Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ondanks buien gezellig kaatsen op Voorstraat

27-07-2017

HARLINGEN - Maar liefst 38 parturen hadden zich ingeschreven voor het jaarlijkse Horecakaatsen.

Ondanks buien gezellig kaatsen op Voorstraat Winnaars Horecakaatspartij

Dat is geen record want er zijn in het verleden nog wel meer parturen geweest. De leiding van het keurmeesterkorps was in vertrouwde handen van Age Tichelaar, goed gesteund door Lowietje, Kees, Douwe en nog vele anderen. Lijnen waren getrokken ’s morgens om 8.00 uur door Hilbrand Pollema geholpen door Age, Kees en Broer Zaagemans. Helaas was Bertus Nieuwenburg er niet meer bij, hij is overleden en werd heel erg gemist.

 

Seerden Sport met Ludwig Seerden, Pollie en Peter Kwast kregen het in de 3e omloop al zwaar. Tegen ut jeugdhonk ut Huuske met Hendrik Brandsma, Igor Kuiper en Sjoerd A de Jong. Het werd 5-5 en 6-6 toen pas pakten Kwast c.s. de overwinning.

 

Verrassing was wel het partuur van de Lachende Koe met Broer Zaagemans, Edwin Keizer en Andre Dijkstra. Zij kwamen in de finale door in de halve finale te winnen van café Gewoan Sven met Sven Helvrich, Harrie Mons en Lowietje Quisenaerts. Partuur van Gewoan Sven hadden de leg uut ze kwamen niet in hun normale doen en verloren bij de stand 5-1 en 6-0. Partuur Zaagemans dus in de finale en de andere finale plaats was voor Gewoan Sven 2 met Johan Kwast, Michel Nesse en Mart v d Molen die het ook zwaar hadden gehad maar toch hun naar de finale vochten.

 

Derde werden de mannen van Waddenvis met Kevin Hoekstra, Willen Rienk Miedema en Willem Miedema wat een lastig te verslaan partuur bleek te zijn. Vierde werd partuur Gewoan Sven met Sven Helvrich c.s. en vijfde werden de jongens van Waddenvis 1 met Brian Zeilmaker, Mark Jan Riemersma en Chris Outhuyse ook een sterk partuur maar de finale zat er net niet in.

 

De finale ging dus tussen de Lachende Koe Broer Zaagemans c.s. tegen Gewoan Sven Johan Kwast c.s. Het was overigens een verrassing dat partuur Zaagemans en 3-1 voorsprong nam, dit mede door knap opslaan van de toch al wat oudere Broer Zaagemans. Maar de mannen van de Waddenvis gaven niet op en vochten zich terug tot 3-3 en er was er weer spanning. Inmiddels liep het al tegen 21.00 uur en begonnen de lanterenpalen al te branden. De lange Edwin Keizer nam zijn maten op sleeptouw hij sloeg poerbest op en Andre Dijkstra tikte leuke kaatsen. En ze kwamen weer voor nu met 5-3 en ze leken op te stomen naar de volle winst. Toen begonnen Michel Nesse en Mart v d Molen goed van zich af te slaan, die Nesse sloeg ze hard op dat de ballen deur ut perk rolden. Het werd 5-5 en het leek er op dat partuur Zaagemans toch een beetje vermoeidheid begonnen te vertonen. Bij de stand 5-5 sloeg Nesse de eerste twee ballen boven dat betekende een 0-4 voorsprong. Keizer sloeg een bal in e bomen en Mart vd Molen tikte die bal dankbaar terug tot in het perk 0-6. De volgende kaats behield partuur Johan Kwast en zij wonnen dus de Horecapartij.

 

Van Dijk kon de prijzen uitreiken en de Jelmer v d Hoek wisselbeker overhandigen aan café Gewoan Sven, de koning van de partij werd Michel Nesse en hij kreeg de Pollie Kwast sr wisselbeker een jaar in zijn bezit.  De prachtige kransen waren aangeboden door schilderbedrijf Michel v d Ploeg en konden de mannen worden omgehangen. Bekers kwamen nog uit de oude voorraad van onze grote vriend Sip Luxwolda en verder waren het geldprijzen. Dit allemaal werd mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren. Met dank aan de leiding Broer Zaagemans, Evan van Sertima en nog vele, vele anderen ut was weer een skitterende dag.

 

1e pr. Gewoan Sven

Johan Kwast

Michel Nesse (koning)

Mart v d Molen

 

2e pr. De Lachende Koe

Edwin Keizer

Broer Zaagemans (koningin)

Andre Dijkstra

 

3e pr. Waddenvis 3

Kevin Hoekstra

Willem Rienk Miedema

Willem Miedema

 

4e pr. Waddenvis 1

Brian Zeilmaker

Mark Jan Riemersma

Chris Outhuyse

 

5e pr. Gewoan Sven 2

Sven Helvrich

Harrie Mons

Lowie Quisenaerts

Eten, Drinken, Uitgaan Sport & Recreatie

Meer nieuws

10e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

27-07-2017

HARLINGEN - In perk 1 kaatsten partuur 1 met Klaas Kloosterman, Ysbrand Brandsma en Klaas van der Hoek tegen partuur 2, dat bestond uit Frans Alberda, Thom Zuiderhof en Andries Koornstra.

Via SpareSpace een eigen onderneming starten op de Voorstraat

27-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen biedt starters van een onderneming een eigen locatie op de Voorstraat aan.

Wegafzettingen voor de zomermarkten 2017

27-07-2017

HARLINGEN - Deze zomer worden er diverse zomermarkten georganiseerd in Harlingen.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona