Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid

15-10-2016

HARLINGEN - Op 1 augustus j.l. is in het beroepsgericht VMBO in Nederland de grootste verandering van de afgelopen jaren officieel van kracht geworden.

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid Gisteravond ontvingen 19 docenten hun nascholingscertificaat uit handen van de besturen van STC en Dunamare (bestuur MAH en MCIJ).

Daar waar er een zeer groot aantal afdelingsvakken werd gegeven zijn die nu vervangen door 10 profielen. Dit betekent niet alleen een grote verandering voor de leerlingen maar ook voor de betrokken vakdocenten. Zij moeten allemaal een verplichte nascholing volgen om bevoegd te blijven voor hun vakgebied. De drie scholen in Nederland die bevoegd zijn om het Profiel Maritiem en Techniek aan te bieden zijn het STC te Rotterdam, het Maritiem College IJmuiden in Velsen en de Maritieme Academie Harlingen. Zij hebben de verplichte nascholing voor docenten werkzaam in de uitstroomrichtingen Haven en Vervoer, Scheeps en Jachtbouw en Rijn-, binnen en kustvaart voortvarend aangepakt. Onder leiding van oud docent van het STC en de MAH Joop van Belle, die door het ministerie van OC&W is aangesteld als kwartiermaker en Hans Muilwijk vanuit het STC is een complete nascholing georganiseerd en goedgekeurd.

 

Al in juni 2016 werd voor alle betrokkenen een nascholing in IJmuiden georganiseerd. Deze werd vervolgd aan boord van de Prinses Maxima, opleidingsschip van MCIJ en MAH gedurende een tweedaagse tocht in augustus. De afgelopen week volgden alle docenten een week lang hun laatste nascholing op de STC –KNRM locatie in Rotterdam Heijplaat.

 

Tijdens de scholingen werd gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring en werden alle beschikbare moderne leermiddelen van de instituten ingezet. Docenten die voorheen alleen binnen de uitstroomrichting Rijn-, binnen en kustvaart werkzaam waren kunnen nu ook de profielmodules waarin Haven en vervoer en Scheeps- en Jachtbouw aan de orde komen doceren.

 

Voor de uitstroomrichting RBK geldt bovendien dat na diplomering in deze uitstroomrichting voor de leerlingen de vaarbevoegdheid matroos overeind is gebleven.

 

Gisteravond ontvingen 19 docenten hun nascholingscertificaat uit handen van de besturen van STC en Dunamare (bestuur MAH en MCIJ).

 

 

Daarmee is het Profiel Maritiem en Techniek het eerste profiel waarbinnen alle docenten nageschoold zijn!

Onderwijs

Meer nieuws

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

15-10-2016

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

DNA van de POPmuziek volgt Bluesbreakers

15-10-2016

HARLINGEN - Op zondag 16 oktober om 13.00 uur zendt Radio Stad Harlingen het programma DNA van de POPmuziek uit.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus De LichtboeiDe Lichtboei Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Copini OpticiënsCopini Opticiëns Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Haarmode CatsHaarmode Cats Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt BENG EvenementenBENG Evenementen Fotografie DorusFotografie Dorus Atelier de GrootAtelier de Groot Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Ons Food&WineOns Food&Wine ForHim MenswearForHim Menswear Visie EventsVisie Events Zensa ModaZensa Moda IJssalon Min12IJssalon Min12 Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Karsten WonenKarsten Wonen Dio JurienDio Jurien Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Plus LunenborgPlus Lunenborg Hubo-FaberHubo-Faber AlmamaterAlmamater De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Expert HogerhuisExpert Hogerhuis
Copini OpticiënsCopini Opticiëns Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Haarmode CatsHaarmode Cats Vogelaar AudioVogelaar Audio Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Hubo-FaberHubo-Faber Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12IJssalon Min12