Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Officiële start van het luchtkwaliteitsonderzoek op leefniveau

07-11-2016

HARLINGEN - Op 15 november is de officiële start van het luchtkwaliteitsonderzoek op leefniveau.

Iedereen is van harte welkom bij deze start aanwezig te zijn. 

 

Officiële start van het luchtkwaliteitsonderzoek op leefniveau

In de zomer van 2014 hebben de provincie en de gemeente een begeleidingscommissie ingesteld, die in samenwerking met het RIVM en de GGD Fryslân aan de slag is gegaan met het formuleren van een gewenste onderzoeksopzet voor een luchtkwaliteitsonderzoek in Harlingen.

 

De begeleidingsgroep heeft geadviseerd te komen met twee onderdelen binnen het onderzoek:

  1. De continue monitoring van emissiegassen in de schoorsteen van de REC op dioxines en furanen;
  2. Een meetcampagne naar de luchtkwaliteit op leefniveau (immissiemeting).

De continue monitoring van emissiegassen in de schoorsteen van de REC is nu meer dan een jaar bezig. En onlangs is besloten dit onderzoeksonderdeel met in ieder geval een jaar te verlengen. Dit najaar starten we daarnaast met de metingen op leefniveau.

 

Uitnodiging

Op dinsdag 15 november bent u om 19.30 uur van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het officiële startmoment van dit luchtkwaliteitsonderzoek op leefniveau. U krijgt een toelichting op de meetcabine die de luchtkwaliteit op leefniveau gaat meten en u kunt deze cabine van binnen bekijken. Ook krijgt u een toelichting op de zoutzuurmeters die verschillende ondernemers dragen.

 

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op het Windpowercentre van Lammert Soet aan de Lange Lijnbaan 63 in Harlingen. Aanwezig zijn de provincie Fryslân, gemeente Harlingen, GGD Amsterdam, GGD Fryslân, en de begeleidingsgroep.

 

Gemeente Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Onderzoek naar de uitvoering van de WMO in zestien Friese gemeenten

07-11-2016

HARLINGEN - Zestien Friese rekenkamers en rekenkamercommissies gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de uitvoering van de WMO in zestien Friese gemeenten.

Bigbags voor huisvuil kottervloot

07-11-2016

HARLINGEN - Naast gebruikte netten en machinekamerafval gaan Noordzeevissers nu ook het ‘huisvuil’ en afgedankt ‘pluis’ apart inleveren.

Briljanten huwelijksjubileum familie Roorda

07-11-2016

HARLINGEN - Vandaag, 7 november 2016, is het 65 jaar geleden dat de heer D. S. (Dick) Roorda en mevrouw L. J. M. (Wies) Timmermans elkaar het ja woord gaven in Haarlem.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen
Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen