CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Nijland – Zeerobben 1 – 2

19-03-2017

HARLINGEN - Benauwde, maar verdiende zege.

Nijland – Zeerobben   1 – 2 Nijland baalt maar Marc Reussing is het middelpunt van het feestje bij Zeerobben en terecht. De rechterverdediger speelde niet alleen een uitstekende wedstrijd maar maakte in de slotseconden ook nog eens de winnende goal. Door het oog van de naald maar de drie punten zijn een feit. Foto: Bert Drent.

De grote schare supporters uit Harlingen had zich al neergelegd bij de puntendeling. In de tweede helft wist Zeerobben niet de hechte muur van 8 blauwhemden  te slechten tijdens een furieus offensief. De omsingeling verflauwde in het slot van de wedstrijd en de hoop op drie punten leek vervlogen. Tot de 89 e minuut een oprisping van  Abdul Boundati  door Marc Reussing licht werd getoucheerd, voldoende om Peter van Dalfsen kansloos te passeren.

 

Vroeg op achterstand

De angst om in Nijland op achterstand te komen werd in de tiende minuut werkelijkheid. Een onschuldig lijkende voorzet van Nico Pieter Bonnema mocht voor de klasse keeper, die Jacob de Vries is, geen probleem opleveren. Hij rekende buiten de reus  van Nijland Wieger Boonstra. Deze maakte hem het zo moeilijk, dat hij de bal los liet en pardoes kwam de bal voor de voeten van Sjoerd Tjalsma en die wist er wel raad mee, 1 – 0. Zeerobben liet er geen gras over groeien  en trok energiek ten aanval. Higor da Silva had de pech, dat zijn inzet buiten het bereik van de doelman Peter van Dalfsen op de paal zag belanden. Ook de thuisclub deed nog van zich spreken.  Bonnema verscheen voor De Vries, het geblokte schot werd door Jordy Torenbeek uit het doel gewerkt. De druk van de bezoekers nam toe in de race naar de gelijkmaker. Die kwam er dan ook.  In de 25 e minuut reageerde Dylan Drent alert, nadat Kristian Feenstra zijn hard ingeschoten vrije trap door Van Dalfsen gepareerd zag. De rebound wist Drent binnen te schieten, 1 – 1 met nog ruim een uur te spelen.  Indachtig de speelwijze van de gastheren zou dat nog niet zo´n gemakkelijk opgave worden, zeker met de lastig te bespelen spitsen Nico Bonnema en Wieger Boonstra. In combinatie met Abdul Boundati kwam Dylan Drent vrij voor de keeper, de bal scheerde aan de verkeerde kant van de paal achter.

 

Op inzet naar winst

Kort na rust leek het doelpunt uit een corner toch te vallen. Frank ten Hoeve teisterde de vuisten van Peter van Dalfsen, de rebound was voor Pieter Westra. Hij kon  de kans niet om te zetten in een doelpunt. Bij één van de weinige uitvallen kreeg Bonnema nog een grote kans, maar deze keer liet Jacob de Vries zien waarom hij zo gewaardeerd wordt .  Tot tien minuten voor het einde  probeerde het hardwerkend team van trainer Postma een bres te slaan in het opgetrokken bastion. De passing op het middenveld liet te wensen over, oorzaak hobbelig veld en een woud van benen, daarom kwamen de aanvallers niet in de buurt van het doel, Marijn Helfferich was met een individuele actie nog het dichtst bij een treffer. Van afstand  probeerden Dylan Drent, Frank ten Hoeve en Kristian Feenstra de verdiende voorsprong te realiseren. Lat en paal waren voor de doelman een metgezel en dus bleef de  1 – 1 tot vlak voor tijd op het scorebord staan. Wat niet lukte uit de voorzetten over links en rechts, lukte Abdul Boundati in nauwe samenwerking met Marc Reussing wel. Abdul draaide rand strafschopgebied naar binnen en de kromme bal van zijn voeten werd nog enigszins van richting veranderd door Marc, de keeper daardoor kansloos latend. Met nog een paar minuten blessuretijd  te spelen liet de defensie geen steken meer vallen en toen de goed leidende scheidsrechter Meints voor het laatst floot, werden de drie punten met gejuich begroet door de weer talrijk meegereisde Harlingers.

 

Tevreden en trots

Opnieuw moest Nijland in de slotminuten de overwinning prijsgeven. Zeerobben bewaarde de  rust  probeerde voetballend en combinerend de stugge verdediging te omspelen. Dat de zege uiteindelijk in de voorlaatste minuut tot stand kwam, was een verdienste van het team , dat met tomeloze inzet het geluk afdwong. Ook de uitslagen elders in de provincie stemden tot tevredenheid. Zeerobben neemt de tweede plek op de ranglijst over van het van slag zijnde Veenwouden en staat op twee punten van de koploper Hardegarijp, dat knap won in en tegen Joure.  Het belooft nog spannend te worden in de tweede klasse I.

 

Zeerobben - Jacob de Vries, Allard Sym Sprenger, Jordy Torenbeek, Pieter Westra, Marc Reussing, Dylan Drent, Frank ten Hoeve, Kristian Feenstra, Higor da Silva (70 min. Albert Beuker), Abdul Boundati, Marijn Helfferich.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Overweldigend succes enquête Radio Stad Harlingen

19-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen woensdag, de verkiezingsdag, hebben een aantal medewerkers van Radio Stad Harlingen bezoekers van de stembureaus in de stad Harlingen middels een enquête naar hun mening gevraagd over de lokale omroep en het bestaansrecht daarvan.

Jeugd Sponsor Actie bij Poiesz

19-03-2017

HARLINGEN – De muziekvereniging Hosanna is één van de deelnemers aan de sponsoractie van de Poiesz supermarktketen.

Paul Geertsema voor derde keer rapste bij Bonifatiusloop

19-03-2017

DOKKUM - Enkele jaren geleden hing oud-Harlinger Paul Geertsma zijn voetbalschoenen aan de wilgen om zich te storten op de atletiek.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns