Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Mooie afsluiting zeilseizoen voor skûtsje De Eenvoud

19-10-2017

HARLINGEN - Friese Hoek Race, Lemmer – 7 en 8 oktober

Zaterdag

Op zaterdag is er veel wind voorspeld. Tijdens het palaver valt het nog mee, dus wordt besloten toch het water op te gaan en te kijken hoe de wind zich ontwikkelt.

 

We kiezen ervoor met ons ploegjestuig te vertrekken. Hiermee kunnen we meer reven en kunnen we met de voorspelde wind langer varen. Tijdens het inzeilen, hebben we moeite op koers te blijven. De wedstrijdfok kunnen we niet reven. We besluiten de fok te wisselen, zodat we ook deze kunnen reven en het schip beter in balans is.

 

Tien minuten voor de start zijn we er klaar voor, de wind trekt flink aan. We zijn blij met de wissel en kunnen de vlagen er beter afwerken. De wedstrijdcommissie besluit de wedstrijd niet van start te laten gaan vandaag. We besluiten de gelegenheid aan te grijpen om nog een mooie slag door de baai en op het IJsselmeer te maken.

 

Zondag

Wedstrijd 1
Vandaag staat er een windkracht 2. Het wedstrijdtuig kan weer aangeslagen. We varen een zandloper-baan.

De eerste wedstrijd komen we mooi uit de start. We ronden als derde de bovenboei. De twee schepen voor ons kiezen op ons te verdedigen. Na de boeironding bij Lemmer, kiezen zij om aan de wind door te varen over stuurboord.

 

Wij zien de wind aankomen en maken een slag naar bakboord. De nummer twee ligt in de luwte stil en zo weten we hen in te halen. We lopen in op de nummer één. Op het ruime rak liggen ze nog voor ons, bij het ronden van de boei, komen we boven ze te liggen en in het rak naar de finish varen we ze voorbij en eindigen als eerste.

 

Wedstrijd 2
De tweede wedstrijd staat er iets meer wind, kracht 3. We maken een redelijke start. We komen over stuurboord bij de eerste ton. Helaas moeten we wijken voor een schip over bakboord en ronden als vierde.

 

We hebben nog wel strijd met de schepen voor ons, maar we komen niet meer bij om nog een plek te winnen. We eindigden deze wedstrijd als vierde.

 

We eindigen dit weekend op een mooie tweede plek, waar we heel blij mee zijn.

 

Slotdag IFKS, Heeg – 14 oktober

Afgelopen zaterdag de afsluiter van het seizoen, de Slotdag van de IFKS. Nog een laatste keer komen de schepen van de IFKS tegen elkaar uit. De bovenste helft van de beide ochtend-klasses komt in de middag tegen elkaar uit in de Gold Fleet en de onderste helft in de Silver Fleet.

 

Wedstrijd 1
We hebben het team aangevuld met een aantal nieuwe mensen. We kwamen mooi uit bij de start. Over stuurboord komen we aan bij de bovenboei. Het lijkt erop dat we deze als derde of vierde kunnen ronden. Helaas komen we niet voor een bakboord-schip langs en moeten we overstag. Het wordt krap om tussen het veld te draaien. We kiezen de veilige weg en laten drie schepen voorgaan. We draaien als zevende om de bovenboei. De wind trekt aan en we hebben moeite om onze draai te vinden. De samenwerking tussen de stations loopt niet goed. We besluiten de wedstrijd te staken. We kunnen even de tijd nemen om opnieuw af te stemmen, zodat we de middag weer met vertrouwen kunnen varen.

 

Wedstrijd 2
De tweede wedstrijd varen we in de Silver Fleet. Tijdens het inzeilen, blijkt dat er nog steeds een redelijke bries staat. De afstemming werpt zijn vruchten af en het loopt beter aan boord.

 

We maken een prachtige start. Er wordt beter samengewerkt en we kunnen de wind beter handelen. Aan boord loopt het goed. We hebben echter te weinig snelheid. Na de wedstrijd blijkt de haarband van één van onze bemanningsleden in de schroef te zitten, waardoor deze tijdens het zeilen niet ingeklapt is. We zijn blij dat we in ieder geval weten wat de oorzaak van onze beperkte snelheid is.

 

We kijken terug op een prachtig seizoen. In de loop van het jaar hebben we gebouwd aan een nieuw team en zijn er heel wat mensen met ons mee geweest. Voor komend seizoen zijn er nog enkele vacatures. Heb je belangstelling om lid te worden, neem contact met ons op via vereniging-eenvoud.nl.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Queen-on-Air 21 oktober

19-10-2017

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Radio Stad Harlingen van 10.00 – 11.00 uur.

Bekendmakingen Gemeente Harlingen week 42 - 2017

19-10-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 42 - 2017.

Toch fietsenzaak aan Oude Trekweg

19-10-2017

HARLINGEN - Fietsenhandelaar Tim Dotinga mag toch zijn Profile fietsenzaak verhuizen van de Grote Bredeplaats naar het voormalige pand van tuincentrum Siersema.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe