 stand was het missen van een penalty. De door Sander Zeilmaker ingeschoten bal werd door doelman Arthon Pool uit de rechter beneden hoek getikt.

 

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd. Jeroen van Dellen begon met twee mooie voorzetten, maar de Harlinger spitsen gaven niet thuis. Een goed ingeschoten bal werd door de keeper met de voet uit het doel gewerkt. Niels Outhuyse, niet helemaal fit begonnen aan de wedstrijd, schoot over. Een overtreding op Matheusz Ype werd met geel bestraft en dat over kwam Stefan Adema, na een lichte overtreding ook en Patrick van der Waard kreeg ten onrechte een gele kaart, terwijl zijn tegenstander de overtreding maakte. De wedstrijd kabbelde wat voort zonder kansen voor beide ploegen. Na een half uur schiet Sjouke Bootsma net naast en werden Niels Outhuyse en Jorge Pirez een aantal keren onreglementair afgestopt. Ane Schaap kreeg ook nog een kleine mogelijkheid, maar ook dat werd geen doelpunt.

 

Pas op het eind van de eerste helft gebeurde er wat. In de 40e minuut speelt Jorge op links Niels Outhuyse aan, deze zoekt de achterlijn op, zet voor op Sander die van dichtbij de verdiende 1-0 voorsprong binnen schiet. Iedereen dacht dat dit wel de ruststand zou zijn, maar niets was minder waar. Ver in blessuretijd liet de fc Harlinger achterhoede op rechts de Drachtster spits Yorn Sikkenk vrij door gaan en bijna vanaf de achterlijn scoorde hij de gelijkmaker, geheel niet nodig als er ingegrepen zou zijn. De ruststand was dus 1-1.

 

In de tweede helft bleef Niels Outhuyse achter in de kleedkamer en Robert van der Zee was zijn vervanger. Drachten begon met een vrije trap op een mooie plek, maar de bal werd tegen Jeroen aangeschoten. Goed doorgaan van Sander leidde tot een corner die uitstekend werd genomen door Ane. Robert miste echter de bal Diezelfde Robert krijgt na een mooi passje van Jorge een honderd procent kans om fc Harlingen op voorsprong te zetten, maar hij schiet jammerlijk net naast. Door een fout achterin bij fc Harlingen komt de rechterspits alleen voor de uitlopende doelman Vincent van der Werf. Gelukkig belandt de bal op de paal, toch was het een waarschuwing aan het adres van de thuisclub. In de 58e minuut scoort Drachten dan wel, wederom door een fout achterin en het is middenvelder Kasper Dekens die simpel de 1-2 kan scoren. fc Harlingen probeert hierna de bakens te verzetten, het benutten van de kansen was deze middag het probleem. Een schot van Sander wordt met moeite door de doelman gekeerd. In de 70e minuut wordt de doorgebroken Jorge binnen de zestien aangetikt en krijgt fc Harlingen een penalty. Wist Sander in de wedstrijd tegen ONB nog onberispelijk de bal er in te schieten, deze keer lukte dat niet en bracht de doelman redding. Dit zou wel het breekpunt in deze wedstrijd zijn.

 

In de 75e minuut kwam er een dubbele wissel. Mateusz en Niels Vlottes werden gewisseld en Daniël Matakupan en Yasin Faggouss waren hun vervangers. fc Harlingen probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, dat hield wel in dat men achterin risico's nam en dit zou leiden tot de 1-3 in de 84e minuut door Geyik Hamza. Toch gloorde er nog enige hoop, toen Sander in de 88e minuut de 2-3 binnen schoot. In de zelfde minuut werd die hoop de grond in geboord. Een vlijmscherpe counter van Drachten bracht de stand op 2-4, doelpunt gescoord door Yorn Sikkenk. Zo verloor de fc Harlingen geheel onnodig door eigen fouten en door het niet benutten van een aantal reële kansen.

 

Volgend weekend is er geen competitievoetbal. Op zondag 23 maart is er dan een thuiswedstrijd tegen het Amelander Geel Wit.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Op'e strún met stadscineast Jacob Roorda

10-04-2017

HARLINGEN - Roorda wandelt regelmatig door de stad met zijn camera in de aanslag en wat hem opvalt, filmt hij.

Pasen bij Expert!

10-04-2017

HARLINGEN - Maak van Pasen een feest!

Vaarseizoen fietspont Keimpetille start op 22 april

10-04-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 22 april om 10.00 uur kunt u bij Kingmatille weer over het Van Harinxmakanaal met de fietspont Keimpetille.

Reacties

Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus ForHim MenswearForHim Menswear Visie EventsVisie Events Dio JurienDio Jurien HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&WineOns Food&Wine Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen IJssalon Min12IJssalon Min12 Zensa ModaZensa Moda Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema HarlingenHema Harlingen De LichtboeiDe Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode CatsHaarmode Cats Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Hubo-FaberHubo-Faber Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Vogelaar AudioVogelaar Audio Plus LunenborgPlus Lunenborg Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën AlmamaterAlmamater De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe BENG EvenementenBENG Evenementen Karsten WonenKarsten Wonen Atelier de GrootAtelier de Groot Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam
Dio JurienDio Jurien Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Hubo-FaberHubo-Faber ForHim MenswearForHim Menswear Karsten WonenKarsten Wonen Hema HarlingenHema Harlingen Atelier de GrootAtelier de Groot De LichtboeiDe Lichtboei Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode CatsHaarmode Cats Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad