CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Onderzoek naar recreatie en toerisme

04-07-2017

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen gaat onderzoek doen naar de uitvoering en de resultaten van het gemeentelijk beleid op het gebied van recreatie en toerisme.

Tweede economische pijler

Recreatie en toerisme vormen na de industrie de tweede economische pijler van de gemeente. In het verleden zijn diverse beleidsdocumenten opgesteld, waarin als hoofddoelstelling werd geformuleerd om “het toeristische bezoek van de gemeente te bevorderen en de bestedingen op dit gebied te maximaliseren zodat er een gezonde groei in de werkgelegenheid komt”. Gezien dit grote economische belang van de toeristische sector wil de rekenkamercommissie, in de lijn van haar taakstelling, de doeltreffendheid en doelmatigheid onderzoeken van dit beleid. In het verlengde daarvan wil de rekenkamercommissie weten hoe de raad haar kaderstellende en controlerende rol heeft ingevuld. Het onderzoek richt zich op de laatste tien jaar en zal zich niet uitstrekken tot de recreatieve activiteiten van toeristen van buiten Harlingen. Het gaat dus niet om recreatieve activiteiten van de inwoners van Harlingen zelf.

 

LAgroep

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van onderzoekers van het bureau LAgroep uit Amsterdam, met onderzoekers die veel ervaring hebben met soortgelijke onderzoeken in deze sector. Dit onderzoek zal bestaan uit een feitenonderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van de beschikbare beleidsstukken en kwalitatieve en kwantitatieve informatie. Er zullen medewerkers en bestuurders van de gemeente Harlingen geïnterviewd worden, maar ook externe stakeholders als ondernemers en belangenverenigingen. De voorbereidingen voor het onderzoek starten in juli en de afronding is gepland in december.

 

Doeltreffendheid en doelmatigheid

De rekenkamercommissie verricht haar werkzaamheden vanuit haar wettelijke taak de controlerende en kader stellende rol van de gemeenteraad te versterken. De commissie doet dit door onderzoek te doen naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van het gemeentelijk beleid en de rol daarbij van de gemeenteraad. Het hogere doel is om te leren van het verleden.De resultaten van dit onderzoek zullen rondom de jaarwisseling bekend zijn en dan worden aangeboden aan de gemeenteraad van Harlingen.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Hollen voor korting!

04-07-2017

HARLINGEN - Nu bij Kamsma Schoenen Harlingen: dames modeschoenen 1 paar €69 & 2 paar €125.

Open Tobbedans PUNTNL groep Toernooi van start

04-07-2017

HARLINGEN - Iets eerder dan dat andere belangrijke tennistoernooi, Wimbledon, startte afgelopen zaterdag het 33ste Tobbedans PuntNL groep toernooi op het Cleem Heegerpark in Harlingen.

N31 Harlingen: Afsluiting Oosterparkweg week 28 en 29

04-07-2017

HARLINGEN - Het verkeer rijdt inmiddels alweer bijna een half jaar over het viaduct bij de Oosterparkweg.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12