Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Nieuw GroenLinks team in Harlinger Raad

22-12-2017

HARLINGEN - Op de algemene ledenvergadering van de GroenLinks afdeling Harlingen, donderdag 14 december, werden naast het vast stellen van het verkiezingsprogramma, ook de kandidaten voor de Raadsverkiezingen gekozen.

Nieuw GroenLinks team in Harlinger Raad Op de foto. v.l.n.r.: Lajos van Burik, Josefien Witzke, Henk Prins, Stephanie Geurtz, Jouke Hoekstra, Antoinette Berkouwer en Wim Kroon. Niet op de foto: Anthony Connell en Frank Petersen.

Door GroenLinks - Joop van der Heide

 

Die verkiezingen vinden op woensdag 21 maart 2018 plaats. Lijsttrekker is de 44 jarige Stephanie Geurtz. Ze is docent Duits in Amsterdam Zuidoost, Groen en Links opgevoed en jaren geleden vanuit Duitsland door de bruine vloot in Harlingen terechtgekomen. Een inspirerende lijsttrekker.

 

De nummer twee op de lijst is Antoinette Berkouwer 62 jaar, begin 2017 lid geworden van GroenLinks en enthousiast geworden door de beweging van Jesse Klaver. Ze wil Harlingen groener en socialer maken.

 

De 31 jarige Anthony Connell bezet plek drie. Hij is met een Angelsaksische vader toch een ‘echte ouwe seun’, werkt in de horeca en is vast van plan om zich politieke ervaring rijker te maken ten nutte van Harlingen en de Harlingers.

 

Josefien Witzke, op plek vier, is met haar 24 jaar de jongste op de lijst en ook een echte ‘ouwe seun’. Haar speerpunten: Waddenzee, sociale ongelijkheid en aandacht voor diversiteit.

 

De lijst wordt verder gecompleteerd met op:

5. Frank Petersen, 49 jaar. Volop betrokken bij GroenLinks. Werkzaam bij de Waddenvereniging. Hij woont in Midlum.

6. Lajos van Burik, 36 jaar. Woont met zijn jonge gezin sinds kort in Harlingen. Grote politieke interesse. Hij werkt bij een bank.

7. Henk Prins, 65 jaar. Wel bekend als de bestrijder van de plastic soep in de zee.

8. Jouke Hoekstra, 67 jaar. Deze docent in ruste is begaan met de Harlingers en de stad en staat ook volop voor verandering.

9. Wim Kroon, 59 jaar. Als eerbetoon aan zijn tomeloze inzet in de afgelopen vier jaar als raadslid op plaats negen. Hij duwt zeer actief deze lijst.

 

“Ook in Harlingen is de beweging van Jesse Klaver voelbaar. Nieuwe, enthousiaste mensen gaan bij de verkiezingen in Harlingen GroenLinks vertegenwoordigen in de raad. We hopen op een groenere en linksere raad!”, zegt Joop van der Heide, voorzitter van het bestuur. Stephanie Geurtz: “Deze kandidatenlijst laat zien hoe GroenLinks ook in Harlingen de kracht van diversiteit bundelt. GroenLinks is er klaar voor om sociaal en groen tot speerpunt van de gemeente Harlingen te maken!”

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Hema Harlingen extra open!

22-12-2017

HARLINGEN - Aanstaande zondag, 24 december, kun je jouw laatste kerstinkopen doen bij HEMA Harlingen!

Hannemahuis Harlingen: Terugzien en vooruitkijken

22-12-2017

HARLINGEN - Zo tegen het einde van het jaar kijken we even terug en blikken we even vooruit.

Kerstfeest op ikc het Noorderlicht

22-12-2017

HARLINGEN - Op de donderdags voor de kerstvakantie wordt er op ikc het Noorderlicht al jaren van een heerlijk kerstdiner genoten.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine