Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Muziekexcursie RSG Simon Vestdijk Harlingen

03-10-2016

HARLINGEN - Havo en vwo-bovenbouwleerlingen van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen en Havo en Vwo 4 leerlingen van de RSG Magister Alvinus uit Sneek zijn woensdag 28 september naar Amsterdam geweest voor een gezamenlijke eendaagse muziekexcursie.

In het conservatorium aan het Oosterdok volgden de leerlingen een workshop in de Bernard Haitinkzaal waar ze een vierstemmig muziekstuk ritmisch uitvoerden. Daarna bezocht de groep het atelier van meestervioolbouwer Ronald de Jongh.

 

Aansluitend volgde er op de Stella Maris van rederij Mokum een rondvaart door de stad waarna de groep werd afgezet vlakbij het Rijksmuseum om te voet via het museumplein naar het concertgebouw te lopen waar een workshop werd gevolgd ter voorbereiding op het avondconcert in de kleine zaal. In de workshop werd op eigen instrumenten en slagwerk van het concertgebouw muziek gespeeld waarin de thematiek van die avond centraal stond. De pianist, Christophet Park, die ’s avonds een pianorecital zou gaan geven kwam zelfs langs om de leerlingen te vertellen over de te spelen stukken en zijn leven als concertpianist. Een bijzondere ervaring!

 

Na de workshop werd er even gegeten in een pizzeria in Oud Zuid waarna de groep terug ging naar het concertgebouw om het pianoconcert te gaan ervaren van de “rising star” die een indrukwekkend programma liet horen waarin voor de pauze de zevende sonate in D van Beethoven werd gespeeld gevolgd door drie delen uit de Petroesjka van Stravinsky. Na de pauze volgde Trurl-Tichy-Tinkle dat de componiste Olga Neuwirth speciaal had gecomponeerd voor Christopher Park. Het zou die avond voor het eerst door hem worden gespeeld. Een wereldpremière!

 

Het programma werd afgesloten met de Fantasie in C van Robert Schumann waarna tot slot een toegift volgde van een prelude van Chopin. Na het concert mochten de leerlingen nog even op de foto met deze pianist. Het was een bijzonder geslaagde dag met veel indrukken en prachtige muziek.

Muziek Onderwijs

Meer nieuws

Voorlichtingsproject “SPAM” van start

03-10-2016

HARLINGEN - De RSG Simon Vestdijk, de Maritieme Academie Harlingen en het Jongerenwerk Harlingen organiseren gezamenlijk een nieuw voorlichtingsproject “SPAM”.

Opnieuw winst voor fc Harlingen VR 1

03-10-2016

HARLINGEN - Het dameselftal van fc Harlingen VR 1 moest afgelopen zaterdag voor haar derde competitiewedstrijd uit spelen tegen de dames van de sc Berlikum VR 2.

Speciaalbier Festival 'Doktober' uniek in Friesland

03-10-2016

HARLINGEN - Op dit festival is het thema: niet gieten, maar genieten!

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats
Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën