HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Okke Hel aanwezig tijdens 2e midwinter sprintwedstrijd te Zaandam

18-12-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag zijn wij met 10 man afgereisd naar Zaandam voor de 2e midwinter sprintwedstrijden.

Bij vertrek was het nog ff spannend of we er wel konden komen door een afsluiting van de A7 maar met kwartiertje vertraging waren we nog keurig op tijd om te kranen.


De eerste start was om 12.45 uur en de afstand was 2200 meter, na een flitsende start hadden we het de laatste 500m zwaar om tempo hoog te houden. Uiteindelijk kwamen we in een tijd van 11 min en 43 sec over de finish helaas op 1 sec na net niet de snelste tijd.

Na de evaluatie en een tactisch wissel moesten we nu te starten op de 1200 m. De mannen gingen als een wervelwind van start want ze waren erop gebrand om dit keer wel de snelste tijd neer te zetten we kwamen na 6 min en 26 sec over de streep. Snel gingen we kijken bij Ron die deze dag de tijden klokte en jawel deze omloop waren we 1 seconde sneller dan de Evert Deddes. De stand was dus 1-1.

Als laatste stond de 200 m op de agenda weer hebben we voor deze race een tactisch wisseling door gevoerd. Onze concurrent voor de snelste tijd starten voor ons en zo wisten we wat we moeten roeien om hun te verslaan.

 

Snel werd er nog besloten om vanaf de start lange slagen te maken en dan los daar gaat de Snurk de sloep schiet uit de startblokken de snelheid schiet omhoog en daar is de eindstreep al na 55 seconde vliegt de Snurk over de streep. 5 seconde sneller dan de nummer twee en het parkoers record met 3 seconde verbeterd. In de sloep liggen 8 man voor pampus het eerste wat er te horen is pfff roei liever de HT. Na de complimenten van de Evert Deddes in ontvangst te hebben genomen blijkt onze onderlinge strijd op tijd met 2-1 te zijn gewonnen door de Snurk.

Nadat sloep op trailer is gezet begint het wachten op de uitslag. Om klokslag 17.00 uur begon de prijsuitreiking en daar bleek dat wij 2e zijn geworden nadat alle wattages bij elkaar waren opgeteld met minimaal verschil. Misschien dan toch die 3 m die de nummer een gesmokkeld had bij start van de 2200 m? Wie zal het zeggen. Maar al met al een geslaagde dag en mooie afsluiting van het seizoen.

 

Iedereen fijne feestdagen en een gezond 2018. Namens Okke Hel

Gr Okke

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe slogan: Harlingen, welkom aan zee!

18-12-2017

HARLINGEN - Maandagavond 18 december is de nieuwe slogan oftewel 'het Merk Harlingen' door de gemeente Harlingen, Harlingen Promotion en VVV Harlingen gepresenteerd.

Prijswinnaars 1e trekking HOV Winter Stempelactie 2017

18-12-2017

HARLINGEN - De eerste trekking van HOV Winter Stempelactie 2017 heeft plaatsgevonden.

Sander Jilderts en Eline Ligthart snelsten bij 1000 meter

18-12-2017

HARLINGEN - De sportmastersafdeling van zwemvereniging de Vikings was er dit winterseizoen vroeg bij met het houden van het traditionele 1000meter-kampioenschap.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien