Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuws over huisnummers

24-10-2016

HARLINGEN - In het kader van de Basisregistratie adressen en Gebouwen (BAG) is de gemeente verplicht aan alle verblijfsobjecten, zoals woningen, bedrijfspanden, units of garages, adressen toe te kennen.

De gemeente is ook als enige hiertoe bevoegd. Eigen bedachte huisnummers worden dan ook niet als officieel erkend en/of op genomen in de registratie. Een adres bestaat uit straatnaam, huisnummer. Postcode en woonplaats. Eigenaren zijn verplicht het huisnummer duidelijk leesbaar op het pand aan te brengen en in stand te houden. Helaas moeten wij constateren dat dit lang niet altijd gebeurt, hetgeen erg vervelend is maar ook noodlottige consequenties kan hebben.

 

Duidelijk leesbaar

Met name in de binnenstad ontbreken veel huisnummers op de panden hetgeen voor postbezorging en hulpverleners soms een ware zoektocht is.Wij roepen dan ook een ieder op om te controleren of het huisnummer duidelijk leesbaar, vanaf de openbare weg, is aangebracht.Wanneer dit niet het geval is verzoeken wij u dringend, mede in u eigen belang, met spoed het juiste huisnummer aan te brengen. Aan de vorm of uitvoering stellen wij geen specifieke eisen zolang het maar duidelijk leesbaar is.

 

Indien u twijfelt over het huisnummer of indien het in het geheel niet bekend is kunt u een e-mail zenden naar de heer Louwsma van de afdeling Beleid en Regie - l.louwsma@harlingen.nl.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Wat een feest

24-10-2016

HARLINGEN - Na maanden van plannen en vergaderen was het afgelopen zaterdag eindelijk zover het eerste Eikeltjesfeest.

Samen sterk

24-10-2016

HARLINGEN - Nog 1 nachtje slapen… en dan barst de sponsorloop los!

De meiden van Zeerobben

24-10-2016

HARLINGEN - Slechts twee wedstrijden afgelopen zaterdag voor de vrouwen/meisjesafdeling van Zeerobben. VR1 speelde thuis en MO19-1 had in Menaam een wedstrijd.

Reacties

Expert HogerhuisExpert Hogerhuis De LichtboeiDe Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode CatsHaarmode Cats Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12IJssalon Min12 Karsten WonenKarsten Wonen HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&WineOns Food&Wine Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Dio JurienDio Jurien AlmamaterAlmamater Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Hema HarlingenHema Harlingen Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Plus LunenborgPlus Lunenborg Fotografie DorusFotografie Dorus Visie EventsVisie Events Copini OpticiënsCopini Opticiëns Hubo-FaberHubo-Faber Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën ForHim MenswearForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Atelier de GrootAtelier de Groot Zensa ModaZensa Moda Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn BENG EvenementenBENG Evenementen Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen
Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini OpticiënsCopini Opticiëns Atelier de GrootAtelier de Groot Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad AlmamaterAlmamater Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe