Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Onderzoek naar recreatie en toerisme

04-07-2017

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen gaat onderzoek doen naar de uitvoering en de resultaten van het gemeentelijk beleid op het gebied van recreatie en toerisme.

Tweede economische pijler

Recreatie en toerisme vormen na de industrie de tweede economische pijler van de gemeente. In het verleden zijn diverse beleidsdocumenten opgesteld, waarin als hoofddoelstelling werd geformuleerd om “het toeristische bezoek van de gemeente te bevorderen en de bestedingen op dit gebied te maximaliseren zodat er een gezonde groei in de werkgelegenheid komt”. Gezien dit grote economische belang van de toeristische sector wil de rekenkamercommissie, in de lijn van haar taakstelling, de doeltreffendheid en doelmatigheid onderzoeken van dit beleid. In het verlengde daarvan wil de rekenkamercommissie weten hoe de raad haar kaderstellende en controlerende rol heeft ingevuld. Het onderzoek richt zich op de laatste tien jaar en zal zich niet uitstrekken tot de recreatieve activiteiten van toeristen van buiten Harlingen. Het gaat dus niet om recreatieve activiteiten van de inwoners van Harlingen zelf.

 

LAgroep

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van onderzoekers van het bureau LAgroep uit Amsterdam, met onderzoekers die veel ervaring hebben met soortgelijke onderzoeken in deze sector. Dit onderzoek zal bestaan uit een feitenonderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van de beschikbare beleidsstukken en kwalitatieve en kwantitatieve informatie. Er zullen medewerkers en bestuurders van de gemeente Harlingen geïnterviewd worden, maar ook externe stakeholders als ondernemers en belangenverenigingen. De voorbereidingen voor het onderzoek starten in juli en de afronding is gepland in december.

 

Doeltreffendheid en doelmatigheid

De rekenkamercommissie verricht haar werkzaamheden vanuit haar wettelijke taak de controlerende en kader stellende rol van de gemeenteraad te versterken. De commissie doet dit door onderzoek te doen naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van het gemeentelijk beleid en de rol daarbij van de gemeenteraad. Het hogere doel is om te leren van het verleden.De resultaten van dit onderzoek zullen rondom de jaarwisseling bekend zijn en dan worden aangeboden aan de gemeenteraad van Harlingen.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Hollen voor korting!

04-07-2017

HARLINGEN - Nu bij Kamsma Schoenen Harlingen: dames modeschoenen 1 paar €69 & 2 paar €125.

Open Tobbedans PUNTNL groep Toernooi van start

04-07-2017

HARLINGEN - Iets eerder dan dat andere belangrijke tennistoernooi, Wimbledon, startte afgelopen zaterdag het 33ste Tobbedans PuntNL groep toernooi op het Cleem Heegerpark in Harlingen.

N31 Harlingen: Afsluiting Oosterparkweg week 28 en 29

04-07-2017

HARLINGEN - Het verkeer rijdt inmiddels alweer bijna een half jaar over het viaduct bij de Oosterparkweg.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe