Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Mooie overwinning voor verjongd fc Harlingen VR 1

09-09-2016

HARLINGEN - Tegenstander was deze keer het VR 1 team van de vv Oudega dat hun eerste wedstrijd had gewonnen van EBC/D waarvan de fc Harlingen dames hadden verloren en dus waren de VR 1 dames gewaarschuwd.

Mooie overwinning voor verjongd fc Harlingen VR 1 Foto: Peter IJdema.

Na op de woensdag van de Visserijdagen, na slechts 2 trainingen, moest er al gespeeld worden in de zinderende hitte van 30 graden en met slechts 1 wissel voor de beker te hebben gespeeld tegen de dames van de EBC/Delfstrahuizen Combinatie welke helaas werd verloren, moest er afgelopen zaterdag voor de 2e wedstrijd van de bekerpoule worden gespeeld.

 

De selectie van het VR 1 team van de fc Harlingen is na afloop van het vorige seizoen flink op de schop gegaan doordat er enkele dames zijn gestopt of naar elders zijn vertrokken en dus moest er door trainer Catrinus Bouwhuis aan een geheel nieuw team worden gebouwd en de aanvulling voor het nieuwe VR 1 werd gevonden, door 7 jeugdige talenten uit de MC 1 over te hevelen naar het VR 1 team. Dit is natuurlijk een hele stap voor deze jonge meiden die enkele leeftijdsklassen over slaan, maar na enkele weken trainen en een goede opvang van trainer, leiders en de overgebleven speelsters laten deze jonge meiden zien hun plaatsje steeds beter te gaan vinden in het team en lijkt er meer een meer een eenheid te ontstaan die elkaar voetballend steeds beter gaat vinden in deze groep zodat er misschien wel mooie verrassingen van dit team kunnen worden verwacht.

 

In de wedstrijd tegen Oudega nam VR 1 vanaf de aftrap brutaal weg het initiatief en kreeg enkele kleine kansen, welke helaas niet in doelpunten werden omgezet. Nadat Oudega wat was bekomen van de Harlinger storm, kwamen ook zij er enkele keren gevaarlijk uit maar keepster Marissa van der Werf wist met enkele goede reddingen de bal uit haar doel te houden.

 

Halverwege de 1e helft was er een knappe aanval van VR 1 en hieruit was het een Oudega speelster die de bal met de hand beroerde en VR 1 een penalty kreeg, Marleen belaste zich hiermee maar zij schoot de bal jammer genoeg naast de verkeerde kant van de paal. Even later mocht VR 1 een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied nemen, maar deze ging rakelings over. En zoals zo vaak in het voetbalspel gold ook nu de regel als je hem zelf niet maakt dan doet de tegenstander het en scoorde Oudega tegen de verhouding in de 0-1. Maar het nieuwe VR 1 ging niet bij de pakken neerzitten en zocht met goed samenspel opnieuw de aanval en het was Fleur die uit een mooie actie de gelijkmaker aantekende 1-1.

 

Na de thee opnieuw een VR 1 dat er vol voor ging, er werd door de dames voor elke meter grond gestreden en ook de jonkies pasten zich geweldig aan en speelden lekker brutaalweg mee alsof zij al jaren in dit team speelden. Uit een mooie aanval over de rechterkant kwam de bal voor de voeten van Demi en zij liet met een geplaatst schot over de grond de keepster kansloos 2-1. Het spel golfde hierna op en neer en met een heel mooi geplaatst schot wist Oudega opnieuw langszij te komen 2-2.

Opnieuw toonde het VR 1 team van de fc Harlingen veerkracht en met collectief alles voor elkaar te geven en te strijden, zocht het gewoon weer de aanval en ging het publiek er eens lekker voor zitten, want wat gaven deze dames van jong tot oud zich voor 200 %.

 

De Harlinger supporters gingen nog meer achter hun favorieten staan en de meiden beseften dat er iets moois kon gebeuren deze middag en het was Demi die met een hard schot in de bovenhoek haar tweede treffer van de dag scoorde en stond de 3-2 op het scorebord. En even later werd het zelfs 4-2 toen Astrid de keepster de gang naar het net liet maken 4-2.

 

In de slotfase zette Oudega nog even aan en scoorde de 4-3, maar verder lieten de Harlinger dames het niet komen en was de eerste seizoensoverwinning een feit en dit werd door het team dan ook even gevierd na afloop met de aangeboden consumpties van sponsor Riekele de Jong en trainer Catrinus Bouwhuis.

 

De selectie van fc Harlingen VR 1 bestaat voor het komende seizoen uit de volgende speelsters: Ingrid Hoekstra (41), Audrey Hiemstra-Bergsma (31), Ilse Boonstra (22), Astrid Dijkstra (21), Laura de Beer (21 nieuw van Blauw Wit 34 zaal), Deveny van der Kooi (20), Marleen Bergsma (20), Mariska Koks(19), Demi de Looze (18), Sjoukje van der Tol (18), Marissa van der Werf (17 nieuw uit MC 1), Sascha Kimp(16), Anna Schreur (16 nieuw uit MC 1), Jessica Koster (16 nieuw uit MC 1), Fleur Timmermans (16 nieuw terug van ONS), Tracey Helvrich (15 nieuw uit MC 1), Sabina van der Veer (15 nieuw uit MC 1), Laura van der Hoek (15 nieuw uit MC 1), Ashley Nauta (15 nieuw uit MC 1).

 

De begeleiding bestaat voor komend seizoen uit Catrinus Bouwhuis (trainer), Dirk Hiemstra (leider) en Bianca Kimp (leidster).

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kennismaken met de waterscouts

09-09-2016

HARLINGEN - Na de drukbezochte Open Dag van vorige week kunnen nieuwe kinderen 10 september komen kijken en meedoen bij de waterscouts.

Voorbeschouwing: Trynwalden - fc Harlingen

09-09-2016

HARLINGEN - De eerste speelronde is een feit en als we naar de resultaten kijken van afgelopen zondag zitten er mooie uitslagen bij.

Nieuwe campagne vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

09-09-2016

HARLINGEN - Donderdag 8 september gaven wethouder Kuiken en gedeputeerde Schrier tijdens Het Fries Taalontbijt op het Stadhuis in Harlingen het startschot voor “Better lêze en skriuwe?”, de Friese campagne over laaggeletterdheid.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad