Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid

15-10-2016

HARLINGEN - Op 1 augustus j.l. is in het beroepsgericht VMBO in Nederland de grootste verandering van de afgelopen jaren officieel van kracht geworden.

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid Gisteravond ontvingen 19 docenten hun nascholingscertificaat uit handen van de besturen van STC en Dunamare (bestuur MAH en MCIJ).

Daar waar er een zeer groot aantal afdelingsvakken werd gegeven zijn die nu vervangen door 10 profielen. Dit betekent niet alleen een grote verandering voor de leerlingen maar ook voor de betrokken vakdocenten. Zij moeten allemaal een verplichte nascholing volgen om bevoegd te blijven voor hun vakgebied. De drie scholen in Nederland die bevoegd zijn om het Profiel Maritiem en Techniek aan te bieden zijn het STC te Rotterdam, het Maritiem College IJmuiden in Velsen en de Maritieme Academie Harlingen. Zij hebben de verplichte nascholing voor docenten werkzaam in de uitstroomrichtingen Haven en Vervoer, Scheeps en Jachtbouw en Rijn-, binnen en kustvaart voortvarend aangepakt. Onder leiding van oud docent van het STC en de MAH Joop van Belle, die door het ministerie van OC&W is aangesteld als kwartiermaker en Hans Muilwijk vanuit het STC is een complete nascholing georganiseerd en goedgekeurd.

 

Al in juni 2016 werd voor alle betrokkenen een nascholing in IJmuiden georganiseerd. Deze werd vervolgd aan boord van de Prinses Maxima, opleidingsschip van MCIJ en MAH gedurende een tweedaagse tocht in augustus. De afgelopen week volgden alle docenten een week lang hun laatste nascholing op de STC –KNRM locatie in Rotterdam Heijplaat.

 

Tijdens de scholingen werd gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring en werden alle beschikbare moderne leermiddelen van de instituten ingezet. Docenten die voorheen alleen binnen de uitstroomrichting Rijn-, binnen en kustvaart werkzaam waren kunnen nu ook de profielmodules waarin Haven en vervoer en Scheeps- en Jachtbouw aan de orde komen doceren.

 

Voor de uitstroomrichting RBK geldt bovendien dat na diplomering in deze uitstroomrichting voor de leerlingen de vaarbevoegdheid matroos overeind is gebleven.

 

Gisteravond ontvingen 19 docenten hun nascholingscertificaat uit handen van de besturen van STC en Dunamare (bestuur MAH en MCIJ).

 

 

Daarmee is het Profiel Maritiem en Techniek het eerste profiel waarbinnen alle docenten nageschoold zijn!

Onderwijs

Meer nieuws

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

15-10-2016

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

DNA van de POPmuziek volgt Bluesbreakers

15-10-2016

HARLINGEN - Op zondag 16 oktober om 13.00 uur zendt Radio Stad Harlingen het programma DNA van de POPmuziek uit.

Reacties

VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.
Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zensa Moda Zensa Moda