Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Onderzoek naar recreatie en toerisme

04-07-2017

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen gaat onderzoek doen naar de uitvoering en de resultaten van het gemeentelijk beleid op het gebied van recreatie en toerisme.

Tweede economische pijler

Recreatie en toerisme vormen na de industrie de tweede economische pijler van de gemeente. In het verleden zijn diverse beleidsdocumenten opgesteld, waarin als hoofddoelstelling werd geformuleerd om “het toeristische bezoek van de gemeente te bevorderen en de bestedingen op dit gebied te maximaliseren zodat er een gezonde groei in de werkgelegenheid komt”. Gezien dit grote economische belang van de toeristische sector wil de rekenkamercommissie, in de lijn van haar taakstelling, de doeltreffendheid en doelmatigheid onderzoeken van dit beleid. In het verlengde daarvan wil de rekenkamercommissie weten hoe de raad haar kaderstellende en controlerende rol heeft ingevuld. Het onderzoek richt zich op de laatste tien jaar en zal zich niet uitstrekken tot de recreatieve activiteiten van toeristen van buiten Harlingen. Het gaat dus niet om recreatieve activiteiten van de inwoners van Harlingen zelf.

 

LAgroep

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van onderzoekers van het bureau LAgroep uit Amsterdam, met onderzoekers die veel ervaring hebben met soortgelijke onderzoeken in deze sector. Dit onderzoek zal bestaan uit een feitenonderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van de beschikbare beleidsstukken en kwalitatieve en kwantitatieve informatie. Er zullen medewerkers en bestuurders van de gemeente Harlingen geïnterviewd worden, maar ook externe stakeholders als ondernemers en belangenverenigingen. De voorbereidingen voor het onderzoek starten in juli en de afronding is gepland in december.

 

Doeltreffendheid en doelmatigheid

De rekenkamercommissie verricht haar werkzaamheden vanuit haar wettelijke taak de controlerende en kader stellende rol van de gemeenteraad te versterken. De commissie doet dit door onderzoek te doen naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van het gemeentelijk beleid en de rol daarbij van de gemeenteraad. Het hogere doel is om te leren van het verleden.De resultaten van dit onderzoek zullen rondom de jaarwisseling bekend zijn en dan worden aangeboden aan de gemeenteraad van Harlingen.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Hollen voor korting!

04-07-2017

HARLINGEN - Nu bij Kamsma Schoenen Harlingen: dames modeschoenen 1 paar €69 & 2 paar €125.

Open Tobbedans PUNTNL groep Toernooi van start

04-07-2017

HARLINGEN - Iets eerder dan dat andere belangrijke tennistoernooi, Wimbledon, startte afgelopen zaterdag het 33ste Tobbedans PuntNL groep toernooi op het Cleem Heegerpark in Harlingen.

N31 Harlingen: Afsluiting Oosterparkweg week 28 en 29

04-07-2017

HARLINGEN - Het verkeer rijdt inmiddels alweer bijna een half jaar over het viaduct bij de Oosterparkweg.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear