Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Muziek- en dansspektakel in de Waddenhal

15-04-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdagavond zorgden Hosanna en gastband Op Maat uit Berlikum voor een prachtige muziek- en dansvoorstelling tijdens de drukbezochte jaarlijkse uitvoering ‘You Give Love A Bad Name’ van Hosanna in de Waddenhal.

Tientallen slagwerkers lieten de hal op haar grondvesten trillen, waarvoor De Stienen Man op de zeedijk zelfs even zijn januskop draaide. Kleurrijke vlaggen werden tot grote hoogte opgegooid en weer even gemakkelijk opgevangen. Een staaltje cultuurspektakel van jewelste aan het Wad.

 

Maar wel een onderdeel van onze cultuur dat het zwaar heeft, zoals Perry Attema namens het bestuur in het openingswoord waarschuwend aangaf. De afgelopen jaren zijn veel muziekverenigingen van het toneel verdwenen of hebben complete afdelingen moeten sluiten. Hosanna en Op Maat doen in ieder geval hun uiterste best de jeugd te blijven inspireren voor dit stukje oer-Hollandse cultuur, zoals tijdens de uitvoering wel bleek.

 

Het bekende nummer van Bon Jovi spelend openden alle deelnemers de avond. De drie dansgroepen brachten hun mooie shows van de Winterguard wedstrijden. De jeugdige AMV-groep trad voor de eerste keer voor publiek op met een dans en een aantal muziekstukken. Bij ‘The Drunken Sailor’ kregen ze versterking van de jeugdband en showband van Hosanna. De kinderen straalden, want het is leuk in zo’n grote band te spelen. Het nieuwste lid van de jeugdband, Sven, speelde in zijn eentje heel gedurfd een tweetal nummers. Petje af.

 

De drie bands namen gezamenlijk twee blokken voor rekening: een concertmatig blok en een marcherend blok waarin onderdelen van de straatshow werden uitgevoerd. Top, zo’n superband! En ook mooi dat malletband Op Maat na het volledig afbranden van hun clubgebouw, vorig jaar, er weer bovenop krabbelt. De nieuwste poot van Hosanna, de Old Stars, overigens mag iedereen daaraan meedoen die het leuk vindt, vermaakte het publiek met een ludieke act en een bijzonder slagwerkstuk.

 

Er waren ook bloemen en heel veel tranen, even zilt en rijkelijk als het zeewater achter de dijk. De oudste color guards verlaten na vele jaren lidmaatschap het nest en vliegen uit naar alle richtingen: studie, werk, relatie, verhuizing, noem maar op. Een paar blijven om hun opvolgers les te geven. En zo gaat dat. Ook al wil je de tijd af en toe laten stilstaan en wensen dat alles bij het oude blijft. Niet geweest? Kijk voor foto- en filmmateriaal op de website en facebookpagina van Hosanna.

 

Rest nog een super-dikke dankbetuiging aan alle bedrijven, ondernemers en particulieren die een prijs ter beschikking hebben gesteld voor de verloting. En ook aan alle donateurs, sponsoren, vrijwilligers en drijvende krachten die de vereniging mede in stand houden. Zij zijn ontzettend belangrijk en absoluut onmisbaar.

 

Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben tevreden met punt

15-04-2018

HARLINGEN - Op deze eerste klas onwaardige grasmat bracht de spanning meer vertier dan het spelniveau.

Fc Harlingen VR1 laat het thuis liggen

15-04-2018

HARLINGEN - Zaterdag stond er een topper op het programma voor de dames van fc Harlingen.

Uitslag voorjaar regioviswedstrijd

15-04-2018

PARREGA - Op 14 april is de voorjaars-regiowedstrijd gevist, georganiseerd door de gezamenlijke besturen van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen