Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Newland presenteert CD “Love and war” met medewerking van DJ Soolz

25-11-2016

HARLINGEN - De Harlinger singer/songwriter Newland (Alex Nieuwland) is een oude rot in het vak.

Al in de tijd van Friese bries en Grunge verdiende hij zijn sporen in bands als the “Pretty Green” als voorman, zanger en songwriter. Hun CD “Step Outside” werd opgepikt door Radio3 en dat leidde tot voorprogramma’s voor o.a. De Dijk en de legendarische Serenes. Daarna werd het stil aan het front. Maar naar nu blijkt was dat slechts voor tijdelijk. Newland is terug en hoe!

 

In eigen beheer werkte hij een jaar lang aan zijn debuut solo CD “Love and war”. Tijdens een bezoek aan de invasiestranden in Normandië ontstond het idee voor de titel en thema van de CD. Verhalen over oorlog en ellende blijken vaak vermengd te zijn met geluk en liefde. “The longest day” en “Names and numbers” gaan daadwerkelijk over wereldoorlog twee, terwijl “City of the Lion” Leeuwarden in oorlogstijd beschrijft. Persoonlijke gebeurtenissen zoals het overlijden van zijn vader leverden een nieuw ingrediënt op. Provincie en voorouders worden geplaatst in hun tijd met hun oorlog en liefdes ervaringen.

 

Zo gaat “Spanish flu” over de spaanse griep die bijna een eeuw geleden ook in Friesland vele slachtoffers maakte. Kunstig is een kinderliedje uit die tijd verwerkt in de song. In een tijd dat songteksten er steeds minder om lijken te doen, maakt Newland met deze CD een duidelijk statement. Mooie muziek en inhoud kunnen wel degelijk hand in hand gaan!

 

Het boekje bij de CD is mooi verzorgd en herbergt alle teksten en achtergrondinformatie. En waar is de CD dan muzikaal te plaatsen? Net als je denkt met een typisch singer-songwriter product te maken te hebben gieren de gitaren in “Still around” of lijken de beats eerder afkomstig uit de dance zoals in “The man who saved the world”. Deze afwisseling in stijlen zorgen samen met de boeiende teksten voor een verrassend solo debuut. Live is Newland een band met ervaren muzikanten die het repertoire van de CD overtuigend voor het daglicht brengt. Peter van der Wal (gitaar/keyboards) en Rein Feenstra (drums) werkten in het verleden ook al met elkaar en met Newland. Onno Post (gitaar) en Arjen van den End (bas) completeren de band. Naast de muziek is er veel aandacht besteed aan de visuele kant.

 

Kortom: Dat moet je gaan horen EN zien!

A.s. zaterdag, Theater de Bres, Schoolstraat 4, Leeuwarden, aanvang 20.00 uur, toegang gratis

www.newland-music.com

 

Muziek

Meer nieuws

Voorbeschouwing: fc Harlingen - UDIROS

25-11-2016

HARLINGEN - Met nog drie duels te gaan voordat de winterstop in gaat, staan er voor de Harlingers de komende weken nog twee belangrijke duels op het programma.

Musica Religieuza bij RSH

25-11-2016

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Sinterklaas Discozwemmen Zwembad het Derde Haad

25-11-2016

HARLINGEN - Vrijdagavond 2 december 2016 is er de grote Sinterklaas Zwem Disco in zwembad het Derde Haad.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear
Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen