Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Nicator verslaat fc Harlingen

27-11-2017

HARLINGEN - Door het ontbreken van drie basisspelers moest trainer Duco Mulder weer puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te zetten.

Nicator verslaat fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Het was wel een verrassende opstelling met Stefan Adema als spits, Bouke Zuiderhof als linker middenvelder, Niels Outhuyse als linker spits en de grootste verrassing, Drewes Janssen als verdedigende middenvelder. Voor beide ploegen was het een uitermate belangrijke wedstrijd, die over de hele wedstrijd genomen toch terecht werd gewonnen door Nicator, hoewel het in het laatst nog gelijk had kunnen worden. De thuisploeg was de eerste helft verre weg de beste en fc Harlingen kreeg pas in de slotfase de geest, maar dat was te laat.

 

De Harlingers begonnen goed en zetten meteen een prima aanval op, maar de beste kans was even later voor Nicator. Het was doelman Vincent van der Werf die redde. Na een minuut of tien leek de fc Harlingen te gaan scoren. Na een goede pass van Ane Schaap op de opkomende Patrick van der Waard kwam deze in een mooie scoring positie, helaas ging zijn schot net naast. Dat had een doelpunt moeten zijn. Nicator bleef wel gevaarlijk, vooral via de snelle spitsen. Opnieuw moest Vincent redden op een van dichtbij ingeschoten bal. In de 18e minuut geeft Melvin Hempenius een prima voorzet en de kleinste man van het veld. Thiago Moreira da Silva scoort koppend de 1-0. Hierna probeerde fc Harlingen de bakens te verzetten, maar dat lukte door onzuivere passes en verlies van duels niet. Er kwamen wat kleine kansjes voor Arjan Outhuyse en Sander Zeilmaker. Op het middenveld ging Drewes voorop in de strijd. Hij zag wel de goede wil van zijn medespelers, maar het rendement was nihil. Vlak voor de rust kreeg fc Harlingen op 20 meter van het Nicator doel een vrije trap na een flinke overtreding. Niels werd de schutter, maar de bal verdween een meter over het doel. In de 45e minuut is de snelle Nikolay Nikolov de hele Harlinger defensie te snel af en kon ongehinderd de 2-0 binnen schieten. Dat zou ook de ruststand zijn.

 

In de rust werd de geblesseerde Bouke vervangen door A- junior, die prima in zou vallen, Sylvester Feenstra, spelend vanaf het middenveld en Arjan ging naar de rechts achter positie. Meteen vanaf de aftrap werd de bal gespeeld op aanvoerder Ane Schaap, hij kon vrij doorgaan en leek fc Harlingen terug in de wedstrijd te brengen. Zijn schot ging via de paal naast. De thuisclub kreeg nu meer tegenstand van de fc Harlingen. Echt gevaarlijk werd het niet. Na een kwartier in de tweede helft komt Nicator simpel op 3-0. Robert van der Zee die het deze middag erg moeilijk had met zijn snelle tegenstander, werd uitgespeeld en het was wederom Nikolay Nikolov die alleen op Vincent af kwam en beheerst scoorde. Sander probeerde via een lange solo door te breken, werd gestuit en dat leidde tot een corner. In de 66e minuut kwam fc Harlingen toch tot scoren. Op rechts nam Drewes een corner die terecht kwam bij de tweede paal waar Sjouke Bootsma stond en ook een beetje tot zijn eigen verrassing via zijn boven been de 3-1 maakte. Hierna kreeg fc Harlingen grip op de wedstrijd. Er kwamen kansen voor Stefan en Niels, gescoord werd er niet. Hierna breekt de periode Bootsma aan. Hij krijgt een paar goede kansen om de aansluiting treffer te maken, maar hij faalt. Robert van der Zee wordt gewisseld en A-junior Ronnie Zijlstra maakt zijn debuut, niet onverdienstelijk. Bij de fc Harlingen gaat men achterin één op één spelen, tegen de snelle spitsen wel gevaarlijk, maar je moet toch wat dacht de trainer. Wat men ook probeerde de bal ging er niet in. Pas in blessure tijd scoorde Sjouke de 3-2, die kwam net wat te laat. Zo liet de fc Harlingen belangrijke punten liggen in Leeuwarden.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Bouke Zuiderhof (Sylvester Feenstra), Patrick van der Waard, Sjouke Bootsma, Robert van der Zee (Ronnie Zijlstra), Arjan Outhuyse, Drewes Janssen, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Stefan Adema, Niels Outhuyse.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

27-11-2017

HARLINGEN - De beide vrouwenteams hoefden niet in actie te komen afgelopen weekend.

Stichting Toxicowatch schort overleg met provinciale milieudienst op

27-11-2017

HARLINGEN - Stichting Toxicowatch heeft, wegens ongenoegen over de gang van zaken, per direct alle overleg met de Friese milieudienst FUMO over de problematiek van de Harlinger afvaloven opgeschort.

Casco Montage / VVH Heren 1 blijft matig presteren

27-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd naar Slagharen op het programma.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12
Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie