Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid

15-10-2016

HARLINGEN - Op 1 augustus j.l. is in het beroepsgericht VMBO in Nederland de grootste verandering van de afgelopen jaren officieel van kracht geworden.

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid Gisteravond ontvingen 19 docenten hun nascholingscertificaat uit handen van de besturen van STC en Dunamare (bestuur MAH en MCIJ).

Daar waar er een zeer groot aantal afdelingsvakken werd gegeven zijn die nu vervangen door 10 profielen. Dit betekent niet alleen een grote verandering voor de leerlingen maar ook voor de betrokken vakdocenten. Zij moeten allemaal een verplichte nascholing volgen om bevoegd te blijven voor hun vakgebied. De drie scholen in Nederland die bevoegd zijn om het Profiel Maritiem en Techniek aan te bieden zijn het STC te Rotterdam, het Maritiem College IJmuiden in Velsen en de Maritieme Academie Harlingen. Zij hebben de verplichte nascholing voor docenten werkzaam in de uitstroomrichtingen Haven en Vervoer, Scheeps en Jachtbouw en Rijn-, binnen en kustvaart voortvarend aangepakt. Onder leiding van oud docent van het STC en de MAH Joop van Belle, die door het ministerie van OC&W is aangesteld als kwartiermaker en Hans Muilwijk vanuit het STC is een complete nascholing georganiseerd en goedgekeurd.

 

Al in juni 2016 werd voor alle betrokkenen een nascholing in IJmuiden georganiseerd. Deze werd vervolgd aan boord van de Prinses Maxima, opleidingsschip van MCIJ en MAH gedurende een tweedaagse tocht in augustus. De afgelopen week volgden alle docenten een week lang hun laatste nascholing op de STC –KNRM locatie in Rotterdam Heijplaat.

 

Tijdens de scholingen werd gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring en werden alle beschikbare moderne leermiddelen van de instituten ingezet. Docenten die voorheen alleen binnen de uitstroomrichting Rijn-, binnen en kustvaart werkzaam waren kunnen nu ook de profielmodules waarin Haven en vervoer en Scheeps- en Jachtbouw aan de orde komen doceren.

 

Voor de uitstroomrichting RBK geldt bovendien dat na diplomering in deze uitstroomrichting voor de leerlingen de vaarbevoegdheid matroos overeind is gebleven.

 

Gisteravond ontvingen 19 docenten hun nascholingscertificaat uit handen van de besturen van STC en Dunamare (bestuur MAH en MCIJ).

 

 

Daarmee is het Profiel Maritiem en Techniek het eerste profiel waarbinnen alle docenten nageschoold zijn!

Onderwijs

Meer nieuws

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

15-10-2016

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

DNA van de POPmuziek volgt Bluesbreakers

15-10-2016

HARLINGEN - Op zondag 16 oktober om 13.00 uur zendt Radio Stad Harlingen het programma DNA van de POPmuziek uit.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe