Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Okke Hel tijdens Leeuwarder rondje 2016

25-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 22 oktober vertrokken in alle vroegte 4 sloepen van Okke Hel naar Leeuwarden om daar mee te gaan doen aan het 1e Leeuwarder rondje.

Deze wedstrijd waren we als Okke Hel vertegenwoordigd door drie herensloepen en 1 damessloep. En deze damessloep verdient wel enige uitleg nadat wij als eerste vereniging in Nederland begonnen zijn met het opleiden van jeugd waren er ook weer moeders en wat andere oud roeisters waar het weer begon te kriebelen. Na wat heen en weer gebel is er onder de leiding van Lia een groep dames gevormd die minimaal 1x per week vrijblijvend aan het roeien zijn. Maar na een paar trainingen kruipt het roei bloed toch weer waar het niet gaan kan en was het idee ontstaan om ook mee te doen aan deze wedstrijd voor sommige na jaren van rust weer hun eerste wedstrijd voor andere hun allereerste wedstrijd.

 

Maar dan nu de wedstrijd het rondje was 15.5 km. lang met 14 bruggen en een paar hele smalle stukken. Als eerste en deze keer ook als allereerste mocht de Snurk van start de mannen hadden als doelstelling de snelste tijd neer te zetten en dat was ook te merken als een echte Okke Hel zat het tempo er gelijk goed in. Uiteindelijk resulteerde dit in de snelste tijd van de dag, 1 uur en 30 min. en 44 sec.

 

Niet veel later startte de Okke en deze sloep die het hele jaar al laat zien bij de beste van Nederland te horen, moest wel zorgen dat ze de Trewes die voor hun was gestart zouden inhalen voordat we op de Bonkevaart kwamen. Hier was het erg smal en inhalen lukt daar niet meer. Maar na een dik half uur was die doelstelling geslaagd de Trewes lag achter de Okke. De mannen hebben daarna alles gegeven en na 1 uur 36 min. en 26 sec. kwamen zij moe maar voldaan over de streep.

 

De dames in de Vic moesten starten tussen de heren omdat er tijdens deze race gekeken was naar de snelheid van de sloepen. Maar de dames hebben een geweldige race geroeid in een tijd van 1 uur 46 min. en 30 sec. roeide de dames de 3e roei tijd van de dag. Dames geweldig gedaan en ik denk dat er nog veel meer in zit als jullie zo doorgaan.

 

Dan de mannen van de Sterke Sietse die dit jaar moeite hebben om resultaten neer te zetten. Ook voor deze wedstrijd was het weer een gepuzzel om de boot vol te krijgen en met het motto we zien wel waar de sloep strand gingen zij van start. Nadat deze mannen onder de kundige leiding van hun gelegenheid stuurman die wij er wel van verdenken dat hij de route van tevoren heeft verkend roeide de mannen een geweldige race waaruit blijkt dat deze sloep nog steeds de potentie heeft om mee te doen voor de prijzen.

 

Nadat alle sloepen weer keurig op de trailer stonden. Begon het lange wachten op de einduitslag. Maar dat bleek uiteindelijk wel de moeite waard. Bij de heren werd de Okke overtuigend 1e en werden de Sterke Sietse en Snurk 4e en 5e met een onderling verschil van nog geen seconde in de roei tijd. Ook bleek de Snurk de snelste sloep van de dag dus staat het ronde record in ieder geval een jaar op naam van Okke Hel. Bij de dames was de Vic uiteindelijk 10e.

 

Wil je nu ook graag eens proberen en kennismaken met de roeisport dit kan al vanaf 14 jaar in een van de jeugdteams of voor senioren in het damesteam of een van de herenteams er is bij ons altijd de mogelijkheid vrijblijvend kennis te maken met de roeisport neem contact op via okkehel@xs4all.nl en informeer naar de mogelijkheden tevens worden er door de vereniging roei clinic’s gegeven aan belangstellenden bedrijven en verenigingen.

 

Ook willen wij graag de dames en heren van rv Tille van harte feliciteren met hun respectievelijke 2e en 3e plaats.

 

Uitslag Heren: 1e Okke 2e Trewes 3e Onversaagd 4e Sterke Sietse 5e Snurk 6e El Flamingo 14e Visioen.

 

Uitslag Dames: 1e Trewes 2e Onvervaard 4e Rode Draak 5e Vuurzee 10e Vic.

 

Haal op Gelijk.

Sport & Recreatie

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus