Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Noorderbreedte verhuist deel revalidatie naar Leeuwarden + reacties

02-11-2016

HARLINGEN - Grootste deel blijft in Harlingen en gaat naar de Batting.

Noorderbreedte verhuist deel revalidatie naar Leeuwarden + reacties Foto: Revalidatie De Batting Noorderbreedte

De afdeling geriatrische revalidatie en herstelzorg in Harlingen, de Vuurtoren, krijgt per 1 januari 2017 een andere plek. Deze afdeling van Noorderbreedte telt 16 bedden en is nu nog gehuisvest in MCL Harlingen, wordt opgesplitst.

 

De zorg waarbij het accent ligt op herstel, blijft in Harlingen en verhuist naar De Batting. Dit is het grootste deel en telt 12 bedden. Er zijn plannen voor uitbreiding met ongeveer 10 bedden na de verhuizing naar De Batting. De Batting biedt zorg aan ouderen met dementie en ouderen met lichamelijke problemen.

 

De revalidatie, waarbij het accent ligt op kortdurende intensieve behandeling, gaat naar Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden.
 

Als gevolg van een vermindering van het aantal patiënten, is de Vuurtoren al geruime tijd niet meer rendabel. Noorderbreedte heeft daarom besloten om de revalidatiezorg te bundelen en op één locatie aan te bieden.

 


 

Ingezonden reacties:

Ontzettend jammer noemde wethouder Kuiken van Harlingen het...

De sluiting van het revalidatie gedeelte van De Batting in Harlingen. Ja, ontzettend jammer is het dat MCL systematisch het personeel in ongeveer twee jaar heeft wegbezuinigd en nu blijkt waarom: de Batting moest dicht omdat het kennelijk te duur was om deze locatie open te houden. Marktwerking in de Zorg zullen we maar zeggen.

 

Foei Kuiken; dit had je moeten zien aankomen! Ontzettend jammer? Kun je daar mee aankomen bij de bevolking van Harlingen en wijde omgeving?

Uiteindelijk zal het er wel van komen dat de gehele locatie Harlingen van MCL dicht gaat en zijn we weer bij de situatie van jaren geleden toen MCL al van plan was om ziekenhuis Oranjeoord de nek om te draaien. Ontzettend jammer allemaal.

 

Politiek is vooruit zien Kuiken en niet achteraf nog een futloos ontzettend jammer kreunen

 

Willem de Haan, Kimswert

 

Lood om oud ijzer

In een persbericht over de sluiting van de revalidatie-afdeling van Noorderbreedte in Harlingen staat dat de Harlingers nu naar Leeuwarden moeten om te revalideren. Het is mij uiteraard niet bekend wie het woord “moeten” heeft gebruikt, wél weet ik, dat de Harlingers niets móéten.

 

Tot dan was het zo dat men in MCL Leeuwarden kon worden geholpen en vervolgens in MCL Harlingen kon revalideren. Maar veel Harlingers kozen voor de behandeling in het Antoniusziekenhuis in Sneek. De konsekwentie daarvan is, dat je dan in Sneek moet revalideren, reden waarom velen voor de behandeling in Leeuwarden kozen.

 

Nu deze revalidatie-afdeling in Harlingen sluit, maakt het voor ons als (toekomstige) patiënten in deze regio niets meer uit voor welk ziekenhuis men kiest. Want of je nu in Sneek of in Leeuwarden revalideert, het ongemak is nu voor beide plaatsen hetzelfde.

 

Cees Torenbeek

 

Algemeen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Tilly van der Schoot volleybal toernooi

02-11-2016

HARLINGEN - Op zondag 20 november 2016 vanaf 11.30 uur gaat het Tilly van der Schoot volleybaltoernooi weer plaats vinden in de Harlinger Waddenhal.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

02-11-2016

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

fc Harlingen VR 1 onnodig hard onderuit

02-11-2016

HARLINGEN - Het eerste damesteam van de fc Harlingen moest afgelopen zaterdag als de trotse nummer twee van de ranglijst thuis spelen tegen de dames van de FC Birdaard/Wardy/Marrum combinatie, welke tot dan op de vierde plaats van de ranglijst stonden met ook slechts één verliespartij.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona